How do you tell if you rooted the nexus 7 right or not

Discussion in 'Nexus 7' started by skip1221, Dec 7, 2012.

  1. skip1221
    Offline

    skip1221 Junior Member

    Joined:
    Dec 7, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Canada
    Good evening.. I bought a Nexus 7 and when I got it home I rooted it and is there any way to see if I did it right? It seemed everything went right and when I go into my system on my computer it shows it not as nexus 7 but as Android Composite ADB Interface

    But when I try to install something that needs to be rooted it never installs right .. How can I tell if I rooted it right?

    Thank you in advance..

    Im trying android for the first time over my I phone and Its a whole new world..Im trying..lol
  2. J515OP
    Offline

    J515OP <font color="#660099"><b>Super Moderator</b></font Staff Member

    Joined:
    Jan 6, 2011
    Messages:
    5,174
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Northern CA
    skip1221 likes this.
  3. skip1221
    Offline

    skip1221 Junior Member

    Joined:
    Dec 7, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Canada
    thank you J515op It said NOPE it wasnt rooted properly back to the drawing board lol
  4. J515OP
    Offline

    J515OP <font color="#660099"><b>Super Moderator</b></font Staff Member

    Joined:
    Jan 6, 2011
    Messages:
    5,174
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Northern CA
  5. skip1221
    Offline

    skip1221 Junior Member

    Joined:
    Dec 7, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Canada
    I did it right this time but it is saying there are updates for the tablet will doing the updates ruin the root? Or is is worry free
  6. J515OP
    Offline

    J515OP <font color="#660099"><b>Super Moderator</b></font Staff Member

    Joined:
    Jan 6, 2011
    Messages:
    5,174
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Northern CA
  7. skip1221
    Offline

    skip1221 Junior Member

    Joined:
    Dec 7, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Canada
    Did everything I could till I got to system directory have no idea where to even start to look..lol I should have stayed on the dark side with my phone..LALALALALA...lol But I do thank you for the help
  8. grnidkjun
    Offline

    grnidkjun Junior Member

    Joined:
    Jan 10, 2013
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I am curious.. if the N7 is running the current android version already.. with no overlay such a touchwiz or anything like that.. why would it need to be rooted?
    I understand wanting to get rid of manufacturer overlays.. and provider bloatware.. but am curious why you would on one like this.
  9. nick789uk
    Offline

    nick789uk Junior Member

    Joined:
    May 23, 2011
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Preston
    Hi i use Voodoo OTA Rootkeeper to keep the root when updates come out download from play and follow instructions

Share This Page