How To Turn On Asus Sync?

Discussion in 'Asus TF101/SL101 Forum' started by FloridaGuy, Aug 6, 2011.

  1. FloridaGuy
    Offline

    FloridaGuy Junior Member

    Joined:
    Aug 6, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My PC is Windows 7 Home Premium 64-bit. I have a TF101 running Android 3.2.

    I installed Asus Sync on my PC. When I run it, a window pops up saying "No Device Found". See attachment. (I've copied my .MP3 music to the external SD card, and they play fine with the "Music" icon.)

    When I go to Settings --> Accounts & Sync it says Asus Sync is off.

    How can I turn it on?

    Thanks in advance for any help!

    Attached Files:

  2. surfnmadness
    Offline

    surfnmadness Junior Member

    Joined:
    Aug 9, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Omaha, NE
    Tablet / Device:
    Asus Transformer TF101 16GB
    Page 49 of the manual. Plug it in, then hit the icon at the bottom of the transformer. It should load the USB MTP driver etc and then load the sync screen.
  3. FloridaGuy
    Offline

    FloridaGuy Junior Member

    Joined:
    Aug 6, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks! Worked like a charm.

    Which user manual are you referring to? I have "EEE Pad User Manual", but it's only 36 pages.
  4. jerryferreira
    Offline

    jerryferreira Junior Member

    Joined:
    Jun 15, 2013
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Warwick RI USA
    Having the same problem with my Asus MeMo ME301T. BUT I don't get a notification on my tablet to sync.
  5. leeshor
    Offline

    leeshor Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Dec 27, 2011
    Messages:
    4,762
    Likes Received:
    915
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Norcross, GA
    Tablet / Device:
    Transformer Prime & TF700
    Does your PC recognize the MeMo? There have been situations where people just couldn't get it to work. It has usually been because of a problem with the computer that may be impossible to diagnose. There are other ways to sync and/or transfer files back and forth. Check the link in my sig for more info.

Share This Page