Honeycomb 3.1 update

Discussion in 'Asus TF101/SL101 Forum' started by samarai, Jun 4, 2011.

  1. samarai

    samarai Member

    Joined:
    May 25, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Texas
    Tablet / Device:
    none
    Have any of you that have purchased the Transformer updated to Honeycomb 3.1 yet?
     
  2. Gin Martini

    Gin Martini Member

    Joined:
    Oct 20, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    72
    Location:
    NULL
    I did, and I can tell how much more stable it is compared to 3.1
     
  3. Jkirb

    Jkirb Member

    Joined:
    Jun 5, 2011
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    I got the tablet wed and I pimmediatly got it when I turned it on

    Sent from my Transformer TF101 using Android Tablet Forum
     
  4. bjblackmore

    bjblackmore Member

    Joined:
    Jun 5, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    UK
    Tablet / Device:
    Asus Transformer
    I got mine on 2nd June, and as soon as I'd turned it on it asked me to update to 3.1, after I'd charged it to 50% I updated, and it worked fine. Then when I docked it with the keyboard there was an update for the dock too. That appeared to update fine as well.

    Sent from my Transformer TF101 using Android Tablet Forum
     
  5. jaamgans

    jaamgans Member

    Joined:
    Jun 6, 2011
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Location:
    London
    Tablet / Device:
    Asus Transformer
    Mine has updated to 3.1 & there was a keyboard fix too. Mine seems pretty stable however I have three main issues that I can see:
    1) No preview when using camera or video - it will take a picture but screen just shows blank.
    2) will not playback any of the videos it takes.
    3) the updated youtube app will not play anything - will show the available videos, starts to buffer but just will not play - not sure if linked to point 2 or whether its just a honeycomb issue.

    Otherwise all seems to run fine without any other issues, and as I don't use the camera, and can play youtube apps from the browser this really isn't an issue for me. However when skype does allow video calling that will be another issue.
     
  6. jaamgans

    jaamgans Member

    Joined:
    Jun 6, 2011
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Location:
    London
    Tablet / Device:
    Asus Transformer

    OK - not sure where the edit button is, but just so you know the youtube issue is fixed - I just needed to set up a youtube account for the gmail address I used in setting up my transformer.
     
  7. Terabyt3Bob

    Terabyt3Bob Member

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Nashvill3 on the rang3
    Tablet / Device:
    N00K Color
    I got my Transformer in Monday this week (6-6) it updated to 3.1 yesterday. Everything seems to be fine. I know it's still early and that there will be time for apps to smooth into the transition of the latest version of Android.

    I'm really impressed with the Asus Transformer, but then, besides a rooted Nook Color, it's all I have to compare with (besides an Ipad which is 'Apple' to oranges, sorry) :p

    I love my Nook and won't be putting it away, great for on the road toting. But the Transformers graphics, overall appearance and performance are a world apart from my Nook. I was going to root the TF101, but I've enjoyed going over the features it has so much I don't think I will, at least not for a while. My new baby and it's being held a lot! :)
     
  8. jaamgans

    jaamgans Member

    Joined:
    Jun 6, 2011
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Location:
    London
    Tablet / Device:
    Asus Transformer
    Ok - my preview on camera and video now seems to be fixed too. I am sort of wondering whether it had something to do with fixing my youtube issue - but if it is that is pretty wierd coding to say the least.
     
  9. vferrari

    vferrari Senior Member

    Joined:
    Dec 4, 2010
    Messages:
    359
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    102
    Location:
    NULL
    Now have a 32GB transformer that almost immediately presented me with the opportunity to install the 3.1 update (I liked the fact that when I finally installed the OS update, it did not wipe any of my tab customizations up to that point). BTW, haven't yet set up YouTube, but video preview and playback was never an issue on my tab FWIW.

    Sent from my SGH-T849 using Android Tablet Forum
     
    Last edited: Jun 9, 2011
  10. xandor

    xandor Senior Member

    Joined:
    Aug 25, 2010
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    168
    Tablet / Device:
    Notionink Adam and Droid 2
    Just got the transformer but haven't gotten prompted to update to 3.1 yet...
     
  11. Walterjnr

    Walterjnr Member

    Joined:
    Jun 18, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Australia
    Tablet / Device:
    Asus Transformer
    Same here. I just got mine a few days ago and still no 3.1 update. Perhaps it is a regional thing?


    Sent from my Transformer TF101 using Android Tablet Forum
     
  12. DJACID

    DJACID Member

    Joined:
    May 7, 2011
    Messages:
    155
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    87
    Location:
    Mars
    Tablet / Device:
    Crappy iPad 2
    If you want you can flash a rom over and then flash to a aus firmware once it's out,My mate had the same issue,Got it imported from amazon to aus,Currently using the us rom, rooted, prime 1.4, overclock,You should have no issues flash back and fourth,You can grab the US rom, the WW rom is for Europe
     
  13. Anomander

    Anomander Senior Member

    Joined:
    Jun 16, 2011
    Messages:
    49
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    180
    Location:
    Oregon
    Tablet / Device:
    Asus Transformer 32GB
    No 3.1 here for me yet (Oregon). On a side note looks like I have two dead pixels in center of my tablet or some dust debris behind the screen (I just got it yesterday). Requested an exchange with Amazon and they shipped it over night (at no charge) since I had Amazon prime and did 1 day shipping on the original Tablet and I should have it this afternoon since it is out for delivery. I usually do not worry about a dead pixel or two, but this was right in the center and every time my eyes would go to it. Hoping I do not have any issues with the new Tablet. I did get to fool around with the tablet for a little bit yesterday and I like what I have seen.
     
  14. Anomander

    Anomander Senior Member

    Joined:
    Jun 16, 2011
    Messages:
    49
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    180
    Location:
    Oregon
    Tablet / Device:
    Asus Transformer 32GB
    Got my replacement Tablet yesterday. No dead pixels;) Even cooler was the fact as right after I turned it on it was asking for a firmware update. My dead pixel tablet still was not wanting to update. the 3.1 install had no problems.
     
  15. suade907

    suade907 Member

    Joined:
    Apr 27, 2011
    Messages:
    72
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    72
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    Just got one today for my brother and no 3.1 on it either. I checked online for updates and it said it was up to date. I have 3.0.1
     

Share This Page

Search tags for this page

tf update acer iconia a500