Can the 7.0 2 Be Rooted?

Discussion in 'Samsung Galaxy Tab 2 7.0' started by Stringrazor, Jul 12, 2012.

  1. Stringrazor

    Stringrazor Member

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    47
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    72
    Location:
    SoCal
    Tablet / Device:
    Vtab1008
    Thinking of taking my $189 Vizio 1008 back to CostCo and grabbing a GT2 7.0 for $239. I was really annoyed at how Vizio prevented rooting. What can I expect in that area with the GT2?
     
  2. Frederuco

    Frederuco Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 6, 2011
    Messages:
    1,980
    Likes Received:
    502
    Trophy Points:
    314
    Location:
    /EARTH/USA/NC/
    Tablet / Device:
    ASUS TF101
    From what I have heard, Samsung's are pretty easy to root.

    Here is a google query for Galaxy Tab 2 7.0 Root

    Looks pretty simple from the few links I looked at. Basically, you can push CWM recovery via ADB using Odin, then flash a rooted ROM.
     
  3. Mnemonic

    Mnemonic Junior Member

    Joined:
    Oct 18, 2011
    Messages:
    47
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Brazil - SP
    Tablet / Device:
    Coby 1024 - GB 2.3 :)
    Yes for sure. I have rooted mine.
     
  4. edalsie

    edalsie Member

    Joined:
    Aug 6, 2012
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Albany, NY
    Tablet / Device:
    Samsung Galaxy Tablet 2.7
    Why would I want to root it? What advantages are there?

    Rooting my Nook was obvious, but why the Tab 2.7?
     
  5. Abb0nz

    Abb0nz Senior Member

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    157
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    195
    Location:
    Houston, Tx
    Tablet / Device:
    SGTab 2 7.0
    Same question from me as well. I rooted my Nook Color and the reason was obvious, it had the B&N front end that prevented the user from accessing and taking advantage of Android. But with the SGT 2 (and most other full Android tablets) the access is already there.
     

Share This Page