Hello

Discussion in 'Vizio Tablets' started by adelmanm, Sep 13, 2011.

  1. adelmanm

    adelmanm Member

    Joined:
    Sep 13, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Ocean Pines MD
    Tablet / Device:
    Visio VTAB1008
    My name is Mike. I have had a Droid 1 for two year, getting a Bionic soon, but my real motivation for being here is my new Visio 8" tablet. I like it, but it has issues.
    1. When I try System Update, I get "subsystem has not been initialized", whatever that means.
    2. System clock loses 2-3 minutes a day. Vizio's only answer was 'do a factory reset'
    3. My SW version is VIA Plus 1.1. Haven't been prompted to get 1.2.
    Like I say, I like it and the only thing I really miss is an FB app with Scrabble availability. EA's Scrabble Free for Android comes up in smartphone format, waaay tooo small.
    Cheers, all!
     
  2. Spider

    Spider Administrator Staff Member

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    15,413
    Likes Received:
    1,784
    Trophy Points:
    1,000
    Location:
    Chicago, IL
    Tablet / Device:
    NOOK Tablet Stock NOOKcolor Rooted/Flashed Nexus 7 (2013) 32GB Stock
    Hello Mike, welcome to the forum and congratulations on your new tablet. I'm moving your questions to the Vizio Tablets section of the forum where someone should be able to help you.
     
  3. Mountainbikermark

    Mountainbikermark Member

    Joined:
    Jun 29, 2011
    Messages:
    135
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    87
    Welcome to the forum.
    Spare Parts app may help with Scrabble. Uncheck compatibility mode on it. You might have to reboot your tablet for it to take effect.

    Support Our Troops!!!
    This post was Tapatalk approved
    Sent from this Galaxy
     
  4. marvin02

    marvin02 Senior Member

    Joined:
    Aug 25, 2011
    Messages:
    244
    Likes Received:
    50
    Trophy Points:
    102
    Location:
    NW Indiana
    Tablet / Device:
    Visio VTAB1008

    It sounds like you are using an alternate launcher. Before you check for updates run the Vizio home app. You can create a shortcut to run the Vizio home from an alternate home. Here's how.

    You could also change your default home back to the Vizio home before checking.

    Edit: Facebook app
     
    Last edited: Sep 13, 2011
  5. bluelark

    bluelark Member

    Joined:
    Aug 29, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Grayslake, IL
    Tablet / Device:
    Vizio vtab1008
    A while back I was getting the same error when trying to run the system update. It ended up that a reboot of the tablet bypassed the problem. Once it came back up, the tablet told me about the update automatically.

    Give that a try and see if it works for you.

    Sent from my VTAB1008 using Android Tablet Forum
     
  6. adelmanm

    adelmanm Member

    Joined:
    Sep 13, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Ocean Pines MD
    Tablet / Device:
    Visio VTAB1008
    I rebooted and got the prompt for system update. All is well on that question.
     
  7. SEMIJim

    SEMIJim Senior Member

    Joined:
    Aug 20, 2011
    Messages:
    359
    Likes Received:
    23
    Trophy Points:
    195
    Location:
    S.E. Michigan, U.S.A.
    Tablet / Device:
    Vizio VTAB1008, Samsung Galaxy Tab 2 10.1
    Thing really needs a SNTP client, so that when it connects to a network it automatically goes out and re-syncs its clock. But it doesn't have one, so, unless you know how to root the thing so you can install one, you're best alternative might be something like ClockSync.

    Jim
     

Share This Page