Register Hello & Welcome to AndroidTablets.net, is this your first visit?

Results 1 to 6 of 6
Thanks Tree2Thanks
  • 1 Post By marvin02
  • 1 Post By Texano78704

Thread: Overclocking the Vizio

  1. #1
    Junior Member Achievements:
    7 days registered

    Member #
    61908
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    10
    Device
    Vizio tablet

    Overclocking the Vizio

    I wanted to see if anyone had any thoughts on how to overclock the Vtab or if it is even possible. I tried a few apps like antutu and setcpu, but they do not work. I guess we would have to have an overclocking kernal to accomplish this?

  2. # ADS
    Ads
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many

  3. #2
    Senior Member
    Points: 3,943, Level: 39
    Level completed: 96%, Points required for next Level: 7
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered 3 months registered 500 Experience Points 1,000 Experience Points 250 Experience Points

    Member #
    47944
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    NW Indiana
    Posts
    244
    Thanked
    50 times
    Points
    3,943
    Level
    39
    Device
    Visio VTAB1008
    The kernel has to support overclocking.

    You can use SetCPU to set up profiles that may help conserve battery and to change the governor that is used to determine when the CPU speeds change.

  4. #3
    Junior Member Achievements:
    7 days registered

    Member #
    61908
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    10
    Device
    Vizio tablet
    Thanks, I figured as much.

  5. #4
    Junior Member Achievements:
    500 Experience Points 31 days registered 3 months registered 100 Experience Points 250 Experience Points

    Member #
    66511
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    7
    Thanked
    1 times
    Device
    Vizio tablet
    I rooted my Vizio tablet and then installed SetCPU, but have not had any luck with it. I was able to manually set up the CPU frequencies via a text file, but the "scaling" option is not available. I presume it has to do with the kernel support. That's as far as I have been able to get with it.
    marvin02 thanked this.

  6. #5
    Senior Member
    Points: 3,943, Level: 39
    Level completed: 96%, Points required for next Level: 7
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered 3 months registered 500 Experience Points 1,000 Experience Points 250 Experience Points

    Member #
    47944
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    NW Indiana
    Posts
    244
    Thanked
    50 times
    Points
    3,943
    Level
    39
    Device
    Visio VTAB1008
    Well it appears that I am guilty of making an assumption.

    I installed SetCPU and CPU Master and neither one will auto-detect the CPU speeds. I have not tried creating a setcpu.txt file yet to see what does work. My earlier post about being able to set profiles with SetCPU is wrong.

    The VTAB is the first Android device that I have seen this behavior on, I am sorry if I mislead anyone.

  7. #6
    Member Achievements:
    1,000 Experience Points 1 year registered 500 Experience Points 3 months registered 250 Experience Points

    Member #
    62963
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Boston
    Posts
    35
    Thanked
    3 times
    Device
    Vizio VTAB1008
    Has anyone had any more luck with this?

    Over clocking would be a nice option but I would happily settle for auto under clocking to conserve battery if it's available. My guess is the same Kernel solution for over clocking is needed for under clocking. (hope I'm wrong)

    Thanks...Brad


 

Ads:

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. CM 7.1 overclocking question
    By scottz in forum Nook Color Technical
    Replies: 5
    Last Post: 09-30-2011, 10:50 PM
  2. overclocking 7016?
    By robbywu in forum Coby Generation 2 Technical
    Replies: 0
    Last Post: 09-05-2011, 08:06 PM
  3. Overclocking
    By ithink2020 in forum Acer Iconia Tab A500 Forum
    Replies: 3
    Last Post: 04-29-2011, 08:37 PM
  4. Overclocking S7?
    By jayghale in forum Huawei Ideos S7
    Replies: 6
    Last Post: 02-06-2011, 05:46 PM
  5. Overclocking kernal for s7?
    By double in forum Huawei Ideos S7
    Replies: 9
    Last Post: 01-05-2011, 07:35 AM

Search tags for this page

how to overclock vizio tablet
,
how to speed up my vizio tablet
,

how to speed up vizio tablet

,

overclock vizio tablet

,
overclock vizion tablet
,
overclocking vizio tablet
,
speed up my vizio tablet
,

speed up vizio tablet

,
speed up vtab
,
speeding up vizio tablet
,

vizio tablet overclock

,
vtab overclock
Click on a term to search our sites for related topics.
Powered by vBulletin® Version 4.1.11
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Android Tablets.net is not affiliated or associated with Google, Android Project or any of the device manufacturers listed on this site.
We are simply an enthusiast site.
All times are GMT -5. The time now is 08:00 PM.