Register Hello & Welcome to AndroidTablets.net, is this your first visit?

Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1
    Junior Member
    Member #
    93780
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Panama
    Posts
    1
    Device
    Iconia A500

    A500 connect it to Plasma TV with Micro HDMI to regular HDMI Cable

    Hello all,
    I have bought a cheap micro HDMI to Regular HDMI Cable, In order to connect my Acer Iconia A500 to my 47" LG Plasma TV. The situation is when I connect the tablet to the TV only shows a black screen and a green Android logo.
    The Tablet recognizes that is connected it thru HDMI but the tv only shows the green android.
    Somebody knows why? is the cable defective? or, the tablet needs some type of settings that i dont know?
    Please let me know if there is something that i am doing wrong.

  2. # ADS
    Ads
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many

  3. #2
    Junior Member Achievements:
    3 months registered 250 Experience Points 31 days registered 7 days registered 100 Experience Points

    Member #
    59218
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Los Angeles
    Posts
    13
    Device
    Vizio VTab
    maybe this helps. i had a Vizio VTab with a cheap cable and it wouldn't show right on my LCD, had a bunch of color lines! had to buy one that said "works on Phone" or something like that and it worked perfect! it also worked on my old Acer A500.

  4. #3
    Senior Member
    Points: 52,525, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 33.0%
    Achievements:
    Veteran 50,000 Experience Points 25,000 Experience Points 10,000 Experience Points 1 year registered

    Member #
    28319
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    1,523
    Thanked
    186 times
    Points
    52,525
    Level
    100
    Like Gonzo88 says, you can either get a tablet rated cable, or just buy a REGULAR HDMI cable, not one with custom ends.

    Then add a HDMI to Micro HDMI converter.
    Name:  41gxNr1RbsL._AA300_.jpg
Views: 8918
Size:  8.8 KB
    Maybe from Amazon You can get these for under a buck.

    When I used this combination it just worked out of the box. No tablet settings necessary.

  5. #4
    Junior Member Achievements:
    250 Experience Points 3 months registered 100 Experience Points 31 days registered 7 days registered

    Member #
    49316
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    NC
    Posts
    13
    Thanked
    4 times
    Device
    Acer A500
    I bought the same type of cheap cable from eBay and it works fine. Whatever is on the tablet screen shows up on my 40" plasma TV. I did not have to make any changes to my stock A500. What do you see on you tablet screen while your TV shows the android figure?

    Sent from my A500 using Android Tablet Forum

  6. #5
    Senior Member
    Points: 10,417, Level: 67
    Level completed: 92%, Points required for next Level: 33
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    10,000 Experience Points 1 year registered 5,000 Experience Points 3 months registered 1,000 Experience Points
    Awards:
    Calendar Award

    Member #
    84879
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Tanzania
    Posts
    228
    Thanked
    27 times
    Points
    10,417
    Level
    67
    Device
    10' Android 4 Tablet
    Hi Mr. Clark,

    I could be wrong but if the Android Logo is clearly displayed on you TV then it is most likely an issue with the tablet or the software you are using.

    Some movie players have an option to specify that you want HDMI out, so try to see if that will resolve your problem.

    If it weren't for Edison we'd be using our tablets by candlelight

  7. #6
    Junior Member Achievements:
    7 days registered

    Member #
    94277
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Florida
    Posts
    1
    Device
    acer a500
    I had the same exact problem and solved it....My TV kept displaying the green android guy. It still does. Can't use my A500 with my tv. The problem is your TV. The A500 outputs 720p from it's HDMI port and your TV won't accept it, Your TV can't figure out that it has to step down from 1080 to 720. I tried my A500 on two different TVs and it worked perfectly. The problem is not the cable or the A500..... It's your TV. Try a different TV. Hope this helps.

    Sent from my DROID BIONIC using Android Tablet Forum

  8. #7
    Senior Member
    Points: 52,525, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 33.0%
    Achievements:
    Veteran 50,000 Experience Points 25,000 Experience Points 10,000 Experience Points 1 year registered

    Member #
    28319
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    1,523
    Thanked
    186 times
    Points
    52,525
    Level
    100
    Quote Originally Posted by Justinappi View Post
    The A500 outputs 720p from it's HDMI port and your TV won't accept it, Your TV can't figure out that it has to step down from 1080 to 720. I tried my A500 on two different TVs and it worked perfectly. The problem is not the cable or the A500..... It's your TV. Try a different TV. Hope this helps.

