How do I set up my 3g modem dial up settings

Discussion in 'Gome Flytouch II Accessories' started by 2234jones, Dec 4, 2010.

  1. 2234jones
    Offline

    2234jones Junior Member

    Joined:
    Nov 17, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Tablet / Device:
    Gome Flytouch2 10.2"
    I have recently purchased a Superpad 10.2" Flytouch II and have a Huawei e1750 usb wireless modem. The issue I have is where do I set up the dial settings for it to connect to the internet?

    I have gone to Settings/Wireless and network settings/3G setting/

    There is no where for any APN settings and I can turn on and off the 3G network, however it continues to state the modem is disconnected.

    The light is flashing on the modem to indicate a network, and I have read other posts and even disabled the CD rom and card reader on the modem, however this does not seem to work.

    Is there a way I can set the modem to dial the internet or can some one recommend a network connection app.

    I have searched the net, and as yet do not have an answer, thanks in advance Mark
  2. joeanne
    Offline

    joeanne Junior Member

    Joined:
    Dec 7, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NULL
    [hi cud sum one please help b4 i throw this tablet out the window. bought it for my son for xmas im tryin to get it hooked up to the internet through my 3g connection everything iv tried isnt working. i phoned 3g they told me i have to buy a wi-fi modem for €70 i dont want to run out and buy it incase it wont work anyway. it says that my tablet is only compatable with certain huawei dongles my one wasnt on the list!
    please help.
  3. 2234jones
    Offline

    2234jones Junior Member

    Joined:
    Nov 17, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Tablet / Device:
    Gome Flytouch2 10.2"
    at this stage i have purchased a 3g usb modem wireless router for $54-00 so i can use the modem until i get an answer
  4. gurgle
    Offline

    gurgle Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Aug 6, 2010
    Messages:
    1,464
    Likes Received:
    128
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Near 39.11°N 94.6°W
    Tablet / Device:
    Better question What don't I own, Oh a generic APAD
    The majority of tablets which do not have an integrated 3G SIM/MicroSIM (Huawei S7, Samsung) depend upon the firmware and hardware capability and compatability to use a 3G Modem. Many list 3G Modem capability but come up short when attempting. There are well known issues with units such as almost all sold on E-Bay stating 3G capable but come up short in reality. This is due to the specific compatibility with a limited number or even no compatibility with the available 3G Modems available.

    The only consistent solution at this time is either using a 3G/4G 802.11x Access Point, ad-hoc WLAN connection or tethering to a phone using Bluetooth. Unless there is a known compatible 3G modem, you would be better considering a WiFi connection.
  5. GuiTTo
    Offline

    GuiTTo Junior Member

    Joined:
    Jan 3, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi,
    You need to install APN Manager app from market
    then you must configure one APN according to your provider's settings and set this as default APN (it's if the one)
    then it will work!!
    Bye
    GuiTTo
  6. min10-2008
    Offline

    min10-2008 Junior Member

    Joined:
    Dec 21, 2010
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Adelaide Australia
    Tablet / Device:
    Looking @ Android Tablet Own Windows PC & Lappy
    Mark have you contacted yr ISP to see if they know of a work around, there are literally 1000's of these tabs on the market so ISP's will have to have some sort of knowledge surely?
  7. milky
    Offline

    milky Junior Member

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
  8. StevePro
    Offline

    StevePro Junior Member

    Joined:
    Feb 18, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    UK
    Tablet / Device:
    Flytouch 2
    Hi Mark,

    I've recently had the same problem with my 3 mobile broadband - after lots of Google asking and hair pulling I found the answer to my problem here - My Manual for HUAWEI 3g users Gome Flytouch 2/ Infortm X220/AL-10/

    I'm not sure if your device is the same type as this but hopefully it will be able to give you some pointers.


    Stephen
  9. cubatoide
    Offline

    cubatoide Junior Member

    Joined:
    May 25, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    españa
    Tablet / Device:
    epad flytouch II
    hola amigos!
    soy nuevo. tengo una flytouch 2 y huawei e 1750 que ya solo funciona como modem gracias al hyperterminal, pero al meterlo en la tbl no me lo reconoce.
    Que puedo hacer?
  10. drbram
    Offline

    drbram Junior Member

    Joined:
    Jan 18, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    INDIA
    Tablet / Device:
    APAD IMX515 8 Android Tablet
    Put the 3GSIM in an Andoid phone ,teeth it for which free software is available inxAdroid mrket ,your phone works as a WiFi HOTSPOT to connect easily to your tablet/apad.

    Sent from my imx51_bbg using Android Tablet Forum
  11. uplade3
    Offline

    uplade3 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    746
    Likes Received:
    62
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Asheville N.C.
    Tablet / Device:
    Flytouch II/SuperPAD Droid Charge/Razr, Galaxy S4
    Lo siento, pero tratamos de hablar Inglés aqui. Gracias
  12. milky
    Offline

    milky Junior Member

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0

Share This Page