Just got my A500. Look at all that bloatware!

Discussion in 'Acer Iconia Tab A500 Forum' started by Zdorab, Apr 26, 2011.

  1. Zdorab

    Zdorab Member

    Joined:
    Apr 26, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Anyone know how I can get rid of the dozens of crappy programs loaded onto there? Do I need to root it?

    Also, what apps have you all found useful so far?
     
  2. panda

    panda Member

    Joined:
    Apr 25, 2011
    Messages:
    48
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    72
    Location:
    ny
    Tablet / Device:
    acer a500
    Tried to uninstall the Lets Golf Demo but says its a system app and can't be deleted.

    I do like how you can now drag and drop app icons to the upper-right to uninstall instead of going through settings.

    Thomson Reuters has a nice optimized view for tablet in horizontal mode - so does the new CNN and USA Today App.

    So far I'm loving the YouTube app, Chome (of course!) and the Google Books app is also really nice.

    Documents was a let-down when it came to reading large pdf files and doesn't offer tablet optimized viewing options (especially in landscape mode).

    WeatherBug app is also nice, optimized for tablet, and gives the temp readout in the bottom right next to the clock.
     
  3. panda

    panda Member

    Joined:
    Apr 25, 2011
    Messages:
    48
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    72
    Location:
    ny
    Tablet / Device:
    acer a500
    Oh also lack of Google voice on tablet was something I didn't realize before buying the tablet, although I'm sure Google will be releasing it soon.
     
  4. Raven312

    Raven312 Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Messages:
    325
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    87
    Location:
    Chicago
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    I thought it was just me. I've been looking for Voice and talk and couldn't find either one. However, we should be able to use voice within the browser.

    I checked... you can use voice within the browser, for sure. No talk right now, though.

    Sent from my A500 using Android Tablet Forum
     
    Last edited: Apr 26, 2011
  5. Garemlin

    Garemlin Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 13, 2010
    Messages:
    93
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    72
    Wow didn't notice the lack of voice.

    To the OP yes we will need root before we can remove, rename or freeze system apps.
     
    Last edited: Apr 26, 2011
  6. dan776

    dan776 Member

    Joined:
    Apr 27, 2011
    Messages:
    151
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    87
    Tablet / Device:
    acer iconia a500"
    Hmm I got mine on tuesday', ampnd it has voice and talk... can even video chat through Google talk.

    Sent from my A500 using Tapatalk
     
  7. Raven312

    Raven312 Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Messages:
    325
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    87
    Location:
    Chicago
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    Dan, where did you find talk?! I have to use voice through the browser. I must really be missing something!

    Edit: Well, I'll be darned! I found Talk, right there all the time. Still didn't see Voice but I'm covered.
     
    Last edited: Apr 27, 2011
  8. dan776

    dan776 Member

    Joined:
    Apr 27, 2011
    Messages:
    151
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    87
    Tablet / Device:
    acer iconia a500"
    I may be confused--- by voice, isn't that just on the upper left, the microphone icon? I can dictate this here with the microphone on the keyboard, and notice voice commands by touching the mic button on the upper left.

    What a sweet piece of hardware this is!

    Sent from my A500 using Tapatalk
     
  9. Raven312

    Raven312 Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Messages:
    325
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    87
    Location:
    Chicago
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    "Voice" is their phone and messaging app. It used to be called Grand Central. I have it integrated into my phone and home computer.
     
  10. sontan

    sontan Member

    Joined:
    Apr 26, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    62
    Location:
    Oregon
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500 / Atrix
    But who can you video chat with? I don't see the video chat option on my phone. That would suck if its tabs only
     
  11. dan776

    dan776 Member

    Joined:
    Apr 27, 2011
    Messages:
    151
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    87
    Tablet / Device:
    acer iconia a500"
    I think any laptop with a webcam. Haven't tested it yet though

    Sent from my A500 using Tapatalk
     
  12. androidforipad

    androidforipad Member

    Joined:
    Mar 18, 2011
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Dallas, TX
    Tablet / Device:
    LG Slate 10' android 3 Honeycomb
    I am getting my Acer a500 tomorrow. would i need to install tapatalk to use this forum in there
     
  13. Raven312

    Raven312 Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Messages:
    325
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    87
    Location:
    Chicago
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    Just install the forum from the market and you should be set.
     
  14. dan776

    dan776 Member

    Joined:
    Apr 27, 2011
    Messages:
    151
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    87
    Tablet / Device:
    acer iconia a500"
    Yeah.. tapatalk was basically an unneeded expense... didn't know bout the forum app before I downloaded it...
     
  15. panda

    panda Member

    Joined:
    Apr 25, 2011
    Messages:
    48
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    72
    Location:
    ny
    Tablet / Device:
    acer a500
    I actually make all my posts from the website using chrome, its pretty fast!
     

Share This Page

Search tags for this page

a500 remove bloatware

,

acer iconia bloatware

,

delete apps acer iconia golf

,

how to remove bloatware from acer a500

,

remove acer bloatware iconia

,

remove acer iconia tab 7 bloatware

,

remove bloaatware acer iconia tab a500

,

remove bloatware acer iconia

,

removing bloatware acer a500

,

rooted a500 what bloatwarr to remove