[ROM][7.1.2] Unlegacy Android 7.1.2 (Nougat)

Discussion in 'Lenovo IdeaTab A2109 Development' started by PJBrs, Oct 5, 2017.

  1. scissors99

    scissors99 Member

    Joined:
    Jun 25, 2016
    Messages:
    37
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    90
    Hi,
    I think the original experiment build was ok, but I too think the others have been sluggish.
    I just dirty flashed the 19th Oct build and the same.
    Things like opening an app, stuttering. Play store up date app, takes ages. just a general sluggishness (like before the 6.xx builds)
     
  2. PJBrs

    PJBrs Senior Member Developer

    Joined:
    Dec 29, 2014
    Messages:
    461
    Likes Received:
    386
    Trophy Points:
    225
    Hmmm.... Might be, I noticed some too, but then again, my kids have been adding games. Also, I dropped a glass jar of jelly on my second tablet, so that one's severely out of order.

    In the meantime, I'm focusing on security issues right now. Unlegacy team members are working on Oreo.
     
    • Like Like x 1
  3. PJBrs

    PJBrs Senior Member Developer

    Joined:
    Dec 29, 2014
    Messages:
    461
    Likes Received:
    386
    Trophy Points:
    225
    There's a new build out with various kernel patches. It should make some difference. I'd like to hear whether the sluggishness has diminished. Please test with cache and dalvik cache wiped.
     
    • Like Like x 2
  4. rsvtoddy

    rsvtoddy Senior Member

    Joined:
    May 21, 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    170
    Location:
    United Kingdom
    Tablet / Device:
    Samsung 3110
    Many thanks - just installed the new build and wiped caches as suggested. It does feel a bit snappier but I hadn't had any problems before. I will update later as I use it.

    Great job!

    Sent from my A2109A using Tapatalk
     
    • Like Like x 1
  5. de1

    de1 Junior Member

    Joined:
    Nov 4, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    12
    Hi, thanks for providing it. I just tried to install it (ua_a2109-7.1.2-20171102085214)
    . I wiped everything before.
    But I just can't get passed the first setup page:
    - Clicking on "Let's go"
    - selecting country
    - Select "setup as new" (popup)

    Setup Wizard crashes.

    Any ideas?

    EDIT: I've installed the latest 6.0.1 build of ua and that was fine (both with gapps)
     
    Last edited: Nov 4, 2017
  6. PJBrs

    PJBrs Senior Member Developer

    Joined:
    Dec 29, 2014
    Messages:
    461
    Likes Received:
    386
    Trophy Points:
    225
    Hmm... I can't think of anything right away... Did you also wipe cache and dalvik cache? Did you install gapps, and if so, did you do so immediately after installing the rom, without rebooting?
     
  7. de1

    de1 Junior Member

    Joined:
    Nov 4, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    12
    Yes, certainly cached all those and flashed gapps immediately after the ROM. The first time I didn't clear data. It then was slightly different but the setup still crashed. I then went through the whole process again but clearing data as well. The same process for the 6.0.1 worked (with different version of gapps). I'll keep that for now.
     
  8. RoachTheHorse

    RoachTheHorse Member

    Joined:
    Jun 29, 2017
    Messages:
    9
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    45
    I am facing exactly the same issue. Tried flashing both Pico and nano gaps, but only the first worked. Couldn't get passt the "let's go" screen. I managed to open the settings (by frantically swiping the notification bar) and managed to connect the tablet to my WLAN. That somehow stopped the configuration assistant from crashing, but funnily non of the Google apps were installed. I am facing the same issue with the latest 6.0.1 unlegacy build. Any ideas?

    Sent from my F5321 using Tapatalk
     
  9. de1

    de1 Junior Member

    Joined:
    Nov 4, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    12
    I tried:

    * ua_a2109-7.1.2-20171102085214.zip with open_gapps-arm-7.1-pico-20171104.zip - not working
    * ua_a2109-6.0.1-20170916175354.zip with open_gapps-arm-6.0-pico-20171104.zip - which was fine
     

Share This Page