POP 3 mail set up

Discussion in 'Acer Iconia Tab A500 Forum' started by squick, May 16, 2011.

  1. squick
    Offline

    squick Junior Member

    Joined:
    May 16, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    isle of Man
    Tablet / Device:
    iconia A500
    I'm trying to set up my tab to pick up my mail from my mail account which uses POP3 settings. I've done this in on my XP PC with no problems, but I can not get it working on my a500.

    As far as I've been told I should have to enter a mailin and a mailout when setting things up but the standrd app has no where for me to put this and I keep getting told by the app that my I'd and password are incorrect - but I use these in XP and they work fine.

    Any susgestions?


    Sent from my A500 using Android Tablet Forum
  2. Raven312
    Offline

    Raven312 Junior Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Messages:
    325
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chicago
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    Which email client are you trying to set up? Do you have the settings to do them manually? Let me know which email client and I can get you the settings for manual set up.
  3. rcmolski
    Offline

    rcmolski Junior Member

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Woodbury, MN
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    I would recommend you install K-9 Mail. It has manual settingsif you need them, one of them Hotmail. Hotmail needed manual set up, but my ISP email works great with the default settings.

    Good luck,

    Bob
  4. squick
    Offline

    squick Junior Member

    Joined:
    May 16, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    isle of Man
    Tablet / Device:
    iconia A500
    I'm trying to use the client that came already installed. It's the mail app on the apps page.

    In any advise don't rule out user stupidity.

    Sent from my A500 using Android Tablet Forum
  5. Sporto699
    Offline

    Sporto699 Junior Member

    Joined:
    May 16, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chicago suburbs
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    I have the same problem setting up my email. It is from my college email account. It is pop3 and I have the incoming and outgoing server addresses. I've set up this email account previously on both an UFC touch pro running windows mobile 6.1 and a touch pro 2 running windows mobile 6.5 as well as my HTC Evo 4g without any problems or issues. With that said I think we can rule out user ignorance. It seems that this an issue either with the iconia email client or perhaps a honeycomb issue.

    Sent from my PC36100 using Android Tablet Forum
  6. squick
    Offline

    squick Junior Member

    Joined:
    May 16, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    isle of Man
    Tablet / Device:
    iconia A500
    My bad - it was user error. Need to to learn to read the labels correctly and put the correct user name in - it did not need the @xyz.com at the end.

    Any way thanks everyone for the help.

    Sent from my A500 using Android Tablet Forum
  7. Raven312
    Offline

    Raven312 Junior Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Messages:
    325
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chicago
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    User error or not, glad you got it sorted out.

Share This Page