ePad 10.2" will not boot

Discussion in 'Gome Flytouch II' started by Chuck, Jan 5, 2011.

  1. Chuck
    Offline

    Chuck Junior Member

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Florida, U.S.A.
    Tablet / Device:
    10.1 TABLET 2.1 Firmware
    Hi, having problem with a android base 2.1 system aPad that boots to the screen showing Powered by WowPad, and that's it. Any suggestions? I tried re-starting several times and re-set, but same results. This is all new to me.
  2. lovetablet
    Offline

    lovetablet Junior Member

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    I also don't know, I think you can consult your seller for help:cool:
  3. Argenis
    Offline

    Argenis Junior Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Tablet / Device:
    Apad Irobot
    Perhaps That Lack Of Answers Means Someone Asked And Answered the same question!
  4. simon
    Offline

    simon Junior Member

    Joined:
    Jan 14, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi

    I have been having these problems as well. What I have found is that it is either
    1. That the battery is not charged enough
    2. You installed something previously that is causing the boot to fail.

    The way I have managed to resurrect the device is to press the power button and the menu button (I think) at the same time. Keep holding them and after a few seconds you will be shown a menu which gives you to reset the device to factory settings. I have discovered that if you clear the system, then generally the machine will reboot OK next time.

    this is a real pain in the ass. I would estimate that the machine actually only boots 1 in 4 times I try and I have had to wipe the machine about 5 times in the 1 month I have owned it.

    If anyone has any better techniques I would be very pleased to read them. I am hoping that this will be fixed by a software upgrade at some point in the future. Its a shame really because once I have been able to kick this machine into life I quite like it.

    Simon
  5. ronmod
    Offline

    ronmod Junior Member

    Joined:
    Jan 26, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    New York state USA
    Tablet / Device:
    EPAD
    I am having same issue power on EPAD get penguin top left corner the to screen that says ANDROID _ Thats as far as it gets. I have tried holding down all and many different combination of all buttons. HELP PLEASE....
  6. jpedroza
    Offline

    jpedroza Junior Member

    Joined:
    Mar 7, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    San Diego CA
    Tablet / Device:
    Epad Android 2.1
    I am having same issue power on EPAD get penguin top left corner the to screen that says ANDROID _ Thats as far as it gets. If you guys get an answer please post. Thanks
  7. danimcleod
    Offline

    danimcleod Junior Member

    Joined:
    Mar 11, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Seymour,CT
    Tablet / Device:
    EPAD 10" Wi-Fi Android Tablet
    I am having the same issue too! Is there an answer out there? Someone suggested re-flashing the device. New to this, how is reflashing done?
  8. collinshead
    Offline

    collinshead Junior Member

    Joined:
    May 25, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    All,

    I have this same issue. I purchased my epad yesterday and it worked fine. I downloaded a few apps, synced mail, etc. I plugged it in last night to charge and left it on the charger over night. This morning I took it to work and it tried to boot. It froze on the "unlock" screen. I reset it via the pinhole reset button. Everytime after that it froze on the "android" black screen.

    I flashed it with the original rom. It then began to freeze on the Android Man in the top left corner. I downloaded the newest rom to the sd card and installed from the card. The install proceeded as it should then the screen went black with the blue led lit. I held the power button for 10 secs. Now when I boot it either freezes on the "epad" black screen or the Android Man.

    I have read every forum I can find today and no one can help. Please take a minute to respond. There must be someone out there who knows how to fix this issue...and it sure seems common.

    Thank you in advance.
  9. Danish
    Offline

    Danish Junior Member

    Joined:
    Jan 15, 2011
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Denmark
    Tablet / Device:
    Fly Touch II
  10. dipsy14eva
    Offline

    dipsy14eva Junior Member

    Joined:
    Sep 11, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    London, England
    Tablet / Device:
    Epad Tablet and HTC Mobile Phone
    I am having the same problem and I honestly do not have a clue how to go about this re-flashing, anyone willing to help? please
  11. ICECUBETHEBIG
    Offline

    ICECUBETHEBIG Junior Member

    Joined:
    Oct 18, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Tablet / Device:
    epad
    when it comes on hit the power button and menu and re boot will start
  12. Appychappy
    Offline

    Appychappy Junior Member

    Joined:
    Jan 24, 2011
    Messages:
    125
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    australia
    Tablet / Device:
    infotmic superpad 2.1
    I had this problem a couple of days ago.
    Here is what I did to fix it.
    Hold down home and volume- (volume minus) now hold down the power button. Hold all three down. The green screen of death (The GSOD)
    will come up. Keep holding them down - The loader whizzing sun will do it's thing. Then the recover screen will appear.
    At this stage let go with the fingers. You will see a list of options, using the volume control +- scroll down to 'format cache' or something similar.
    Press Home or menu to clear it. (not sure which but if it's not one it's the other.) Now! scroll down to 'delete factory setting' (or format it)
    select it. A list of noes with one yes in the middle will be seen. This is a subtle way of the wow mob telling you not to do it.
    I had nothing to lose so I picked yes. It said if I proceeded I would lose some programs. I clicked ok and it said 'formatting factory settings.'
    A notice came up saying 'Restart ? I pressed the home or menu and it restarted through the GSOD to the main screen with the beijing weather icon.
    I lost all the market stuff I had installed but that was ok. Everything on the sd cards was still there.
    I went to the 'about this or something ' in settings and re-entered the registration number.
    I hope this helps.
  13. Appychappy
    Offline

    Appychappy Junior Member

    Joined:
    Jan 24, 2011
    Messages:
    125
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    australia
    Tablet / Device:
    infotmic superpad 2.1
    Read my lips

Share This Page

Search tags for this page

android epad not booting past android

,

epad android not booting

,

epad not booting

,

epad tablet hang on booting