Register Hello & Welcome to AndroidTablets.net, is this your first visit?

Page 1 of 13 1 2 3 11 ... LastLast
Results 1 to 10 of 129
Thanks Tree1Thanks

Thread: After update wifi will not connect!

  1. #1
    Junior Member Achievements:
    250 Experience Points 100 Experience Points 31 days registered 7 days registered

    Member #
    39144
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Fontana CA
    Posts
    5
    Device
    acer a500

    After update wifi will not connect!

    So after I received the ota update today, it will not connect to my wifi network. My laptop connects my Thunderbolt connects fine but my A500 will say scanning, then when I try to connect it will loop over and over, obtaining- authenticating- connecting- scanning, and never actually connect. I tried deleting the network and re-adding it, I reset the Tab I restarted the wifi network but still no luck. Anyone else having this problem? Any ideas?

  2. # ADS
    Ads
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many

  3. #2
    Senior Member
    Points: 52,106, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 7.0%
    Achievements:
    Veteran 50,000 Experience Points 25,000 Experience Points 10,000 Experience Points 1 year registered

    Member #
    28319
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    1,523
    Thanked
    186 times
    Points
    52,106
    Level
    100
    Shut down router.
    Forget the router in the Acer.
    Shut off acer.
    Reboot router.
    Reboot acer
    Let it scan for new networks, and pick yours from the list.

    All of above in that order.


    Note that if your router does not have a unique name (some thing other than "Linksys" for example) things
    can get confusing.
    For best results, set router to WPA2, and don't let anyone tell you any other security mode is just as
    good. Avoid WEP by all means, not just because its insecure, but because there is an industry wide
    mis-configuration issue with web security that many android devices are starting to drop wep support
    that is configured in a specific way.

  4. #3
    Junior Member Achievements:
    250 Experience Points 100 Experience Points 31 days registered 7 days registered

    Member #
    39144
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Fontana CA
    Posts
    5
    Device
    acer a500
    Quote Originally Posted by Icebike View Post
    Shut down router.
    Forget the router in the Acer.
    Shut off acer.
    Reboot router.
    Reboot acer
    Let it scan for new networks, and pick yours from the list.

    All of above in that order.


    Note that if your router does not have a unique name (some thing other than "Linksys" for example) things
    can get confusing.
    For best results, set router to WPA2, and don't let anyone tell you any other security mode is just as
    good. Avoid WEP by all means, not just because its insecure, but because there is an industry wide
    mis-configuration issue with web security that many android devices are starting to drop wep support
    that is configured in a specific way.

    Thanks for the suggestions! Unfortunately I tried that and it still goes into the loop Obtaining- Authenticating- back to scanning. I am using WPA2, I also tried to use my Thunderbolt as a 4g hot spot which I have used before as well and it does the same thing when trying to connect to that! Very frustrating! Before the update I never had an issue connecting to any network. I didn't root this device because I wanted to avoid any issues with it being a somewhat new device and now I have a basically useless device, I use it mainly to watch videos and check emails write memos for work.... Am I the only one with this type of issue??

  5. #4
    Junior Member Achievements:
    100 Experience Points 31 days registered 7 days registered

    Member #
    39154
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Detroit,MI
    Posts
    5
    Device
    Acer Iconia A500
    Yes I'm having the same problem myself after updating to 3.1. I thought it might be my router since I have it set-up where only certain devices I put on it's list to detect. I figure the update may re configured the IP address on the Iconia though all my other devices hook up just fine. I hope there is a fix for this.

  6. #5
    Junior Member Achievements:
    100 Experience Points 31 days registered 7 days registered

    Member #
    39154
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Detroit,MI
    Posts
    5
    Device
    Acer Iconia A500
    I'm gonna address this problem to Acer. I really like this tablet but these issues with Honeycomb are a pain.

  7. #6
    Junior Member Achievements:
    100 Experience Points 31 days registered 7 days registered

    Member #
    39188
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    United States
    Posts
    1
    Device
    Acer Iconia A500

    After Honeycomb 3.1 update, my Acer A500 wont connect to wifi either

    I am in desperate need of help. My Acer A500 is doing the same thing. After I updated to 3.1 it wont allow me to connect to wifi network I have always used in the past. I have tried the above method but that doesnt fix it. Somebody please tell me what I need to do to have this fixed.

