Register Hello & Welcome to AndroidTablets.net, is this your first visit?

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member Achievements:
    250 Experience Points 100 Experience Points 3 months registered 31 days registered 7 days registered

    Member #
    20683
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Hemet CA
    Posts
    7
    Device
    gtablet

    android.process.acore

    After giving my new gtab some heavy use Ive run into the problem where it loops the threads title over and over...Kinda noobish to this stuff so need help fixing please


    So far tried reinstalling tnt 2.0 via recovery and that doesnt help

    How do I restore to factory and restart or has that ship sailed for me?

  2. # ADS
    Ads
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many

  3. #2
    Member Achievements:
    1,000 Experience Points 500 Experience Points 250 Experience Points 100 Experience Points Tagger Second Class

    Member #
    14659
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    42
    Thanked
    2 times
    I am having the exact same problem all of a sudden. Did you recently install anything from the market? The only thing I have added was a cheesy space game called MiniSpaceWar Vector. I cannot open my settings at all. Using TnT Lite 2.2. The weird thing is, most stuff seems to work, facebook, videoplayer etc. Just keep getting the forceclose message every few seconds.

  4. #3
    Member Achievements:
    1,000 Experience Points 1 year registered 500 Experience Points 250 Experience Points 100 Experience Points

    Member #
    5092
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lexington, SC
    Posts
    41
    Thanked
    6 times
    Device
    Motorola Droid, Viewsonic GTablet
    If you can, go to /data/data/com.android.providers.contacts/ and move or rename the folder databases. The system will immediately rebuild the database and rewrite it back to that location and your process.acore should stop. (you'll need something like root explorer to do so...though you could adb it from your computer)

    I had this happen yesterday and read a thread on xda-developers on how to fix. Seems something in the contacts database gets screwed up and you get the failure/force closes.
    Tom Crews
    SnkBitten - Droid ROM
    http://android.snkbitten.com/

  5. #4
    Junior Member Achievements:
    250 Experience Points 100 Experience Points 3 months registered 31 days registered 7 days registered

    Member #
    20683
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Hemet CA
    Posts
    7
    Device
    gtablet
    Quote Originally Posted by tcrews View Post
    If you can, go to /data/data/com.android.providers.contacts/ and move or rename the folder databases. The system will immediately rebuild the database and rewrite it back to that location and your process.acore should stop. (you'll need something like root explorer to do so...though you could adb it from your computer)

    I had this happen yesterday and read a thread on xda-developers on how to fix. Seems something in the contacts database gets screwed up and you get the failure/force closes.

    I didn't have clockwork installed...after i installed it I reinstalled tnt and have had no problems.

    any program that requires synching could cause this problem in my case it was Appbrain that did it.

  6. #5
    Member Achievements:
    1,000 Experience Points 500 Experience Points 250 Experience Points 100 Experience Points Tagger Second Class

    Member #
    14659
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    42
    Thanked
    2 times
    this thread needs to be combined with the other one on the same subject. I found the other thread and did what pbrauer suggested (partition the SD Card) and not only did it fix all the force close issues, but it seems to have made the whole thing more stable. I plan to stay with TnT Lite 2.2 until we can get a Honeycomb ROM for the G-Tab.

    I did have Clockwork installed, but had not partitioned the SD Card as part of the process. My problems showed up suddenly after about a month of use. If you have just done the re-install, you might want to consider the partition and re-re-install :=) Alternatively, you could use Titanium Backup prior to the partition to save everything.
    Last edited by hunter505; 03-12-2011 at 06:28 PM.

  7. #6
    Junior Member Achievements:
    250 Experience Points 100 Experience Points 3 months registered 31 days registered 7 days registered

    Member #
    25643
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    New Orleans
    Posts
    2
    Device
    Viewsonic gTablet
    Quote Originally Posted by tcrews View Post
    If you can, go to /data/data/com.android.providers.contacts/ and move or rename the folder databases. The system will immediately rebuild the database and rewrite it back to that location and your process.acore should stop. (you'll need something like root explorer to do so...though you could adb it from your computer)

    I had this happen yesterday and read a thread on xda-developers on how to fix. Seems something in the contacts database gets screwed up and you get the failure/force closes.
    Holy mackerel! That worked! I tried all kinds of stuff, before I read this. Bingo!


 

Ads:

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. The process android. Process. Acore. Has stopped unexpectedly
    By Lukap in forum Coby Tablet Apps and Games
    Replies: 5
    Last Post: 07-09-2012, 06:03 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 01-14-2011, 10:07 PM
  3. Adding Widgets causing Acore process to force close
    By Fuzion in forum Coby Tablet Apps and Games
    Replies: 2
    Last Post: 01-03-2011, 08:48 PM
  4. Please help! "android.process.acore" error 8inch apad
    By arthos in forum Android Tablet Discussions
    Replies: 2
    Last Post: 11-26-2010, 09:23 PM
  5. Please help! "android.process.acore" error 8inch apad
    By arthos in forum Android Tablet Q&A
    Replies: 0
    Last Post: 11-25-2010, 11:25 AM

Search tags for this page

android process acore gtablet
,
android process acore xda
,

android.process.acore

,
android.process.acore has stopped on tablet
,
android.process.acore lenovo
,
lenova tablet process android.process.acore has stopped unexpecedly
,
lenovo android process acore
,
lenovo android.process.acore
,
lenovo android.process.acore has stopped
,
lenovo code process android.process.acore has stop unexpectedly
,
lenovo tablet android.process.acore has stopped unexpectedly
,
the process android process acore has stopped unexpectedly tablet
Click on a term to search our sites for related topics.
Powered by vBulletin® Version 4.1.11
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Android Tablets.net is not affiliated or associated with Google, Android Project or any of the device manufacturers listed on this site.
We are simply an enthusiast site.
All times are GMT -5. The time now is 10:14 PM.