cannot install OTA update

Discussion in 'Acer Iconia Tab A500 Forum' started by Andy_Luv, Jul 21, 2011.

  1. Andy_Luv

    Andy_Luv Member

    Joined:
    Jul 20, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    United States
    Tablet / Device:
    Iconia Tab A500
    Hey fellas,

    Received the over the air notification of an update being available. Huge file, 356MB. Downloaded and tried to install. Seems the download was bad. Tried again. This time it downloaded the file and I started the install. Unzipped the file and did it's thing. Afterwards error message said update failed.

    Contacted Acer support who informed me the update was honeycomb 3.1 But after hearing the horror stories about wifi issues after the 3.1 update I'm wondering if I should even bother trying to get the update in the first place. At least with 3.0 I have no issues connecting to my network.

    And Acer's solution was to do a factory reset when I explained the problem. This is last resort for me. Reminds me of the old days when you contacted microsoft support and their answer for eveerything thing was "you need to reinstall windows"
     
  2. androidnewb

    androidnewb Member

    Joined:
    Jun 22, 2011
    Messages:
    69
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    72
    I remember hearing that you can try to clear out the cache and data for the Media Storage application and retry the download. I'd certainly try that before reloading personally.
     
  3. PeteDee

    PeteDee Member

    Joined:
    May 21, 2011
    Messages:
    91
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Location:
    Australia
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    I had no problems with the 3.1 update and have just had a patch for that, just been fine for me as it has for a lot of people.

    Be patient it is worth the wait.

    Cheers.

    Pete
     
  4. Icebike

    Icebike Senior Member

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    1,523
    Likes Received:
    186
    Trophy Points:
    310
    If you just got this update, it won't have wifi issues. That has already been solved.
    You failed to mention if your tablet has been rooted and had bloatware removed. That's often the cause of why the download fails to install.

    Also, if you have a microSD card, try removing that and installing again.
     
  5. Andy_Luv

    Andy_Luv Member

    Joined:
    Jul 20, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    United States
    Tablet / Device:
    Iconia Tab A500
    Thanks for the info Icebike. No tab is not rooted and I have no SD card in it yet. Just downloaded a few apps.

    Seeing posts here and at the acer tablet forum the problem seems to still be happening as of today as posters have reported the issue after having just installed the update within the last day or so. What makes you think the issue has been corrected?
     
  6. Icebike

    Icebike Senior Member

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    1,523
    Likes Received:
    186
    Trophy Points:
    310
    I haven't seen a single post from anybody reporting that they are running the patched or updated OS and claiming to STILL have the wifi connection loop problem without it turning out to be that they were not yet patched and they were running old software.

    Lots of confused new users, but none of the people reporting the wifi connection loop have reported back that it persists AFTER they arrive at the Version level I posted here: https://docs.google.com/viewer?a=v&...YWY3Yi00NGY2LTlkNDUtZWUzNDE5NGQ2YzJi&hl=en_US


    I was replying to this comment in your first post: " But after hearing the horror stories about wifi issues after the 3.1 update I'm wondering if I should even bother"...

    That wifi problem is fixed.

    Please post the EXACT version number your tablet is running.
     
    Last edited: Jul 21, 2011
  7. androidnewb

    androidnewb Member

    Joined:
    Jun 22, 2011
    Messages:
    69
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    72
    To confirm, mine did a 356MB update (was still 3.0) and it installed fine. I did not have the wireless problem once it updated, because I assume that it was included in that huge download.
     
  8. Icebike

    Icebike Senior Member

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    1,523
    Likes Received:
    186
    Trophy Points:
    310
    And FTR, what version are you running now?
     
  9. androidnewb

    androidnewb Member

    Joined:
    Jun 22, 2011
    Messages:
    69
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    72
    Acer_A500_4.010.11_COM_GEN2
     
  10. Icebike

    Icebike Senior Member

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    1,523
    Likes Received:
    186
    Trophy Points:
    310
    See, you got a FULL Update, to a newer version than the rest of us who just got the patch.
    Note yours is .01 higher than what you get if you apply the patch. That is so the patch doesn't try to download and install over your OS.
     
  11. rm28366

    rm28366 Member

    Joined:
    Jul 13, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    house
    Tablet / Device:
    acer a500
    Hi Every Bods

    I had the update download that failed. How do I get it to try to install again, sorry if this is a dumb question but I have only had it a week.

    Thanks in adavance

    Tel
     
  12. androidnewb

    androidnewb Member

    Joined:
    Jun 22, 2011
    Messages:
    69
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    72
    Go to Apps -> Settings -> About Tablet -> System Update -> Click the check for updates button
     

Share This Page

Search tags for this page

if i do a factory reset on my acer tablet will i be able to get wifi afterwards