MID7127 messed up /system/app after trying to fix missing Account Settings

Discussion in 'Coby Generation 2' started by budcurts, Jan 5, 2012.

  1. budcurts

    budcurts Member

    Joined:
    Jan 1, 2012
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    North Carolina
    Tablet / Device:
    ASUS TF300
    After making some changes to the /system/app folder to fix the missing Account Settings menu option, I have succeeeded in messing up the unit. It is still functional, but I frequently get the com.google.process.gapps failure error message during startup and the first few minutes of operation. I wasn't very smart with my Titantium backup and when I performed the factory reset, it blew it away off the SDCARD:mad:. Another lesson learned. I should have moved it to my laptop where it would be safe. I need to restore the /system/app folder from a working tablet. Can anyone zip up a working 7127's /system/app content and send it to me or put it in a drop box. I am sure I made no other changes except in that folder. My plan is to push the contents of a working /system/app into my 7127's /system/app. If someone knows that is a bad approach, I would like to hear that too:confused:.
     
  2. pepo_salazar

    pepo_salazar Member

    Joined:
    Dec 5, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    El Salvador
    Tablet / Device:
    Kyros 7127
  3. budcurts

    budcurts Member

    Joined:
    Jan 1, 2012
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    North Carolina
    Tablet / Device:
    ASUS TF300
    That certainly puts me on a better footing there where I am. I will let you know how it turns out. Thank you.

    By the way does your 7127 have a Settings->Account Sync menu item?

    Also, your english is fine.
     
  4. pepo_salazar

    pepo_salazar Member

    Joined:
    Dec 5, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    El Salvador
    Tablet / Device:
    Kyros 7127
    No, my kyros dont have it

    Enviado desde mi MID7127 usando Android Tablet Forum
     
  5. budcurts

    budcurts Member

    Joined:
    Jan 1, 2012
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    North Carolina
    Tablet / Device:
    ASUS TF300
    I used Titanium to copy the /sytem/app contents of the supplied ZIP into my 7127's /system/app. The Android tablet rebooted during or just after the copy without my intervention. Then it was stuck in the boot up Android screen. It can't be powered down at that stage, and all I could do was hardware reboot it. After several reboots with the same result, I let it run the battery down. I then had one last hope to recharge the battery and start a fresh boot. It was the same, stuck in the Android screen. The tablet is completely broken.
     
  6. pepo_salazar

    pepo_salazar Member

    Joined:
    Dec 5, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    El Salvador
    Tablet / Device:
    Kyros 7127
    Hi, if I understood you press reset button. Are you try hard reset? (factory reset). Somewhere I read about this
     
  7. lfom

    lfom Senior Member Developer

    Joined:
    Sep 12, 2011
    Messages:
    1,387
    Likes Received:
    240
    Trophy Points:
    162
    Location:
    Brasil
    Never install an app to /system/app or modify system files unless you know exactly what you're doing. That being said, you need Recovery Mode to reset the system files to factory state. It's known that Recovery Mode is broken on 8125 and 1125 using the hardware buttons, but it still can be done using adb and fastboot AFAIK. Look for tutorial about how to do it on 7125/8125/1125 as it should work on 7127 as well.
     

Share This Page

Search tags for this page

mid7127 account settings sync