    Sent from my DROID BIONIC using Android Tablet Forum
    Wait, are you sure you don't have that backwards?

    Any tv that can do 1080 will also do 720. But a older 720 tv may not have 1080.

    The Acer has has 1080p on the HDMI port since the release of 3.1. (Allegedly) Of course this requires 1080p source files, because the Acer isn't going to up-convert on the fly.

  9. #8
    Junior Member Achievements:
    250 Experience Points 3 months registered 100 Experience Points 31 days registered 7 days registered

    Member #
    49316
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    NC
    Posts
    13
    Thanked
    4 times
    Device
    Acer A500
    I connected my A500 to a new HDTV capable of 1080 that shows the resolution of the applied HDMI input. What I found was that the A500 seems to output 720 when displaying the desktop and when when playing movies from Netflix. I'm using a 20 MB/s cable connection, so bandwidth isn't a problem. Hidef TV stations show as 1080. So it looks like our hidef HDMI output isn't full hidef.

    Sent from my A500 using Android Tablet Forum

  10. #9
    Senior Member
    Points: 52,525, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 33.0%
    Achievements:
    Veteran 50,000 Experience Points 25,000 Experience Points 10,000 Experience Points 1 year registered

    Member #
    28319
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    1,523
    Thanked
    186 times
    Points
    52,525
    Level
    100
    Well, yes the desktop image can't exceed 720p because the display is physically WXGA (1280 x 800).

    But if you have properly encoded movies you are supposed to be able to get output of 1080p 19201080 to the HDMI port.

    I'm not sure I could prove this with what I have on hand. If your TV reads out the actual stream it is receiving over HDMI You might hook it up to your TV and then play the Trailer in this thread: Choppy 1080p video on wifi
    (just select the Standard Gallery as the player when you click the link)

    I'd be interested to see what it shows the resolution of that movie is.

  11. #10
    Member Achievements:
    1 year registered 1,000 Experience Points 500 Experience Points 250 Experience Points 100 Experience Points

    Member #
    28753
    Join Date
    May 2011
    Location
    san diego
    Posts
    54
    Thanked
    1 times
    Device
    acer a 500, OG Droid
    I have an old vizio 720p TV and it also does the same thing. My ps3 works great on it, yet my tab shows the Andy figure when I attach my tab via micro HDMI. My ps3 doesn't have a single game that throughputs at 1080p. Movies yes. Games, no they are all 720p. I was looking for help as well. I'm a chef and would love to do presentations without a laptop or work station. I'm lazy. That's why I do what I do. Haha.

    Sent from my A500


 
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Ads:

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. buying a micro HDMI to HDMI adapter
    By rosystreasures in forum Vizio Tablets
    Replies: 4
    Last Post: 01-31-2012, 09:19 AM
  2. HDMI to VGA adapter cable
    By j00ls in forum Creative Tablets
    Replies: 2
    Last Post: 01-22-2012, 06:27 AM
  3. HDMI Cable for A500?
    By LTCSZ in forum Acer Iconia Tab A500 Forum
    Replies: 2
    Last Post: 01-17-2012, 11:30 PM
  4. HDMI cable doesnt work
    By baileyjoel in forum New Member Introduction & Site Assistance
    Replies: 1
    Last Post: 10-11-2011, 03:57 PM
  5. HDMI cable
    By das7771 in forum Acer Iconia Tab A500 Accessories
    Replies: 11
    Last Post: 05-05-2011, 01:36 PM

Search tags for this page

a500 hdmi output
,

acer a500 hdmi

,
acer iconia a500 to tv
,
acer iconia hdmi to tv
,

can i connect my acer tablet to my tv

,
connect acer a500 to tv
,
how do i connect my acer iconia tablet to tv
,
how do i hook up my acer iconia to my tv
,
how to connect acer a500 tablet to tv
,

how to connect acer iconia to tv

,

how to connect acer tablet to tv

,
how to hook up my acer tablet to my tv
Click on a term to search our sites for related topics.
Powered by vBulletin® Version 4.1.11
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Android Tablets.net is not affiliated or associated with Google, Android Project or any of the device manufacturers listed on this site.
We are simply an enthusiast site.
All times are GMT -5. The time now is 08:45 PM.