Register Hello & Welcome to AndroidTablets.net, is this your first visit?

Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    Senior Member Achievements:
    500 Experience Points 1,000 Experience Points 250 Experience Points 100 Experience Points 3 months registered

    Member #
    10780
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    105
    Device
    S7

    Really starting to hate my ARchos 70 IT - 250gb

    So i found at that all these freezing and rebooting only happens when i have WiFi turned on.... Is anyone experiencing any bugs when they turn their wifi on? I get the same results weather it's at work or at home when i connect to the wifi. When i have the wifi disabled the tablet runs fine.

    These are the things that happen when wifi is enabled sometimes:

    1. Battery drains
    2. Tablet reboots on its own without me even touching it, just being on my table left alone
    3. I go to use it and when i press the power button (being the only button that wakes it and turns on the screen) nothing happens and its like the system is shut off or frozen and i have to hold the power button for 10 seconds to reboot it.

    This happens often multiple times a day .... are you guys having the same problem I'm having? I even uninstalled every app except the ones it came with...
    -Movado-
    Archos 70 Internet Tablet 250GB

  2. # ADS
    Ads
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many

  3. #2
    Senior Member Achievements:
    500 Experience Points 1,000 Experience Points 250 Experience Points 100 Experience Points 3 months registered

    Member #
    10780
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    105
    Device
    S7
    The only thing i've done to this tablet is install Google Market and gmail synch system files to gain access to the Market.... Not sure if that is one of my causes of issues.. .Is there a way to go back to STOCK so i can test it out for a day or two without modifying it at all and see how it runs? Any help with this would be great, love the tablet except the bugs im running into.
    -Movado-
    Archos 70 Internet Tablet 250GB

  4. #3
    Senior Member Achievements:
    500 Experience Points 1,000 Experience Points 250 Experience Points 100 Experience Points 3 months registered

    Member #
    10780
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    105
    Device
    S7
    I performed a wipe and its been 3 hrs without any issues. I think it might have solved all my problems.
    -Movado-
    Archos 70 Internet Tablet 250GB

  5. #4
    Senior Member
    Points: 4,666, Level: 43
    Level completed: 58%, Points required for next Level: 84
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Veteran 1 year registered 500 Experience Points 1,000 Experience Points 250 Experience Points

    Member #
    13513
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    California
    Posts
    102
    Thanked
    1 times
    Points
    4,666
    Level
    43
    Device
    Archos 80 G9 250GB Tablet
    I just got my Archos 70 Internet Tablet 250GB in the mail today. I was really excited! Plugged in the charger. About two hours later I started checking it out. Seemed to work ok. Got connected to the Internet. Updated the Firmware.

    Had a few minor issues .... Finally figured out how to update to Android 2.2. Started downloading some free apps.

    Here is when the real problem started, when I followed these instructions:

    Setting-->Manage Applications-->All-->Market (Clear Cache then 'Force Stop' -- DO NOT clear data)
    Setting-->Manage Applications-->All-->Google Services Framework (Clear data then 'Force Stop')

    Has anyone else followed these instructions, and had similar issues?

    Now my Archos is sitting on my desk, rebooting itself .... !!!

    Can I erase the HD and reinstall everything? Would that really make any difference and fix the issue?

    Or is this just a piece of crap ..... ??????

  6. #5
    Senior Member
    Points: 4,666, Level: 43
    Level completed: 58%, Points required for next Level: 84
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Veteran 1 year registered 500 Experience Points 1,000 Experience Points 250 Experience Points

    Member #
    13513
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    California
    Posts
    102
    Thanked
    1 times
    Points
    4,666
    Level
    43
    Device
    Archos 80 G9 250GB Tablet
    Well, I've been banned from the Archos Forums, so it looks like I won't be getting any help from the Archos family ....

    I have no choice now but to send my Archos 70 Internet Tablet 250GB back to J&R.

    Maybe I'll try one more Archos tablet and see if I have better luck. Another lemon, and I'm done with Archos ....

    I just bought my son a different Archos a few days ago .... I hope he has better luck with his Archos ....

  7. #6
    Member Achievements:
    1,000 Experience Points 1 year registered 500 Experience Points 250 Experience Points 100 Experience Points

    Member #
    7969
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Massachusetts
    Posts
    42
    Device
    Huawei S7
    How did you get banned from Archos Fans?

  8. #7
    Senior Member
    Points: 4,666, Level: 43
    Level completed: 58%, Points required for next Level: 84
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Veteran 1 year registered 500 Experience Points 1,000 Experience Points 250 Experience Points

    Member #
    13513
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    California
    Posts
    102
    Thanked
    1 times
    Points
    4,666
    Level
    43
    Device
    Archos 80 G9 250GB Tablet
    Quote Originally Posted by bigblue206 View Post
    How did you get banned from Archos Fans?
    For using the word, "c*ap" in reference to my Archos 70 Internet Tablet 250GB.

  9. #8
    Super Moderator Achievements:
    10,000 Experience Points 5,000 Experience Points 1,000 Experience Points 500 Experience Points 250 Experience Points

    Member #
    1530
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Near 39.11N 94.6W
    Posts
    1,464
    Thanked
    128 times
    Device
    Better question What don't I own, Oh a generic APAD
    Quote Originally Posted by vja4Him View Post
    For using the word, "c*ap" in reference to my Archos 70 Internet Tablet 250GB.
    My sympathies, but yet a lesson. We have a policy as we see them we may infraction the user, but only ban if abusive and repeat offenses.

