Register Hello & Welcome to AndroidTablets.net, is this your first visit?

Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    Junior Member Achievements:
    7 days registered 100 Experience Points

    Member #
    88654
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    United States
    Posts
    6
    Device
    ASUS eee Tablet

    Will Not Connect to WiFi

    I have a DLink wi-fi at home. The IPod touch I have and all of the laptops connect fine. My ASUS eee tablet arrived today. I have tried many many times to get it to connect to my wi-fi. It says it finds it but the browser on the ASUS says otherwise, and it will not connect to the Android store. Someone suggested to have the tablet forget the wi-fi and then re-connect. I tried that several times. Someone else said it is something to do with the channels on my router. I am not a computer genius (although I am everywhere social web2.0 wise and know a tiny bit of HTML and CSS) so I have no clue going about changing the channels. Can someone:

    A. Tell me step by step (in plain English) tell me how to fix/change the channels
    B. Give me some software (or whatever) to download/slurp onto the ASUS that might fix this.

    Many thanks in advance.

  2. # ADS
    Ads
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many

  3. #2
    Super Moderator
    Points: 15,827, Level: 80
    Level completed: 96%, Points required for next Level: 23
    Overall activity: 14.0%
    Achievements:
    10,000 Experience Points 5,000 Experience Points Tagger First Class 1 year registered Tagger Second Class

    Member #
    39074
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    /EARTH/USA/NC/
    Posts
    1,981
    Thanked
    501 times
    Points
    15,827
    Level
    80
    Device
    ASUS TF101
    To change the channels of your router, there is no easy way to give you a step by step. This varies by each router.

    Best I can offer is that on a PC do a "RUN" and then type "CMD". In this window type "ipconfig" and tap enter. Note the "Gateway" listed.

    Now go to a web browser. In the URL type the address as noted in the gateway (typically 192.168.1.1 or something). Now go to http://gateway (where gateway is subtituted for the numbers listed above, something like http://192.168.1.1)

    You will need to know the username and password to log in to the router. If you do not know, it may be written on the bottom of the router or on the box if it was supplied by your ISP. If a friend help set it up they will be helpful. If not, you can try the default password. You will need your router's manual (available from the OEM's website).

    Once logged in, go to the WiFi section and usually the channel is on the first or 2nd tab. Change the number and hit Apply or Save. It may or may not need to reboot.

    Also, on the OG Transformer I have had issues with WEP encryption. WPA and WPA2 is more secure and I would suggest changing that while you are in there as well.

    Finally, have you tried another WiFi network to see if it works there? Perhaps a hotspot at a restaurant.


    Asus Transformer 16 GB & Dock - Munchin on Jelly Beans
    crApple iP*one 5 - Stock

    Just once I want someone to call me Sir without adding you're making a scene. - Homer Jay Simpson

  4. #3
    Junior Member Achievements:
    7 days registered 100 Experience Points

    Member #
    88654
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    United States
    Posts
    6
    Device
    ASUS eee Tablet

    Thank you - didn't see channels?

    Thank you so much for your help. After quite a bit of searching, I was able to find a manual and get the REAL password (not the just look at the system password which was the default when I first tried) and see everything - I think. I clicked on every section and every section within each section and looked at the labels but never saw anything that said channels ... are there other labels for that?

    I took a screen shot of what I see .... can you tell me what to look under?

    Click image for larger version. 

Name:	zyxel controls.jpg 
Views:	6088 
Size:	48.3 KB 
ID:	5539

  5. #4
    Senior Member
    Points: 4,325, Level: 41
    Level completed: 88%, Points required for next Level: 25
    Overall activity: 3.0%
    Achievements:
    1 year registered 3 months registered 1,000 Experience Points 500 Experience Points 31 days registered

    Member #
    61090
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Sacramento, CA
    Posts
    132
    Thanked
    17 times
    Points
    4,325
    Level
    41
    Device
    Coby MID 7012
    What model is it. I'll look it up and then tell you.
    I would assume it is somewhere under the network section, but I don't see what I would think would be the right option.
    Usually you have a WAN, LAN, NAT, AND Wireless.

    In any case, I've had problems with D-Link routers where some devices can't connect to them to pull the configuration down. XBoxes have had problems with all the routers I've tried...
    There is not too difficult way to get around it we can try later (notice I did not say an easy way to get around it :-) ).
    Photoweborama! Photos of all the guitars you know and love!
    photoweborama.wordpress.com

  6. #5
    Senior Member
    Points: 4,325, Level: 41
    Level completed: 88%, Points required for next Level: 25
    Overall activity: 3.0%
    Achievements:
    1 year registered 3 months registered 1,000 Experience Points 500 Experience Points 31 days registered

    Member #
    61090
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Sacramento, CA
    Posts
    132
    Thanked
    17 times
    Points
    4,325
    Level
    41
    Device
    Coby MID 7012
    I saw the model number on your screen shot.. Are you sure that is the right model number?
    I does not look like that model has wifi...
    Photoweborama! Photos of all the guitars you know and love!
    photoweborama.wordpress.com

  7. #6
    Junior Member Achievements:
    7 days registered 100 Experience Points

    Member #
    88654
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    United States
    Posts
    6
    Device
    ASUS eee Tablet
    Sigh ... I missed a step in describing the entire problem. Sorry. : (

    I have a Zygel DSL router connected to a D-Link DIR-615 wireless device. So, I am assuming I need to "break into" the D-Link??

