Can`t connect my 16GB,Google Android 2.3 Tablet PC 10.2" SuperPad, Flytouch, Apad,

Discussion in 'Android Tablet Q&A' started by wineprovider, Jan 4, 2012.

  1. wineprovider

    wineprovider Member

    Joined:
    Jan 4, 2012
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Bristol UK
    Tablet / Device:
    16GB,Google Android 2.3 Tablet PC 10.2" SuperPad, Flytouch, Apad, Epad
    Just got the above delivered today.
    Tried to connect to local wi-fi but they all require passwords.

    I have a E1750 Huawei dongle but it doesn`t even show it`s plugged in.

    I have an internet phone that I connect to my laptop by USB but that doesn`t show.

    My phone has a wi-fi hotspot which the android finds but a message quickly blinks........."storage device disabled"

    Short of driving somewhere with a password free hotspot I really need some easy to understand help.

    I`m 65, disabled but not stupid but I can`t crack this problem.

    Oh..................Happy New Year everyone.

    Please help?
     
  2. limelatitude

    limelatitude Member

    Joined:
    Jan 3, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    USA and UK
    Tablet / Device:
    Flytouch III Google Android 2.3 Tablet
    My friend in UK has the same problem but is using a different dongle.

    Try this link to see if it helps you. If it does please let me know.

    Thanks
     
    Last edited by a moderator: Jul 29, 2014
  3. wineprovider

    wineprovider Member

    Joined:
    Jan 4, 2012
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Bristol UK
    Tablet / Device:
    16GB,Google Android 2.3 Tablet PC 10.2" SuperPad, Flytouch, Apad, Epad

    I`ve tried this information on this video before but I can`t complete it as the configeration on my tablet is diiferent.
    Would some screenshots help?
    Please keep the help coming.
     
    Last edited by a moderator: Jul 29, 2014
  4. granny12

    granny12 Member

    Joined:
    Dec 16, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    tasmania australia
    Tablet / Device:
    android tablet
    Hi,
    What does it show when you have your dongle in and go to setup mobile networks
    Regards Granny12
     
  5. wineprovider

    wineprovider Member

    Joined:
    Jan 4, 2012
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Bristol UK
    Tablet / Device:
    16GB,Google Android 2.3 Tablet PC 10.2" SuperPad, Flytouch, Apad, Epad
    Its not very clear as as I don know how to get a sceenshot with a tablet this pic is fom my phone.
    This comes up when I press the 3g icon
    [​IMG]
    Then this appears when I go to the APNs. You can see I`ve started the first 2 but had to stop as I can1t see wher to put the phone number.
    [​IMG]
    sHOULD i PRESS NETWORK OPERATORS IT SAYS "NO NETWORKS FOUND"






    hOPE THIS IS OF SOME HELP.
    Happy New Year
     
  6. granny12

    granny12 Member

    Joined:
    Dec 16, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    tasmania australia
    Tablet / Device:
    android tablet
    The APN's will be the one you Internet provider uses, e.g, internet, etc as I don't know who your provider is I can't help with that.
    But to enter my APN is as follows:
    click new APN ..enter
    Name .... amaysim ...... enter
    APN: internet
    MMS Protocol: WAP 2.0
    MCC: 505
    MNC: 02
    Authentication Type: None
    APN type HAS to be 'Default'.
    I hope that this is of some assistance to you
    Regards Granny12
     
  7. wineprovider

    wineprovider Member

    Joined:
    Jan 4, 2012
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Bristol UK
    Tablet / Device:
    16GB,Google Android 2.3 Tablet PC 10.2" SuperPad, Flytouch, Apad, Epad
    Thank you Granny12..............Your advice I hope will help with more members than just me.
    There are other issuers with this tablet so I will send it back and look for another,perhaps,,,,,,,,,a more reputable source.
    Thanks again and a Happy New Year to you and all your family.
     
  8. granny12

    granny12 Member

    Joined:
    Dec 16, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    tasmania australia
    Tablet / Device:
    android tablet
    Hi Wineprovider,
    Sorry to hear that you have more problems, have you searched the forums for info on your problems? silly question of course you have.
    I must admit I have 2 problems that are driving me crazy but, when I look at them quitely I can get along very nicely without fixing them.
    Good Luck with your new purchase.
    Regards Granny12
     
  9. Douvie

    Douvie Senior Member

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    1,030
    Likes Received:
    71
    Trophy Points:
    132
    Location:
    Kyneton, Australia
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500 & Sumsung Galaxy Note 10.1
    Sorry. Your problem has nothing to do with the tablet. If you wanted the 3G option you should have bought the tablet with the 3G option. The ANDROID OS at this stage does not support the 3G option on a USB STICK. Maybe it will be different with ICS. All the android tablets have the same issues when it comes to this. I have not heard one successful attempt yet. However if the manufacturer of the 3G modem really wanted to help they should start providing support for the ANDROID OS.
     
  10. wineprovider

    wineprovider Member

    Joined:
    Jan 4, 2012
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Bristol UK
    Tablet / Device:
    16GB,Google Android 2.3 Tablet PC 10.2" SuperPad, Flytouch, Apad, Epad
    I have now connected. My laptop played up and through frustration I thought I would try again. With Granny12`s help and the video I am very happy now.
    These are the settings I used for the 3 network in the UK and the Huawei E1750 dongle.
    APN name......3UK
    APN type.......3UK
    MCC..............505
    MNC..............02
    Auth.type......None

    Thanks again and good luck to all.
     

Share This Page

Search tags for this page

cant connect with google android tablet

,

i hate my android phone usb modem why cant i get google