Power LED stays lit on Archos A70/8gb

Discussion in 'Archos Tablets' started by SenKat, Mar 30, 2011.

  1. SenKat

    SenKat Member

    Joined:
    Mar 30, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    San Antonio, Texas
    Tablet / Device:
    Archos A70-250gb\8gb
    As the title says, sometimes when I shut down to "deep sleep" the power LED stays lit. Other times, it goes out (as expected !) I am running the latest firmware, the the googleapps4Archos "market fix" anda slew of games and apps. Any ideas why it would do this ?
     
  2. gurgle

    gurgle Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Aug 6, 2010
    Messages:
    1,463
    Likes Received:
    130
    Trophy Points:
    162
    Location:
    Near 39.11°N 94.6°W
    Tablet / Device:
    Better question What don't I own, Oh a generic APAD
    It is a quirk I have seen in my 101/16 too. Your unit like mine got interupted and did not go into Deep Sleep. It only went to Screen off mode. I just repeat and am successful
    I have tried to figure out what I did to have it not go to Deep Sleep mode. (touch, rotate,...) But nothing, I can tell is different in my deep sleep steps.
     
  3. SenKat

    SenKat Member

    Joined:
    Mar 30, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    San Antonio, Texas
    Tablet / Device:
    Archos A70-250gb\8gb
    Yeah, I have tried to make sure that the unit is facing the same direction, and on the home screen every time - unless I am in the middle of Angry Birds, that is.... :) But STILL, it happens frequently enough to irritate the crud out of me :(
     
  4. jkane

    jkane Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    51
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    72
    Location:
    NULL
    Look at system monitor in the wake lock tab. Someone pointed me there for this. If there is something there, it won't let the light go off. What I have not figured out is how to kill the process that gets stuck in there without a reboot.
     
  5. SenKat

    SenKat Member

    Joined:
    Mar 30, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    San Antonio, Texas
    Tablet / Device:
    Archos A70-250gb\8gb
    What is the wake lock tab ? Is that a separate App I should have ? Sorry to sound so helpless....not sure what you mean, though !
     
  6. jkane

    jkane Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    51
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    72
    Location:
    NULL
    The application is called "system monitor". That came with the Archos. Within that app is a row of 3 tabs across the top. The far right one is wake locks.
     
    • Like Like x 2
  7. SenKat

    SenKat Member

    Joined:
    Mar 30, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    San Antonio, Texas
    Tablet / Device:
    Archos A70-250gb\8gb
    Well, I'll be ! I never noticed that little sucker sitting there, thumbing it's nose at me ! :) (damn I feel stooooopid !) THANKS !
     

Share This Page

Search tags for this page

how to fix archos 605 30 gb went the charge led stay on

,

red led on archos 7 blinking