Register Hello & Welcome to AndroidTablets.net, is this your first visit?

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Achievements:
    3 months registered 250 Experience Points 100 Experience Points 31 days registered 7 days registered

    Member #
    91718
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Lafayette
    Posts
    17
    Device
    Vizio

    How to do a factory reset and why?

    Would reseting my tablet help with a software issue? I have been having an issue with office suite since the update.

  2. # ADS
    Ads
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many

  3. #2
    Senior Member
    Points: 10,417, Level: 67
    Level completed: 92%, Points required for next Level: 33
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    10,000 Experience Points 1 year registered 5,000 Experience Points 3 months registered 1,000 Experience Points
    Awards:
    Calendar Award

    Member #
    84879
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Tanzania
    Posts
    228
    Thanked
    27 times
    Points
    10,417
    Level
    67
    Device
    10' Android 4 Tablet
    It certainly could. The factory reset will clean up your tablet. Remove all apps you have installed, which might interfere with your office package. It also remove cache and basically will allow you to start on a blank page.

    A few tips:

    Your tablet might start up with Chinese Language settings so be sure you know how to change back to English (unless you are one of the 1 billion who understand Chinese)
    Remember to Back-up your data.
    Start installing the Office package before you install any other apps.

    If it weren't for Edison we'd be using our tablets by candlelight

  4. #3
    Junior Member Achievements:
    3 months registered 250 Experience Points 100 Experience Points 31 days registered 7 days registered

    Member #
    91718
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Lafayette
    Posts
    17
    Device
    Vizio
    Now for the big question..How?

  5. #4
    Senior Member Achievements:
    1 year registered 1,000 Experience Points 500 Experience Points 3 months registered 250 Experience Points

    Member #
    62799
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Memphis
    Posts
    112
    Thanked
    6 times
    Device
    Samsung Galaxy Tab 2 7.0
    Go to settings, you can do this by either clicking the Settings Icon on your home page or the battery level Icon and then clicking View all settings. Then click Privacy, to your right you will see Personal Data. Under this you will see Factory data reset. Click this and follow the prompts its pretty easy and only takes a few minutes.

    Hope this helps I have had to reset once to get all my programs working after the update. It seems that a clean slate helps a lot.

    Jim
    Last edited by james23p; 03-20-2012 at 11:50 PM.

  6. #5
    Junior Member Achievements:
    3 months registered 250 Experience Points 100 Experience Points 31 days registered 7 days registered

    Member #
    91718
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Lafayette
    Posts
    17
    Device
    Vizio
    Well, I did the reset and reload Officesuite and it is still not working. I guess I am going to have a long, ongoing relationship with the developer. They sent me a new updated version of the program. No Joy. I did the factory reset. No Joy. I guess I will have find another program to do the job.

  7. #6
    Junior Member Achievements:
    3 months registered 250 Experience Points 100 Experience Points 31 days registered 7 days registered

    Member #
    91718
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Lafayette
    Posts
    17
    Device
    Vizio
    Thanks for the help!

  8. #7
    Senior Member Achievements:
    1 year registered 1,000 Experience Points 500 Experience Points 3 months registered 250 Experience Points

    Member #
    62799
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Memphis
    Posts
    112
    Thanked
    6 times
    Device
    Samsung Galaxy Tab 2 7.0
    Sorry it didn't work. Hopefully there will be an update either in the form of Vizio firmware or the program itself. I spoke with vizio support today on another issue and she said they expect a firmware update to fix a few minor issues with the HC update.

    Jim
    Last edited by james23p; 03-22-2012 at 01:10 AM.

  9. #8
    Junior Member Achievements:
    1 year registered 1,000 Experience Points 500 Experience Points 3 months registered 250 Experience Points

    Member #
    81651
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Central NY
    Posts
    17
    Thanked
    3 times
    Device
    Vizio Vtab 1008
    What office suite App are you trying to use that is not playing nice with HC? I would have thought by now most apps would have been updated for HC, it's far from new lol.
    Vizio Vtab1008: Rooted/CWM/ICS'd Theme
    Droid Bionic: .902 Rooted/ICS axi0m AOKP ROM'd(I know, not a tablet but I love my phone

  10. #9
    Junior Member Achievements:
    3 months registered 250 Experience Points 100 Experience Points 31 days registered 7 days registered

    Member #
    91718
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Lafayette
    Posts
    17
    Device
    Vizio
    Officesuite Pro 5 They have even sent me an updated version to sideload. It crashes every time I open a document or when I attempt to save a new one. I have found another program to replace it that is working fine and its free.


 

Ads:

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Factory reset
    By revdrjej46 in forum Android Tablet Discussions
    Replies: 0
    Last Post: 09-19-2011, 09:32 PM
  2. factory reset
    By hunter63 in forum Pandigital Novel
    Replies: 0
    Last Post: 12-29-2010, 08:29 PM
  3. Factory Reset ?
    By Cloudtronix in forum Telechips TCC8902 Tablets
    Replies: 1
    Last Post: 12-26-2010, 04:26 PM
  4. Factory Reset? or email reset
    By wronafit in forum Android Tablet Q&A
    Replies: 4
    Last Post: 12-25-2010, 07:34 PM

Search tags for this page

factory reset vizio tablet

,

hard reset vizio tablet

,
how do i reset my vizio tablet
,
how do you reset a vizio tablet
,
how to do a hard reset on a vizio tablet
,
how to factory reset vizio tablet
,
how to reset a vizio tablet
,

how to reset vizio tablet

,
reset vizio tablet to factory settings
,

vizio tablet factory reset

,

vizio tablet hard reset

,

vizio tablet reset

Click on a term to search our sites for related topics.
Powered by vBulletin® Version 4.1.11
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Android Tablets.net is not affiliated or associated with Google, Android Project or any of the device manufacturers listed on this site.
We are simply an enthusiast site.
All times are GMT -5. The time now is 03:28 AM.