Has anyone figured out any solution to the ad hoc connection problem?

Discussion in 'Telechips TCC8902 Tablets' started by majrul, Jan 5, 2011.

  1. majrul

    majrul Member

    Joined:
    Oct 25, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    62
    Location:
    NULL
    Hi.

    I have posted this query multiple times and i haven't received any proper response from any of the experienced guys out here. Just requesting you guys to please help!

    Just because i don't have a router, i am unable to access internet on my haipad. The best i can do is create an ad-hoc connection on my laptop/pc and somehow try connecting to it but that's the limitation of android by default, no ad-hoc support.

    I tried modifying the wpa_supplicant.conf file to manually add an entry for my ad-hoc network and then it does connects, but the biggest problem is i am unable to connect to a password protected ad-hoc connection. It's wierd but i don't know why.

    Community, please please please help!
     
  2. mallaccra

    mallaccra Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Kuala Lumpur
    Tablet / Device:
    gPad G16
  3. moxiebee

    moxiebee Member

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Texas
    Tablet / Device:
    droid 1 phone and samsung writing tablet sspv210
    where would I find connectify?
     
  4. strider_mt2k

    strider_mt2k Member

    Joined:
    Nov 22, 2010
    Messages:
    406
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    87
    Location:
    Southern New Jersey, USA
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    moxiebee, click on the word connectify in that post.
    It is shown in a different color because it is a web link.

    -
    I would like the Ad Hoc thing to be fixed in Android, personally.

    I know my tablet might make it out of the house once in a while if I could use my cell phone's Wifi connection like my other gear can.
     
    Last edited: Jan 19, 2011
  5. xaueious

    xaueious Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 9, 2010
    Messages:
    3,483
    Likes Received:
    435
    Trophy Points:
    222
    Location:
    Canada
    Tablet / Device:
    Asus Transformer TF300, Huwaei Ideos S7-104, HSG X5A, (Past APAD IMX515, APAD RK2808, RK2818 RT7)
    The adhoc problem is fixed already by the community. Google just has to fix it in AOSP, but manufacturers don't use the newest code all the time.
     
  6. steve111

    steve111 Member

    Joined:
    Feb 7, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    sydney
    Tablet / Device:
    zte
    I had the same problem. No help or ideas from anywhere. I could only log on with a router restart. Finally i changed my netgear to a belkin and now have no issues whatsoever

    Sent from my sdk using Android Tablet Forum App
     

Share This Page