replacement digitizer screen for Scroll 7" tablet

Discussion in 'Android Tablet Q&A' started by arnieboy, Jan 4, 2013.

  1. arnieboy
    Offline

    arnieboy Junior Member

    Joined:
    Dec 23, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    United Kingdom
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    Hi, my son dropped his Scroll 7" tablet, breaking the glass screen and the company advised me it's not possible to repair it due to the cost. I've taken it apart and it is just the glass digitizer. I am failing to find anyone who can identify or supply a new screen (digitizer). Can anyone advise if I am likely to find one please? It seems a shame to bin the tablet just because of this. Thanks
  2. bytemode
    Offline

    bytemode Junior Member

    Joined:
    Jan 26, 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dublin, Ireland
    Tablet / Device:
    Scroll Essential II
    I'm in the same boat.

    Difficult to find a replacement - this digitizer has a chip on the connector cable.

    I ordered this one from Ali Express which seems to be physically identical ...

    http://www.***************/item/Cheap-Original-new-7-Capacitive-touch-panel-digitizer-glass-for-Ployer-momo9-Enhanced-III-TABLET-PC/708306169.html

    Will let you know in a couple of weeks if it works out.
    Last edited: Jan 26, 2013
  3. JamieM
    Offline

    JamieM Junior Member

    Joined:
    Feb 12, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Tablet / Device:
    Scroll Essential II
    Please reply as fast as possible, I have the same problem unfortunately, I've taken the current screen off, just need to find a replacement one now, also does the screen you found have the camera hole? Thanks
  4. bytemode
    Offline

    bytemode Junior Member

    Joined:
    Jan 26, 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dublin, Ireland
    Tablet / Device:
    Scroll Essential II
    Yaaayyy !

    Took a while to wing its way over from Hong Kong, but it arrived today ... it fitted and worked perfectly !!!

    Hope this helps some others out!

    That said, its still a bit pricey - more than half the cost of a new tablet from HK :(

    @JamieM - yes it has the camera hole in exactly the right spot!
  5. ladyflava
    Offline

    ladyflava Junior Member

    Joined:
    Jun 3, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Essex
    Tablet / Device:
    scroll essentials 2
    Hiya, many thanks for your reply to this post, my daughter dropped my one this morning and after a frustrating few hours trying to contact various companies, I found this thread, and ordered a new screen :)
  6. skinz
    Offline

    skinz Junior Member

    Joined:
    Aug 27, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    hometown
    can you help ith the web site about the digitizer screen for my tablet please
  7. Duchies
    Offline

    Duchies Junior Member

    Joined:
    Sep 6, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dublin Ireland
    Tablet / Device:
    Scroll plus tablet pc 55975
    Hi a word of warning I ordered one of these touch screens for my cracked school plus 55975 on opening it up I discovered the ribbon connection is different on my tablet so check the ribbon on yours before ordering a replacement .the one I ordered came with the little chip taped on to the ribbon connection but only 12 wires are on this connection and my one has about 30 wires .so any one need a replacement screen with the chip on it I will sell it to you.
  8. arnieboy
    Offline

    arnieboy Junior Member

    Joined:
    Dec 23, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    United Kingdom
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    I finally found a new digitiser on ebay. It all fits but does not respond and I am told the firmware may be different. If so, a) how do you change it? b) where do you get the firmware, can it be read from the broken item? If so, what gadget can do this please?

Share This Page