Nook Color running CM7 won't connect

Discussion in 'Nook Color Technical' started by Rhonda19, Apr 12, 2011.

  1. Rhonda19

    Rhonda19 Member

    Joined:
    Mar 5, 2011
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Location:
    mississippi
    Tablet / Device:
    nookcolor
    I recently rooted my Nook Color to CM7, and have gotten used it! Today, however, it will not connect to the internet. It won't even pick up the wireless networks that I know are around me, and did pick up .

    I have turned it off, turned it off using the power button and button together, turned the WI-FI off and turned it back on, and still nothing?

    Anyone have any ideas?
     
  2. Stelv

    Stelv Senior Member

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    800
    Likes Received:
    53
    Trophy Points:
    102
    Location:
    Western, NY
    Tablet / Device:
    Nook Color Rooted
    Try a different rom or version of cm7. Maybe you have a corrupt rom file. Make sure you have a clockwork backup of your system and then wipe data and cache in cwr before installing a new rom. See if that helps.

    Sent from my fascinate
     
  3. Rhonda19

    Rhonda19 Member

    Joined:
    Mar 5, 2011
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Location:
    mississippi
    Tablet / Device:
    nookcolor
    I got it fixed! Not sure really what I did, though.. I cleared all the internet options, and did a reboot. Before it went down though, I had tried to connect to bluetooth, and I'm not sure if that did it or not?

    In looking at all the settings last night, I ran across two that I was wondering about. Its the Re-set to factory default? and Clearing the cache ?
     
  4. Stelv

    Stelv Senior Member

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    800
    Likes Received:
    53
    Trophy Points:
    102
    Location:
    Western, NY
    Tablet / Device:
    Nook Color Rooted
    The Bluetooth may have caused a conflict, not sure. It's good it is working now. I am on phiremod 5.3 which cm7 based. It takes a while for wifi to come on after the nook has been on sleep.

    I have never tried to factory re-set with in settings, it's probably not a good idea. It's better to factory reset (wipe data) in clockwork recovery if you have to, and only if you already have a backup. It will most likely erase everything.

    Clearing cache should be alright. I use an app called cache cleaner to clean cache out every 3 days or so. Clearing cache sometimes resolves conflicts too. It is good to have a little cache built up though so that apps can run faster.
     
    Last edited: Apr 13, 2011

Share This Page