Acer Iconia A500 on 3.2.1 - Wifi problem

Discussion in 'Acer Iconia Tab A500 Forum' started by paddyr, Jan 27, 2012.

  1. paddyr

    paddyr Member

    Joined:
    Jan 19, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    India
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    Hi...

    I had been using my tab for over 4 months without any issues. My wifi has suddenly stopped working (tab gets connected to the wifi but the the icon doesn't turn blue and the network is not up). I had recently updated to 3.2.1 but it was working fine for a few weeks on that too.

    I changed my Wifi router security from WEP to WPA and also tried using static IP. I even did a factory reset (apart from the hard and soft resets) and I still have the problem. It is not rooted (and I don't want to do that yet) and since I'm not able to connect to the internet, I can't use any market apps to fix the wifi issue (even if there is one). Appreciate some help on this. Thanks.
     
  2. Icebike

    Icebike Senior Member

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    1,523
    Likes Received:
    186
    Trophy Points:
    310
    Kill (forget) ALL wifi hotspot definitions that the tablet knows about.
    Especially the one where you tried to enter manual IP.

    Make sure that your router's name is unique. (not Linksys or something generic).
    Make sure your router is not limited to a specific number of list of mac addresses.
    Make sure your router doesn't try to use dual band (2.4mhz and 5mhz). (Acer supports only 2.4mhz)

    Then Power cycle the router, and try again.

    If you get connected, but can't go anywhere,
    launch settings / Applications / Manage Applications / ALL tab / scroll to and select browser,
    press force stop, then Clear data and clear cache.
    Then try again.

    Also, did you install anything when you first noticed it stopped working?
    There are some tethering apps that set a proxy that they don't always clear
    properly when you uninstall or turn off those appsl
     
  3. paddyr

    paddyr Member

    Joined:
    Jan 19, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    India
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    @Icebike. Thanks for the suggestions. Tried all the things you have mentioned but no luck. Still have the same issue (getting connected to my wifi network, it stays stable and the up and down arrows on the wifi icon gets displayed but network is not up and it doesn't turn to blue). I hope it is not a hardware issue!
     
  4. Dr0id

    Dr0id Member

    Joined:
    Jul 19, 2011
    Messages:
    25
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    62
    Location:
    ARG
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    take ur tablet for a walk.. if it does work ok using another router then you know where is the issue. else your tablet migth need an reset or theres an hardware issue..
     
  5. Icebike

    Icebike Senior Member

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    1,523
    Likes Received:
    186
    Trophy Points:
    310
    Its almost certainly NOT a hardware issue. This stuff doesn't fail in the way you describe. Nothing would work if it was a hardware failure.

    I agree with Dr0id, take your tablet to McDonald's, Starbucks, Public Library, friends house, etc. See if it will connect there.

    Now just to be absolutely clear, let me ask once again, did you or anyone else install PDANet for tethering to a smart phone?

    (It makes a setting that only it can unset with regard to using a Proxy, so you have to unset it with that software. If you delete that software before unsetting the proxy stuff you have to re-install it (sideload) and unset it within pdanet.)

    What about any other rogue software, not from the market?


    ALSO
    Is your wireless security password at least 13 characters in length?
     
  6. frnkws

    frnkws Member

    Joined:
    Jul 30, 2011
    Messages:
    184
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    87
    Location:
    PA USA
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    if i have been away from home with my tablet and then use it at home and it shows it is connected to my network I sometimes get a 'no connection' when opening my btowser. all i do is go to settings and disconnet from my internet and then reconnect and then it works. Also if you make changes to internet in settings you need to disconnect and reconnect for the changes to take effect.
     
  7. Don9992

    Don9992 Member

    Joined:
    Jan 20, 2012
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Valley Forge, PA
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    Last edited: Jan 31, 2012
  8. Icebike

    Icebike Senior Member

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    1,523
    Likes Received:
    186
    Trophy Points:
    310
    Your discovery channel link is no good.
     
  9. Don9992

    Don9992 Member

    Joined:
    Jan 20, 2012
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Valley Forge, PA
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500

Share This Page

Search tags for this page
a500 wireless
,
acer a500 bed conection wifi
,

acer a500 mac address

,
acer a500 needs network reconnect everytime turned on
,
acer a500 wifi display
,
acer a500 wifi icon is not blue
,
acer icon 3
,
acer iconia a500 internet troubleshooting
,
acer iconia one 8 wifi icon not active
,
acer iconia tab a500 internet problems
,
acer iconia tab a500 should it have a mac ip address
,
acer iconia tab a500 will not connect to internet
,
browser issues with acer a500 tablet
,
everytime i turn my iconia off i need to reenter wifi password
,
how to fix acer a500 network
,
how to fix acer a500 wifi always white
,
how to fix wifi without be near your browser acer tablet
,
iconia tab a500 wifi is silver not blue
,
why there is no internet icon on my acer tablet
,

wifi is working but not blue on acer a500 how to fix