No Standy By.... Complete SHUT DOWN

Discussion in 'Acer Iconia Tab A500 Forum' started by kstoutdog, Aug 25, 2011.

  1. kstoutdog

    kstoutdog Member

    Joined:
    Aug 25, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Tablet / Device:
    Iconia A500
    Whenever I tap the hardkey power button, the device will go into standby mode... then if I press it again the screen lights back up and I am at the lock screen... BUT if the screen is off for more than a minute or 2, the device shuts all the way down, and I have to long press the power key and wait for a boot...

    This is very annoying... any suggestions...?
     
  2. kstoutdog

    kstoutdog Member

    Joined:
    Aug 25, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Tablet / Device:
    Iconia A500
    just rooted the tab... installed custom rom...
    Still having the same issue...

    should I just attempt to return the device?
     
  3. Icebike

    Icebike Senior Member

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    1,523
    Likes Received:
    186
    Trophy Points:
    310
    Yeah, return it, or get an RMA. You've already gone way beyond what you should have have to
    to to get this fixed. But you better back out that custom rom or they may deny your warranty.
     
  4. kstoutdog

    kstoutdog Member

    Joined:
    Aug 25, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Tablet / Device:
    Iconia A500
    Acer has agreed to fix the unit.. but I have to ship it to them..
    I will be without the tab for 10 days... :(
    How do I unroot it and return everything to stock...??



     
  5. kstoutdog

    kstoutdog Member

    Joined:
    Aug 25, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Tablet / Device:
    Iconia A500
    After much time with ACER tech support, they determined I have faulty hardware.... I attempted to return the device to staples and get a new one...that didn't work... I was forced to ship the tablet to ACER this morning... I will be without the device for up to 10 business days... I sure hope the issue is resolved when i get it back...

    Signed,
    Impatiently Waiting
     
  6. nlingelbach

    nlingelbach Member

    Joined:
    Aug 24, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    west des moines
    Tablet / Device:
    acer tablet
    I had the same problem talked to tech support and they couldn't fix it luckily and advice to all out there buy electronics at Costco return policy is 100% just took it back bought new

    Sent from my A500 using Android Tablet Forum
     
  7. HD87

    HD87 Senior Member

    Joined:
    May 14, 2011
    Messages:
    222
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    102
    Location:
    US
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500 tab
    Let us know if they do exchange it because rooting your tablet and installing a custom ROM voids the warranty..
     
  8. kstoutdog

    kstoutdog Member

    Joined:
    Aug 25, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Tablet / Device:
    Iconia A500
    I unrooted, and flashed the stock rom before I returned it... I THINK I removed all traces of rooting & roms... we'll see
     
  9. kstoutdog

    kstoutdog Member

    Joined:
    Aug 25, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Tablet / Device:
    Iconia A500
    Just got word from Acer.. they said I had a faulty power button... they're fixing it now... should have the device back shortly...
     
  10. Icebike

    Icebike Senior Member

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    1,523
    Likes Received:
    186
    Trophy Points:
    310
    Good to know this wasn't another software problem and just a sticky button.
     

Share This Page

Search tags for this page

acer iconia w5 shutting down

,

android tablet - closing better or shut

,

how to power down acer tablet

,

shut off the acer tablet