New A500 3.1 - needs to be rooted

Discussion in 'Acer Iconia Tab A500 Forum' started by chrisnigro, Sep 20, 2011.

  1. chrisnigro

    chrisnigro Member

    Joined:
    Aug 29, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Can someone send me (or reply to this thread) a link for proven procedure to root the above mentioned?

    I am getting conflicting info regarding if it is even rootable or not.

    Thanks!
     
  2. wicced247

    wicced247 Member

    Joined:
    Jul 23, 2011
    Messages:
    148
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    87
    Location:
    brooklyn
    Tablet / Device:
    Coby Kryosmid7024
    Its rootable. I got the A100 running 3.2 and im rooted. I have also seen many post about the A500 being rooted and I'm sure someone who has one will help you

    Sent from Wicced's ROOTED Acer a100 16GB Honeycomb 3.2
     
  3. chrisnigro

    chrisnigro Member

    Joined:
    Aug 29, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    I just got it and was able to confirm... Just gonna sit back and wait for the 3.2 release

    Thanks!
     
  4. deedub

    deedub Member

    Joined:
    Jul 4, 2011
    Messages:
    40
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    72
    Location:
    Northern Virginia
    Tablet / Device:
    Acer A500
    If you update to 3.2, you will lose root, and there is currently no way to root 3.2 that I am aware of.
     
    Last edited: Sep 20, 2011
  5. wicced247

    wicced247 Member

    Joined:
    Jul 23, 2011
    Messages:
    148
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    87
    Location:
    brooklyn
    Tablet / Device:
    Coby Kryosmid7024
    I'm running 3.2 and I'm rooted. Google "how to root android 3.2 honeycomb"

    Sent from Wicced's ROOTED Acer a100 16GB Honeycomb 3.2
     
  6. HD87

    HD87 Senior Member

    Joined:
    May 14, 2011
    Messages:
    222
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    102
    Location:
    US
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500 tab
    Why not provide the method of rooting here. That's what this forum is for.
     
  7. wicced247

    wicced247 Member

    Joined:
    Jul 23, 2011
    Messages:
    148
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    87
    Location:
    brooklyn
    Tablet / Device:
    Coby Kryosmid7024
    This is how i got to root my Acer A100 running Anroid 3.2 Honeycomb>>

    first download SU.zip (you can also download directly into your tablet by clicking the link) from here > su.zip

    extract the SU file from ZIP download to your Tablet's root directory>>> /mnt/sdcard/
    ****please note SDCARD means internal memory and not the external MicroSD

    once SU file is placed in your Tablet's root directory, the rest is left to Android ADB SHELL.
    If you dont have Android ADB installed on your computer, you can get it from here:

    for Ubuntu/Linux use this link > [GUIDE] Lazyman's installation guide to ADB on Ubuntu 10.10 - Now with Ubuntu 11.04 ! - xda-developers
    for Windows use this link > How to Set Up ADB on Windows 7, Vista & XP for Android Phones

    after getting ADB SHELL up and running on your computer, USB your tablet to your computer and enter USB Debugging mode on the tablet. Once tablet is connected an in USB Debugging mode, follow steps below:

    Steps using Ubuntu/LINUX:
    open TERMINAL then copy and paste lines 1-3 individually
    1. adb shell /system/bin/cmdclient ec_micswitch '\`mount -o remount,rw /system\`'
    2. adb shell /system/bin/cmdclient ec_micswitch '\`cat /mnt/sdcard/su >/system/xbin/su\`'
    3. adb shell /system/bin/cmdclient ec_micswitch '\`chmod 6755 /system/xbin/su\`'

    Steps using WINDOWS:
    open CMD then copy and paste lines 1-3 individually
    1. adb shell /system/bin/cmdclient ec_micswitch '`mount -o remount,rw /system`'
    2. adb shell /system/bin/cmdclient ec_micswitch '`cat /mnt/sdcard/su >/system/xbin/su`'
    3. adb shell /system/bin/cmdclient ec_micswitch '`chmod 6755 /system/xbin/su`'

    Once finished, install SuperUser from android market and Busybox Installer to confirm ROOT on tablet. If Busybox Installer fails apply lines 1-3 again.
     
  8. FoFoJoe

    FoFoJoe Member

    Joined:
    Jun 8, 2011
    Messages:
    178
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    87
    Location:
    'Merica
    Tablet / Device:
    ACER Iconia A500
    When I rooted... I saw all the ABD stuff but never had to mess with it.. and I'm fully rooted and whatnot.

    Sent from my A500 using Android Tablet Forum
     
  9. wicced247

    wicced247 Member

    Joined:
    Jul 23, 2011
    Messages:
    148
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    87
    Location:
    brooklyn
    Tablet / Device:
    Coby Kryosmid7024
    Please share how you achieved root... you may have an easier method than mine

    Sent from Wicced's ROOTED Acer a100 16GB Honeycomb 3.2
     
  10. FoFoJoe

    FoFoJoe Member

    Joined:
    Jun 8, 2011
    Messages:
    178
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    87
    Location:
    'Merica
    Tablet / Device:
    ACER Iconia A500
  11. wicced247

    wicced247 Member

    Joined:
    Jul 23, 2011
    Messages:
    148
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    87
    Location:
    brooklyn
    Tablet / Device:
    Coby Kryosmid7024
    Are you running 3.1 or 3.2 Honeycomb

    Sent from Wicced's ROOTED Acer a100 16GB Honeycomb 3.2
     
  12. Deabee

    Deabee Member

    Joined:
    Aug 22, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    MD
    Tablet / Device:
    Acer Iconia Tab A500
    total newbie here. can you tell me why I want to "root". and is this something I need a geek for so I don't screw it up? Have A500 version 3.1
     
  13. FoFoJoe

    FoFoJoe Member

    Joined:
    Jun 8, 2011
    Messages:
    178
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    87
    Location:
    'Merica
    Tablet / Device:
    ACER Iconia A500
    3.1, I rooted before 3.2 and don't care to switch.

    Sent from my A500 using Android Tablet Forum
     
  14. FoFoJoe

    FoFoJoe Member

    Joined:
    Jun 8, 2011
    Messages:
    178
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    87
    Location:
    'Merica
    Tablet / Device:
    ACER Iconia A500
    Rooting allows a 'super user access', kinda like an admin account on windows. From this 'super user access', different apps can use this to bring more.. possibilities to your tab. Like mine is OC'd to 1.6GHz, and you can use all the cool apps that say like 'requires root' and whatnot. And a geeky friend shouldn't be necessary.. depending on how much basic computer knowledge you have.

    Sent from my A500 using Android Tablet Forum
     
  15. Deabee

    Deabee Member

    Joined:
    Aug 22, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    MD
    Tablet / Device:
    Acer Iconia Tab A500
    My computer knowledge is "Biblical" as in "seek and yee shall find". I can follow steps, but so far everything I have read on "rooting" seems to include a lot of computer terms I am not familiar with.
     

Share This Page

Search tags for this page

how can i tell if my acer a500 is rooted