    In re: 70. I can only relate with my 101/16. Mine does not have the same behaviour, although nearly the same Motherboard. What I have noticed is in regards to all my Archos Android devices. (and this is true for me with my A81-E unit as well. Sometimes it is easiest to just do a ground level rebuild of Firmware. I have done it twice on my A81-E and once on my 101/16. I create a back up of my APKs so I can load at leisure. But it is a pain. I compare it to my Win95/98 days where I could only fix the PC by doing a rebuild. The one diff is it takes only 30 Min for an Android vs almost a day back then.

    Doing my own research and experimentation. There does seem to be some value in clearing the cache occasionally for some apps. I think the cache gets marginally corrupted causing kludgey issues and performance.
    gurgle Tech stooge of the Internet
    Tablets Currently in Possession -Partial List
    MS --Fujitsu Stylistic LT TabletPC-Win98 / HP4400-W7U / Samsung Q1U- XPPro/V-Ult/Archos 9
    Android -- WItS A81E/ Archos 5/500 Archos 7HT/Archos 101/16/Asus Transformer 10.1/32 / G1

    Remember-If You do not open it, you do not Own it

  10. #9
    Senior Member Achievements:
    500 Experience Points 1,000 Experience Points 250 Experience Points 100 Experience Points 3 months registered

    Member #
    10780
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    105
    Device
    S7
    My issue has been resolved since i reset it back to factory and re did the market fix again.... The only issue i have sometimes but now its really rare is that it reboots on its own sometimes, but hardly. Now it no longer freezes up so I think you might of needed to reset back to factory and attempt to install the gappsinstaller and follow the youtube video or intructions once more.. i really thought i did it perfectly the first time maybe i did, but for whatever reason after doing it a second time it solved all my issues well (most).
    -Movado-
    Archos 70 Internet Tablet 250GB

  11. #10
    Senior Member
    Points: 4,666, Level: 43
    Level completed: 58%, Points required for next Level: 84
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Veteran 1 year registered 500 Experience Points 1,000 Experience Points 250 Experience Points

    Member #
    13513
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    California
    Posts
    102
    Thanked
    1 times
    Points
    4,666
    Level
    43
    Device
    Archos 80 G9 250GB Tablet
    Quote Originally Posted by gurgle View Post
    My sympathies, but yet a lesson. We have a policy as we see them we may infraction the user, but only ban if abusive and repeat offenses.

    In re: 70. I can only relate with my 101/16. Mine does not have the same behaviour, although nearly the same Motherboard. What I have noticed is in regards to all my Archos Android devices. (and this is true for me with my A81-E unit as well. Sometimes it is easiest to just do a ground level rebuild of Firmware. I have done it twice on my A81-E and once on my 101/16. I create a back up of my APKs so I can load at leisure. But it is a pain. I compare it to my Win95/98 days where I could only fix the PC by doing a rebuild. The one diff is it takes only 30 Min for an Android vs almost a day back then.

    Doing my own research and experimentation. There does seem to be some value in clearing the cache occasionally for some apps. I think the cache gets marginally corrupted causing kludgey issues and performance.
    I just finished reformatting the Archos. Had to call Archos Tech Support again. The first tech support did not give me all of the details, and so the Archos hung up. The second tech support walked me through the complete process, which is complicated for me.

    I also installed Market, which so far hasn't caused any problems. Downloaded some apps that I will need for reading various articles, watching videos and listening to music and audio files. Haven't found an app for the Archos that will read my Apple Works files, so I'll have to convert them all to either txt, pdf, or rtf.

    I'm already working on creating Archos folders on my MacPro, so if I need to reformat again, I can transfer all the files over easily.


 
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Ads:

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 01-05-2011, 03:52 AM
  2. Archos 70 - 250GB
    By movadoevo8 in forum Archos Tablets
    Replies: 13
    Last Post: 01-04-2011, 08:58 AM
  3. Archos 70 250GB for $279+9 shipping from Archos
    By DTR in forum Archos Tablets
    Replies: 12
    Last Post: 12-30-2010, 08:11 PM
  4. Archos 70 250gb
    By tonyslim in forum Archos Tablets
    Replies: 3
    Last Post: 12-07-2010, 10:52 AM

Search tags for this page

archos 70 android 250gb 7 inch ca

,

archos 70 factory reset

,
archos 70 internet tablet 250gb problems
,

archos 70 internet tablet factory reset

,

archos 70 internet tablet wont turn on

,
archos 70 wont hold a charge
,

archos 70 wont turn off

,

archos 7o internet tablet wont turn on

,

archos tablet rebooting

,

archos will not download

,

brand new archos 70 wont turn on

,

factory reset archos 70 internet tablet

Click on a term to search our sites for related topics.
Powered by vBulletin® Version 4.1.11
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Android Tablets.net is not affiliated or associated with Google, Android Project or any of the device manufacturers listed on this site.
We are simply an enthusiast site.
All times are GMT -5. The time now is 11:14 PM.