HDMI and will it work????

Discussion in 'Acer Iconia Tab A500 Accessories' started by the_incredible_z, Aug 22, 2011.

  1. the_incredible_z

    the_incredible_z Member

    Joined:
    Aug 8, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Location:
    NULL
    I rencently, over the last couple of months, took a couple of long weekend trips. The rooms that I stayed in, i noticed that the tv's were not equiped with HDMI ports.

    Is there a micro HDMI to composite video cable out there???? Will the HDMI output of the Iconia even work in this fashion????

    If I can find the right cable, I can just throw a few movies on the tablet and watch them in my room.
     
  2. StoneKy

    StoneKy Member

    Joined:
    Jul 30, 2011
    Messages:
    280
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    87
    Location:
    Kentucky
    Tablet / Device:
    Acer Iconia a500
    Is This what your wanting?

    Most likely some out there are less, just do a Google search.

    Will it work, I really don't know but I do have a friend with a Laptop that has it connected this way since his Laptop doesn't have an HDMI port and he has a large screen HDTV.
     
  3. Spider

    Spider Administrator Staff Member

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    15,413
    Likes Received:
    1,784
    Trophy Points:
    1,000
    Location:
    Chicago, IL
    Tablet / Device:
    NOOK Tablet Stock NOOKcolor Rooted/Flashed Nexus 7 (2013) 32GB Stock
    That should work, However, be careful disconnecting any cables from a hotel TV. Back in the pre-tablet days, I disconnected the antenna from a hotel TV in order to connect a portable DVD player and security was at my door within minutes. Turns out they had an alarm system that detected it and they thought I was trying to steal the TV.:(
     
  4. the_incredible_z

    the_incredible_z Member

    Joined:
    Aug 8, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Location:
    NULL
    I did some further reading, found a couple of other forums, they say it won't work.... That hdmi is a digital signal and the composite is analog. I would need to buy a converter box.... I think, if that is the case, this idea is going on the scrap heap......
     
  5. Spider

    Spider Administrator Staff Member

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    15,413
    Likes Received:
    1,784
    Trophy Points:
    1,000
    Location:
    Chicago, IL
    Tablet / Device:
    NOOK Tablet Stock NOOKcolor Rooted/Flashed Nexus 7 (2013) 32GB Stock
    Good plan, those boxes are not something you'd want to drag around with you. Also, all the boxes I've seen only have an antenna input.
     

Share This Page

Search tags for this page
detected a problem with hpd with hmdi
,
how does HPD hdmi works
,
hpd hdmi has been detected
,

hpd of hdmi has been detected