  8. #7
    Junior Member Achievements:
    100 Experience Points 31 days registered 7 days registered

    Member #
    39190
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    3

    Ok i have Wep network

    but it connects.... at least
    by the way, typing on my Acer in this forum is aeeehhm not so fun, my keybpard lags like crazy.

    anyway, my Wifi connection is constantly dropping after the update, again i am on a Wep network, after the connection drops i switch to airplane mode and back on again and i am back in business.
    still annoying though

  9. #8
    Junior Member Achievements:
    100 Experience Points 31 days registered 7 days registered

    Member #
    39201
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    India
    Posts
    1
    Device
    Acer A500

    WiFi connection problems after update to 3.1 on my Acer A500

    I updated my A500 this morning to 3.1 and I'm having the same problem of not connecting to my wifi. It goes into a loop of scanning-connecting-obtaining IP address and then gives up after a few tries. If anybody figured out this problem - Please help!

  10. #9
    Junior Member Achievements:
    1,000 Experience Points 500 Experience Points 250 Experience Points 1 year registered 100 Experience Points

    Member #
    3993
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Dallas, TX USA
    Posts
    10
    Device
    iphone, lg optimus s, acer a500 tablet

    after update wifi will not connect

    I didn't notice any problem at home and used my A500 better part of the evening. When I got to work and tried to re-establish connection with a known AP, it goes through the same cycle everyone else is describing. Tried the Airplane mode workaround, no luck. Tried forgetting all of the networks here and reconfigure, no luck there either.

    Looks like it could be a WPA problem. My home is not encrypted and works, none of the encrypted networks at work connect. I can't get it to connect to my Optimus S hotspot either. I may try to configure it as an open network and retry just to confirm my suspicions.
    "Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.", Albert Einstein

  11. #10
    Junior Member Achievements:
    1,000 Experience Points 500 Experience Points 250 Experience Points 1 year registered 100 Experience Points

    Member #
    3993
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Dallas, TX USA
    Posts
    10
    Device
    iphone, lg optimus s, acer a500 tablet
    BINGO! The problem is the WPA. I changed my Optimus S to OPEN and I connected instantly. Now, who knows how we report this and how to get a fix ASAP?
    "Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.", Albert Einstein


 
Page 1 of 13 1 2 3 11 ... LastLast

Ads:

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Now it won't connect to home wifi
    By eboomer in forum Android Tablet Q&A
    Replies: 5
    Last Post: 04-03-2012, 02:21 AM
  2. Help Won't Connect to Wifi
    By Reverb in forum Gome Flytouch II Variant 2
    Replies: 19
    Last Post: 04-07-2011, 01:01 PM
  3. S7 won't connect to airline wifi
    By czstar in forum Huawei Ideos S7 Apps and Games
    Replies: 1
    Last Post: 03-30-2011, 01:06 AM
  4. Can't connect to wifi
    By The Don in forum Huawei Ideos S7
    Replies: 4
    Last Post: 02-01-2011, 09:31 PM
  5. Can't connect to wifi overseas
    By jim harvest in forum Telechips TCC8902 Tablets
    Replies: 12
    Last Post: 12-02-2010, 10:10 AM

Search tags for this page

acer a700 won't connect to wifi

,
acer iconia b1 wifi issues
,
acer tablet a500 won't connect to wifi
,

acer tablet not connecting to wifi

,

acer tablet won't connect to wifi

,

acer tablet wont connect to wifi

,
how to connect prestigio tablet to internet
,

my acer tablet wont connect to wifi

,
my acser tablet won't hook to wifi
,
prestigio multipad wifi is not working
,
why wont my acer iconia tablet connect to my wifi
,
wifi on acer tablet comes on but won't connect
Click on a term to search our sites for related topics.
Powered by vBulletin® Version 4.1.11
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Android Tablets.net is not affiliated or associated with Google, Android Project or any of the device manufacturers listed on this site.
We are simply an enthusiast site.
All times are GMT -5. The time now is 02:05 PM.