Has anyone been able to get lcoation based services to work?

Discussion in 'Coby Generation 2' started by glaeken, Jun 28, 2011.

  1. glaeken

    glaeken Member

    Joined:
    Jun 24, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    I noticed that anything that relies on location services does not work on the 7022. (In some cases programs that rely on location won't even install, such as FourSquare).

    Has anyone been able to get this working or determine a possible cause?
     
  2. daprospecta

    daprospecta Senior Member

    Joined:
    Jun 16, 2011
    Messages:
    230
    Likes Received:
    45
    Trophy Points:
    102
    Tablet / Device:
    coby kyros
    I have noticed that early on but I've been told you can tether a gps signal from your phone to a tablet. I'll go investigate that.

    Sent from my coby kyros 70 deuce deuce.
     
  3. daprospecta

    daprospecta Senior Member

    Joined:
    Jun 16, 2011
    Messages:
    230
    Likes Received:
    45
    Trophy Points:
    102
    Tablet / Device:
    coby kyros
    On a light note. I found an apk that will pull all the apps up in the market. I remember four square not showing up and it will after this fix. You may already have it. You think I should make a new post for it? I probably will.
    Sent from my coby kyros 70 deuce deuce.
     
  4. glaeken

    glaeken Member

    Joined:
    Jun 24, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    At one point I think I did get it to show up, and it would go through the install process, and end in a message that said "not installed" or words to that effect. It's as if it doesn't like something under the hood, or is expecting something to be there that isn't.

    I know my rooted nook acts pretty much the same (although on it, FS does install and run). If I boot an SD card with CM7, it works just fine. I seem to recall that using Google apps via CM7 allows you to tick a checkbox that says "Allow Google to determine my location via Wifi" or similar. I don't see that with the Coby for some reason.
     
  5. daprospecta

    daprospecta Senior Member

    Joined:
    Jun 16, 2011
    Messages:
    230
    Likes Received:
    45
    Trophy Points:
    102
    Tablet / Device:
    coby kyros
    Its in the settings of maps but that doesn't fix it unfortunately

    Sent from my PC36100 using Android Tablet Forum
     
  6. karloz5645

    karloz5645 Member

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    usa
    Tablet / Device:
    kyros mid7024
    look at the setting of the tablet gives you the option for location, via wifi. enable this option, since there is no other way of operating, is a coby kyros mitablet mid7024 and works
     
  7. daprospecta

    daprospecta Senior Member

    Joined:
    Jun 16, 2011
    Messages:
    230
    Likes Received:
    45
    Trophy Points:
    102
    Tablet / Device:
    coby kyros
    Yea they doesn't work at least for me anyway.

    Sent from my PC36100 using Android Tablet Forum
     
  8. glaeken

    glaeken Member

    Joined:
    Jun 24, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Same here.

    In a misguided effort to try fixing this when all else is failed, I did the monumentally stupid thing of flashing a newer version of the gapps package. Now my tablet is stuck at the "Touch the Android to Begin" screen. Looks like I have a new project/learning experience in store for me tonight --- getting back to square one .... grrr
     
  9. daprospecta

    daprospecta Senior Member

    Joined:
    Jun 16, 2011
    Messages:
    230
    Likes Received:
    45
    Trophy Points:
    102
    Tablet / Device:
    coby kyros
    Reboot into recovery. wipe data factory reset and wipe cache should be good

    Sent from my PC36100 using Android Tablet Forum
     
  10. glaeken

    glaeken Member

    Joined:
    Jun 24, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Went a step further... wiped cache/data/system and then restored from a CWR backup file :)
     
  11. rsnoonan

    rsnoonan Member

    Joined:
    May 12, 2011
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    toledo ohio
    Tablet / Device:
    mid7024
    I have not been able to get location services to work on my 7024..
    I believe it may have to do with permission files under the etc folder. Have not been able to copy files into that folder because I am not rooted, I think.

    Sent from my DROIDX using Android Tablet Forum
     
  12. FCastle1974

    FCastle1974 Member

    Joined:
    Jun 24, 2011
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    62
    My location servises do not work as well. I really wish there was a way to get around this and get it fixed. Hampers my favorite weather programs and stuff :(
     

Share This Page

Search tags for this page

location service not working coby

,

location services coby tablet

,

tablet locationnservices not worki