Register Hello & Welcome to AndroidTablets.net, is this your first visit?

Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Screen capture?

  1. #1
    Junior Member Achievements:
    100 Experience Points 31 days registered 7 days registered

    Member #
    33933
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    6
    Device
    A500

    Screen capture?

    Hey guys maybe this might be very simple to most but how can one capture a still image of the screen on android? Hopefully its as easy as the print screen on a pc.

  2. # ADS
    Ads
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many

  3. #2
    Senior Member Achievements:
    500 Experience Points 1,000 Experience Points 250 Experience Points 100 Experience Points 3 months registered

    Member #
    23908
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Chicago
    Posts
    325
    Thanked
    10 times
    Device
    Acer Iconia A500
    The only one that I know of that works is Screenshot ER, which you have to pay for (unless you know how to Google for the free version...) It works well and is worth the $.99.
    Click image for larger version. 

Name:	screen_20110625_2255.png 
Views:	3345 
Size:	1.15 MB 
ID:	2966


    Sent from my A500 using Android Tablet Forum
    Last edited by Raven312; 06-25-2011 at 11:02 PM.

  4. #3
    Senior Member
    Points: 52,611, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 35.0%
    Achievements:
    Veteran 50,000 Experience Points 25,000 Experience Points 10,000 Experience Points 1 year registered

    Member #
    28319
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    1,523
    Thanked
    186 times
    Points
    52,611
    Level
    100
    You forgot to mention that screenshot er requires you to root your tablet.

  5. #4
    Senior Member Achievements:
    500 Experience Points 1,000 Experience Points 250 Experience Points 100 Experience Points 3 months registered

    Member #
    23908
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Chicago
    Posts
    325
    Thanked
    10 times
    Device
    Acer Iconia A500
    And then there's that^. You're right, I did forget. All of my devices are rooted, so I do tend to forget.

  6. #5
    Junior Member Achievements:
    100 Experience Points 31 days registered 7 days registered

    Member #
    38125
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    4

  7. #6
    Senior Member
    Points: 52,611, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 35.0%
    Achievements:
    Veteran 50,000 Experience Points 25,000 Experience Points 10,000 Experience Points 1 year registered

    Member #
    28319
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    1,523
    Thanked
    186 times
    Points
    52,611
    Level
    100
    Quote Originally Posted by jull View Post
    Interesting, But what has that got to do with Screen Capture (snapshot) on android?
    Maybe posted in the wrong place?

  8. #7
    Senior Member
    Points: 52,611, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 35.0%
    Achievements:
    Veteran 50,000 Experience Points 25,000 Experience Points 10,000 Experience Points 1 year registered

    Member #
    28319
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    1,523
    Thanked
    186 times
    Points
    52,611
    Level
    100
    Quote Originally Posted by fuzzface View Post
    Hey guys maybe this might be very simple to most but how can one capture a still image of the screen on android? Hopefully its as easy as the print screen on a pc.
    Actually screen capture is not even built into Android, like it is on iPhone. You have to add a third party app to get this, and you usually have to root your device.

    Its one of the biggest complaints form Ex-Iphone users coming to android.

    It is mostly missing because Google thought this would be a security risk because of the way Android is engineered.
    I've never seen a detailed explanation as to why Google thinks its a security issue.

  9. #8
    Senior Member Achievements:
    1 year registered 1,000 Experience Points 500 Experience Points 250 Experience Points 100 Experience Points

    Member #
    38021
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    135
    Thanked
    1 times
    Funny how Apple is known for being locked down or closed, Android is known for being open yet Apple has screen shot from the box. I've just found that funny.

    Support Our Troops!!
    This post was Tapatalk approved. Sent from an Incredible phone

  10. #9
    Administrator
    Points: 99,355, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Veteran 50,000 Experience Points 25,000 Experience Points Recommendation First Class Recommendation Second Class

    Member #
    23311
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    13,119
    Thanked
    1554 times
    Points
    99,355
    Level
    100
    Device
    NOOK Tablet Stock NOOKcolor Rooted & ManualNooted Google Nexus 7 (2013) 32GB
    The Nook Color has a built-in screenshot.
    If it's important to you, you'll find a
    way. If not, you'll find an excuse.
    If you're too busy for friends,
    You're too busy.
    Attention lurkers! Join the forum,
    and enter Spider into the referrer
    field of the application.The $0.00
    USD fee will be waived.
    People will forget what you said.
    People will forget what you did.
    But, people will never forget
    how you made them feel.

  11. #10
    Junior Member Achievements:
    250 Experience Points 100 Experience Points 3 months registered 31 days registered 7 days registered

    Member #
    32598
    Join Date
    May 2011
    Location
    Houston
    Posts
    25
    Thanked
    1 times
    Device
    A500
    Actually screen capture is not even built into Android, like it is on iPhone. You have to add a third party app to get this, and you usually have to root your device.
    Not true, my Archos 101 had a toggle in the dev section of the stock droid apps area that when activated would take a screen shot when the power button was tapped.

    Not Droid, but written and installed by the the manufacturer of the tab.


 
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Ads:

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 04-28-2011, 11:12 PM
  2. How to screen capture on Ziio7?
    By Happyman in forum Creative Tablets
    Replies: 0
    Last Post: 03-08-2011, 08:36 AM
  3. Shootme screen capture DOES work on non-rooted S7
    By Aja in forum Huawei Ideos S7 Apps and Games
    Replies: 9
    Last Post: 03-01-2011, 10:25 PM
  4. app to capture logging information
    By hoben02 in forum Android Tablet Apps
    Replies: 0
    Last Post: 12-10-2010, 12:41 PM
  5. Screen Capture Without App or Computer on SGS Tab
    By kingskidd268 in forum Samsung Galaxy Note/Tab
    Replies: 2
    Last Post: 11-12-2010, 02:38 PM

Search tags for this page

acer screen capture
,
android tablet screen capture
,
how to print screen in android tablets
,
how to print screen on acer b1
,

how to print screen on acer iconia a500

,

how to print screen on acer tablet

,
locate print command on asus 302c tablet
,
print screen android acer
,
print screen on tablet asus tablet
,
print screen spider tablet
,
screen capture on a tablet
,
screen capture on android tablet
Click on a term to search our sites for related topics.
Powered by vBulletin® Version 4.1.11
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Android Tablets.net is not affiliated or associated with Google, Android Project or any of the device manufacturers listed on this site.
We are simply an enthusiast site.
All times are GMT -5. The time now is 09:31 AM.