256MB of RAM?

Discussion in 'Gome Flytouch II' started by momo0409, Jan 7, 2011.

  1. momo0409

    momo0409 Member

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Hello,
    I've just receive my flytouch 2 and I've installed task manager and it indicate me only 75Mb of free RAM.For 256MB it makes little!!!
    Is it normal?
    Thanks.
     
  2. DominionZA

    DominionZA Member

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Gauteng, South Africa
    Tablet / Device:
    ZT180 and FlyTouch2
    It will drop once you start installing apps :)
    Install Taskiller (need to root first I think) and use it to keep freeing up memory. When my pad drops to around 40MB free it starts to get a little sluggish. I just tap the Taskiller widget on my home screen and all is good again. I average around 70MB free after a Taskiller tap.
    To root your phone, install Universal Android. It will fail on the first attempt but succeeds on the second.
     
  3. momo0409

    momo0409 Member

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Thank you but i already do that but i very suprise to have only 70 mB of free memory whereas it have 256MB.
     
  4. Richardo Crispus

    Richardo Crispus Moderator Staff Member

    Joined:
    Dec 9, 2010
    Messages:
    153
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    87
    Location:
    United Kingdom
    Tablet / Device:
    Gome Flytouch II Aka Wowpad
    You don't really need to worry, unlike a computer android just clears ram when it needs more. Windows doesn't. You shouldn't worry about ram unless it's becomming laggy even if the CPU's idling.

    Hope this helps,
    Richardo
     
  5. rivisio

    rivisio Member

    Joined:
    Jan 11, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    You only have 70mb avail because the OS itself uses memory to boot up and load the OS/graphics.
    Like windows, you don't have access to your full 2GB, 4GB of memory on your computer.
     

Share This Page

Search tags for this page

256mb ram android enough

,
256 mb ram tablet
,
256mb ram is that ok for my mobile
,
256 mb ram tablets
,
256mb of ram good android
,
android tablet 256mb ram not enough
,
expand ram my phone ram is256
,
first 256 ram phone
,
is 256 mb ram enough for android
,

is 256mb of ram good for a phone

,
is android phone with 256mb ram normal
,
viewpad 10e 256 mb ram