[ROM] Gentouch78 Rooted v0.3 (for v1)

Discussion in 'Telechips TCC8902 Development' started by tipstir, Sep 5, 2010.

  1. cpg716

    cpg716 Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Location:
    NULL
    Did you do a data and cache wipe in Clockwork first? I recommend doing it 3 times each, then starting from scratch. Install Linc modified v3 update, then linc's update.zip, then do Market fix.
    You shouldnt need to do a new gmail account.

    CPG
     
  2. tipstir

    tipstir Senior Member Developer

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    1,505
    Likes Received:
    110
    Trophy Points:
    162
    Location:
    USA
    Tablet / Device:
    COBY KYROS 7015 | 7015A
    Make sure the files are in C:\OS
    Trigger the update.bat
    Press the ~ button and press in the reset button at the same time once it's triggered on the dos prompt screen release the reset but keep pressing the ~ until the screen shows it's applying the updates. Then let go of it (~)

    On the XP system make sure you don't have any AV running, other USB devices running except the keyboard or mouse.
     
  3. tipstir

    tipstir Senior Member Developer

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    1,505
    Likes Received:
    110
    Trophy Points:
    162
    Location:
    USA
    Tablet / Device:
    COBY KYROS 7015 | 7015A
    Google servers were acting up yesterday. I already have Gmail account which I use on the Market. All the caches should be wiped I use CacheMate Pro
     
  4. Carbira1

    Carbira1 Member

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Messages:
    514
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    87
    Location:
    Michigan
    Tablet / Device:
    Waiting for a good iPod Touch Android Device
    I don't get it unplugged everything except keyboard and mouse, disable antivirus, it is in the C:\os folder, I hold down back and then push the reset button, keeping the back button pressed the tablet turn on but nothing is on the screen and windows "found new hardware" comes up saying Android as the device. I installed the drivers from Augen's website. What am I missing? Thanks for your help.
     
    Last edited: Sep 9, 2010
  5. tipstir

    tipstir Senior Member Developer

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    1,505
    Likes Received:
    110
    Trophy Points:
    162
    Location:
    USA
    Tablet / Device:
    COBY KYROS 7015 | 7015A
    Do you have another system you can try this on?

    1. Turn off the Gentouch
    2. Make sure you have the update.bat in C:\os
    3. Connect the USB to the Gentouch to the PC
    4. Run the update.bat
    5. Turn on the Gentouch
    6. Press ~ button and use a paper clip and press the reset button once
    7. ~ button must be kept press in until the progress starts to update like shown here in this video under XP 32-bit USB drivers.:



    Which ROM are you trying to load by the way?
     
    Last edited by a moderator: Jul 29, 2014
  6. Carbira1

    Carbira1 Member

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Messages:
    514
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    87
    Location:
    Michigan
    Tablet / Device:
    Waiting for a good iPod Touch Android Device
    the one that you posted on page one. Trying again.
     
  7. Carbira1

    Carbira1 Member

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Messages:
    514
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    87
    Location:
    Michigan
    Tablet / Device:
    Waiting for a good iPod Touch Android Device
    I thought that I would try to install the drivers again and the install gets stuck on searching for device drivers.
     
  8. tipstir

    tipstir Senior Member Developer

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    1,505
    Likes Received:
    110
    Trophy Points:
    162
    Location:
    USA
    Tablet / Device:
    COBY KYROS 7015 | 7015A
    Follow this
     
    Last edited: Sep 9, 2010
  9. Joeyspindler

    Joeyspindler Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    NULL
    ok..sorry first post but been following for a while. i followed all the steps in the initial post and everything went fine. i did the final reset and after it loads the only thing i can get is the little green bulls eye you would use to set up the screen. i have wiped data and cache and still nothing different. really sucks because i was really hoping to finally use this paper weight.lol
     
  10. tipstir

    tipstir Senior Member Developer

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    1,505
    Likes Received:
    110
    Trophy Points:
    162
    Location:
    USA
    Tablet / Device:
    COBY KYROS 7015 | 7015A
    Need to have applied all the patches from Augen then install this one on the first post. If you skip out then, you'll have to go back and make sure you have all the patches.Those instructions on the first is from the Author. I just added what I had encountered myself install the Rooted ROM version 3. I never did any cache wipe prior only after ROM was installed using Cachemate Pro PowerClear, that's it.
     
  11. Draugr

    Draugr Member

    Joined:
    Aug 15, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    62
    Location:
    NULL
    Ok.... This one is weird. I posted earlier that even after following the instructions in the beginning of this thread and then implementing the Non ugly Market hack I still had no working Google Market. Well, last night out of nowhere the apps that said "Starting download" actually downloaded. I was happy. I then went to watch some TV. When I got back, I tried to download some other apps and this is what happened. It went from "Starting Download" to "Downloading" but that is it. I left the unit on overnight as I was testing an alarm clock app. When I woke up I checked and the apps still say "Downloading" yet nothing downloaded.

    Does anyone know what might be wrong? Why would it begin working then stop like that?

    Thanks
    John
     
  12. cutterjohn

    cutterjohn Member

    Joined:
    Aug 23, 2010
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Tablet / Device:
    Augen Gentouch
  13. Joeyspindler

    Joeyspindler Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    NULL
    ok. so i have found the files needed. the question is since i can not get to the main screen to do anything can install these through clockwork? off the sd card?
     
  14. cpg716

    cpg716 Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Location:
    NULL

    Um.. You don't get to clockwork that way.. Get to clockwork by going into recover mode. Hit the reset or power on while holding the HOME key on the back of the device.

    Also, when you are getting the green bullseye, can you not complete the calibration? Thats how the new system starts, its no an error.. You go into calibration mode right away after doing factory reset.

    CPG
     
  15. Joeyspindler

    Joeyspindler Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    NULL
    yest i tried that and it just kept on going and going. i did it for about 15 cycles and it never stopped.
     

Share This Page

Search tags for this page
apk files for kyros 1084 tablet
,
augen gentouch78 patch v3
,
augen gentouch78 rom
,
first gen gentouch78 rom
,
gentouch78
,
gentouch78 patch download
,

gentouch78 rom download

,
gentouch78 sdcard software update