  8. #7
    Senior Member
    Points: 4,325, Level: 41
    Level completed: 88%, Points required for next Level: 25
    Overall activity: 3.0%
    Achievements:
    1 year registered 3 months registered 1,000 Experience Points 500 Experience Points 31 days registered

    Member #
    61090
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Sacramento, CA
    Posts
    132
    Thanked
    17 times
    Points
    4,325
    Level
    41
    Device
    Coby MID 7012
    Yes, into the DLink...
    I really don't think just changing the channels will fix your problem.
    What I think you are going to have to do is set a static IP address for your device.
    I can go into more detail if you wish to go that route.
    Photoweborama! Photos of all the guitars you know and love!
    photoweborama.wordpress.com

  9. #8
    Junior Member Achievements:
    7 days registered 100 Experience Points

    Member #
    88654
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    United States
    Posts
    6
    Device
    ASUS eee Tablet

    Fixed - Sort of

    People on Google+ have been helping me as well. One said to try unpluging my wifi, wait 10 secs, and to plug it back in. That worked!! However, if I shut off the wifion the ASUS and power it off, then it can't "see" the Internet, and I have to unplug/wait with the DSL again.

  10. #9
    Member Achievements:
    500 Experience Points 3 months registered 250 Experience Points 100 Experience Points 31 days registered

    Member #
    67687
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    lorain, oh
    Posts
    96
    Thanked
    8 times
    Device
    huawei s7-104 ideos
    You may need to do a factory reset on your tablet. Also Asus has admitted to and are working on a fix for some transformers with wifi and GPS connectivity issues. Basically they covered the antennas with the aluminum case. You may want to check there website to see if your tablet is 1 of them.



    ideos s7 running tri-zet v3

  11. #10
    Super Moderator
    Points: 15,827, Level: 80
    Level completed: 96%, Points required for next Level: 23
    Overall activity: 14.0%
    Achievements:
    10,000 Experience Points 5,000 Experience Points Tagger First Class 1 year registered Tagger Second Class

    Member #
    39074
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    /EARTH/USA/NC/
    Posts
    1,981
    Thanked
    501 times
    Points
    15,827
    Level
    80
    Device
    ASUS TF101
    Quote Originally Posted by rudimyers View Post
    People on Google+ have been helping me as well. One said to try unpluging my wifi, wait 10 secs, and to plug it back in. That worked!! However, if I shut off the wifion the ASUS and power it off, then it can't "see" the Internet, and I have to unplug/wait with the DSL again.
    What type of encryption are you using, WEP or WPA?

    I know some users who have WEP encryption they have an issue with the DHCP (service that assigns IP addresses on the router) and the TF101 getting in a handshake stand off.

    There are 2 solutions:
    1 - Change your DHCP Lease time in your WiFi router to be something around 15-30 minutes.
    2 - Change your TF to have a static IP address. You will need to know your current IP address and the router IP address (Gateway).


    Asus Transformer 16 GB & Dock - Munchin on Jelly Beans
    crApple iP*one 5 - Stock

    Just once I want someone to call me Sir without adding you're making a scene. - Homer Jay Simpson


 
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Ads:

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Can't connect to wifi
    By Baggerjohn in forum Viewsonic gTablet Technical
    Replies: 3
    Last Post: 12-30-2011, 08:55 AM
  2. Can't connect to wifi
    By mongreldogsmum in forum Android Tablet Q&A
    Replies: 1
    Last Post: 12-28-2011, 05:32 AM
  3. Can't connect to WiFi?
    By andersen1127 in forum Acer Iconia Tab A500 Forum
    Replies: 3
    Last Post: 12-09-2011, 05:54 PM
  4. Help Won't Connect to Wifi
    By Reverb in forum Gome Flytouch II Variant 2
    Replies: 19
    Last Post: 04-07-2011, 01:01 PM
  5. Can't connect to wifi
    By The Don in forum Huawei Ideos S7
    Replies: 4
    Last Post: 02-01-2011, 09:31 PM

Search tags for this page

android wifi connect on asus
,
asus tablet wi-fi won't connect
,
asus tablet will not connect to wifi
,
asus tablet won't connect to wifi
,
asus tablet wont connect
,

asus tablet wont connect to wifi

,
connecting my asus tablet to wifi
,
genius7 talbet will not connect to wifi
,
my asus tablet won't connect to wi-fi
,
my asus tablet won't connect to wifi
,
my asus tablet wont connect to the internet
,
why does my 7inch asus tablet not get wifi
Click on a term to search our sites for related topics.
Powered by vBulletin® Version 4.1.11
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Android Tablets.net is not affiliated or associated with Google, Android Project or any of the device manufacturers listed on this site.
We are simply an enthusiast site.
All times are GMT -5. The time now is 07:57 PM.