Asus TF101 problems

Discussion in 'Asus TF101/SL101 Forum' started by matt127, Apr 16, 2012.

  1. matt127
    Offline

    matt127 Junior Member

    Joined:
    Apr 16, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    NULL
    Hey everyone, I have the Asus TF101 which was great until I got the ota to ICS. I get random reboots all the time and boot loops whenever it randomly reboots itself. I tried doing a factory rest 3 times like i read on the Asus forum but still the same. Anyone know how to fix this?
    • Like Like x 2
  2. gurgle
    Offline

    gurgle Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Aug 6, 2010
    Messages:
    1,464
    Likes Received:
    128
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Near 39.11°N 94.6°W
    Tablet / Device:
    Better question What don't I own, Oh a generic APAD
    Is this happening during use or just in sleep state?
  3. matt127
    Offline

    matt127 Junior Member

    Joined:
    Apr 16, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    NULL
    In sleep mode it will reboot them boot loop
  4. neo727
    Offline

    neo727 Junior Member

    Joined:
    Apr 25, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Tampa, FL
    Tablet / Device:
    Asus TF101
    Uhg!!! Same thing here. They have has two updates since the initial ICS and it has only got worse. I too use the keyboard and seldom use them seperatley. I started noticing my battery going dead when I would go days without having recharge it now everytime I pick it up it is dead. Then I started getting reboot issues. Sometimes I would have it open and not using it it would reboot. Then sometimes I will open it u and it is on the reboot screen. I did a factory reset lastnight as this is getting very annoying. This unit has been great up until now. Tonight I came home and it is dead again.

    I have not rooted it and am thinking I may better off doing so as it seems the programmers at ASUS cannot get it together.

    Annoyed!
  5. gurgle
    Offline

    gurgle Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Aug 6, 2010
    Messages:
    1,464
    Likes Received:
    128
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Near 39.11°N 94.6°W
    Tablet / Device:
    Better question What don't I own, Oh a generic APAD
    I use mine in a similar way. Almost a Pseudo netbook. I had almost the same problem about 3 weeks ago. I learned two things from it. Not sure, but think it is a "feature" or a firmware issue. My Tablet portion had a dead battery but the Keyboard base showed full charge.
    I fixed it by disconnecting and charging the Tablet portion separately. And then verified the Keyboard dock was charged. Have not had an issue since.
    I am not sure why the tablet side was not charging, but once it drained, I experienced this same odd behavior. Once I just charged the tablet individually, I have not had the issue since (3 weeks)
  6. jboswell57
    Offline

    jboswell57 Junior Member

    Joined:
    Apr 23, 2012
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    San Diego, Ca
    Tablet / Device:
    Asus TF101
    Yep I've experienced the same odd charging problem. Don't own the keybd unit. The power switch seems to be touchy at times not coming on after repeated attempts. What usually works is I plug the tablet it and upon disconnecting it I get it on. I'm on #2 tablet. A 3 yr ext. war. for $89 through Best Buy was a good idea.
  7. drhawkseye
    Offline

    drhawkseye Junior Member

    Joined:
    Apr 11, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    kuala lumpur
    Tablet / Device:
    asus tf101
    i hv the same problems.... so how to fix it....
  8. TheCentauress
    Offline

    TheCentauress Junior Member

    Joined:
    Aug 22, 2011
    Messages:
    33
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Where I live
    Tablet / Device:
    Galaxy Tab 10.1.... soon.
    Rooting and installing EOS 4 worked for me.

    Sent from my Transformer TF101 using Tapatalk HD

Share This Page