Just bought VTAB, did not update...want to root?

Discussion in 'Vizio Tablets' started by farooqk, Feb 19, 2012.

  1. farooqk

    farooqk Member

    Joined:
    Feb 19, 2012
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Tampa
    Tablet / Device:
    VTAB
    I just bought it but did not update shows 1.9.56....I have XP Pro. I have have tried reading forums to see most current way to root but there are many posts. Can someone direct me to the method I should use? I want to root right away.
     
  2. sabotank

    sabotank Member

    Joined:
    Nov 15, 2011
    Messages:
    54
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    72
    Location:
    Coastal Georgia, USA
    Tablet / Device:
    Vtab1008, Vivotab Smart, Nexus 4
  3. farooqk

    farooqk Member

    Joined:
    Feb 19, 2012
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Tampa
    Tablet / Device:
    VTAB
    anyone whose done in Tampa Florida area want to help me root this product? I am not that computer literate.
     
  4. sabotank

    sabotank Member

    Joined:
    Nov 15, 2011
    Messages:
    54
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    72
    Location:
    Coastal Georgia, USA
    Tablet / Device:
    Vtab1008, Vivotab Smart, Nexus 4
    it's actually fairly easy

    1. put you phone in debugging mode (settings, applications, development - tic the usb debugging box)
    2. go here and scroll to bottom of first post. any should do.
    3. unzip somewhere you can find the folder
    4. plug your phone in and leave it as is
    5. go to folder from #3 and run superoneclick.exe
    6. click on root, wait for it to finish

    that should do it
     
    Last edited: Feb 20, 2012
  5. ktackel

    ktackel Member

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Messages:
    96
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    72
    Tablet / Device:
    VTab
    Maybe the process is the same but why is it talking about a phone?

    I have seen odd things like this before where people list they have something other than a Vtab but are giving advice which does not make sense for a vtab.
    Do these posts end up in a public part of a forum by accident or people click into the wrong forum sometimes? Anyone else notice this?
     
  6. sabotank

    sabotank Member

    Joined:
    Nov 15, 2011
    Messages:
    54
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    72
    Location:
    Coastal Georgia, USA
    Tablet / Device:
    Vtab1008, Vivotab Smart, Nexus 4
    the answer to that is simple: pretty much all rooting/modding methods were made for the phones. but it just so happens that some of them work on different devices (like tablets). and it would be time consuming and wasteful to have the exact same thread for every device it works with. so basically where it days [phone type] think [vtab]!

    and this is the exact process and thread i used to root my vtab
     
  7. J515OP

    J515OP Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 6, 2011
    Messages:
    5,172
    Likes Received:
    898
    Trophy Points:
    312
    Location:
    Northern CA
    Tablet / Device:
    Nook Color, Nook Tablet 16GB, Vizio VTab, Nexus 7
    Yes, this isn't phone specific but most of the work was done specifically for phones ;) I actually resorted to the PDAnet method because I couldn't get the drivers to install and get adb connected. Superoneclick kept stalling at line 2. PDAnet installed the drivers and then I was able to use the doomlord method which also avoids the "trojan virus" warning you get with superoneclick on some antivirus programs.

    There is more than one way to skin this cat.
     
    • Like Like x 2

Share This Page

Search tags for this page

how do you root my optima vtab

,
how to root optima v tab
,
optima vtab root