Register Hello & Welcome to AndroidTablets.net, is this your first visit?

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Junior Member Achievements:
    250 Experience Points 31 days registered 100 Experience Points 7 days registered

    Member #
    98974
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Beantown
    Posts
    13
    Device
    Vizio Vtab - stock, Motorola Droid 2 Global - ICS Miui

    HDMI output is not full-screen on TV

    I have the Honeycomb update, and noticed that when I plug my tablet into my 1080p TV using the HDMI output, the image of the tablet's screen does not fill the screen of my TV (see attached). Instead, it's smaller and there is a substantial black border around it. My TV will allow me to re-size/zoom the screen, but only when the signal is below 1080i. So, it seems like the signal from the VTAB is 1080i/p. Does any one else have the same issue?
    Thanks!
    Attached Images Attached Images  

  2. # ADS
    Ads
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many

  3. #2
    Junior Member Achievements:
    100 Experience Points 7 days registered 31 days registered

    Member #
    101058
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    2
    Me too, haven't really looked into it though.

  4. #3
    Senior Member
    Points: 47,453, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 55.0%
    Achievements:
    25,000 Experience Points 10,000 Experience Points Tagger First Class 5,000 Experience Points Tagger Second Class
    Awards:
    Master Tagger

    Member #
    46585
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    717
    Thanked
    6 times
    Points
    47,453
    Level
    100
    i think, you need to adjust the resolution of the movie to fit your hdtv resolution

  5. #4
    Member Achievements:
    1,000 Experience Points 1 year registered 500 Experience Points 3 months registered 250 Experience Points

    Member #
    62963
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Boston
    Posts
    35
    Thanked
    3 times
    Device
    Vizio VTAB1008
    I think the problem is the Vizio is 4x3 format and the TV is 16x9. Mine has the same issue. Don't know that there will be a solution.

    Brad

  6. #5
    Junior Member Achievements:
    250 Experience Points 3 months registered 31 days registered 100 Experience Points 7 days registered

    Member #
    70188
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    florida
    Posts
    18
    Thanked
    4 times
    Device
    vizio vtab
    not sure why, but i had the same problem. the solution seems to be: turn on the tv, switch to the correct input, plug the hdmi cord into the vtab, then turn on the tab last. stumbled across this over the weekend and it seems to work consistently. go figure...

  7. #6
    Member Achievements:
    1,000 Experience Points 1 year registered 500 Experience Points 3 months registered 250 Experience Points

    Member #
    62963
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Boston
    Posts
    35
    Thanked
    3 times
    Device
    Vizio VTAB1008
    Cool...

    Did you need to turn on the VTAB from a cold start or just turn it on while it's already booted?

    Brad

  8. #7
    Junior Member Achievements:
    250 Experience Points 3 months registered 31 days registered 100 Experience Points 7 days registered

    Member #
    70188
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    florida
    Posts
    18
    Thanked
    4 times
    Device
    vizio vtab
    a hard boot didn't appear necessary. just make turning on the VTAB the last thing you do...

  9. #8
    Junior Member Achievements:
    250 Experience Points 31 days registered 100 Experience Points 7 days registered

    Member #
    98974
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Beantown
    Posts
    13
    Device
    Vizio Vtab - stock, Motorola Droid 2 Global - ICS Miui
    Thanks for the advice. Unfortunately, it didn't work for me. I hooked up my camera (which has HDMI output) and it displayed full-screen with no problems. Seems like something's up with my Vtab.


 

Ads:

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. HDMI Output
    By ddannelley in forum Gome Flytouch II
    Replies: 7
    Last Post: 03-26-2013, 11:19 AM
  2. HDMI output.
    By harshbarj in forum Le Pan Tablets
    Replies: 0
    Last Post: 04-16-2012, 07:01 PM
  3. Full touch screen access while on HDMI???
    By mahidi in forum Zenithink Tablets
    Replies: 0
    Last Post: 02-16-2012, 09:29 AM
  4. HDMI Output: Support full HD 1080P output or not?
    By DarulIman in forum APAD G10
    Replies: 0
    Last Post: 07-30-2011, 08:45 AM
  5. HDMI no output
    By LSWONE in forum Sylvania Tablets
    Replies: 3
    Last Post: 07-17-2011, 01:30 AM

Search tags for this page

android hdmi full screen

,
android hdmi out fullscreen
,
android tablet not full screen on tv
,
fullscreen not working hdmi
,
hdmi android full screen
,
hdmi android tablet to tv full screen
,
hdmi output on vizio tablet
,
hdmi tablet to tv full screen
,
kindle fire hdmi output fullscreen 1080p
,
pc hdmi output small image vizio
,
tablet to tv not full screen
,
vizio tablet hdmi output
Click on a term to search our sites for related topics.
Powered by vBulletin® Version 4.1.11
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Android Tablets.net is not affiliated or associated with Google, Android Project or any of the device manufacturers listed on this site.
We are simply an enthusiast site.
All times are GMT -5. The time now is 10:13 AM.