[ROM] joenilan Ideos S7 Froyo Stable - (Android 2.2.2)

Discussion in 'Huawei Ideos S7 Technical' started by joenilan, Apr 13, 2011.

  1. XpiderMX

    XpiderMX Member

    Joined:
    Jul 22, 2011
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Location:
    Mexico
    Tablet / Device:
    Huawei Ideos S7
    I'm having some restarting issues... sometimes at installing apps from market and sometimes while surfing the web.
     
  2. detriod

    detriod Member

    Joined:
    Apr 20, 2011
    Messages:
    21
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    62
    Location:
    Singapore
    Tablet / Device:
    Huawei Tablet S7-104 Singapore Buy
    you might have install other original 2.2.2 ROM . u need to use the indonesia original ROM, then only flash this custom ROM
     
  3. mrkrad

    mrkrad Member

    Joined:
    Jul 21, 2011
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Location:
    atl
    Tablet / Device:
    s7 ideos
    you must must must use SETCPU on conservative. Aptoide has this. Otherwise that monstrous 2200mah (About 1/3 the ipad1 size) will last as long as it should.
     
  4. mnabilsh

    mnabilsh Member

    Joined:
    Jul 27, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    62
    Location:
    Jakarta
    Tablet / Device:
    Huawei Ideos S7-105
    Please clarify. The first time I open setcpu, I got Max 248mhz and min 768mhz ondemand

    should it be Max 900mhz??? Does this have an impact towardt the battery life? Thanks

    Sent from my IDEOS S7 using Android Tablet Forum
     
  5. manfly9884

    manfly9884 Member

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Location:
    NULL
    Please. Any help?

    Sent from my Nexus One using Tapatalk
     
  6. OttoDeFe

    OttoDeFe Member

    Joined:
    Feb 3, 2011
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Try loading the 2.2.2 Indo ROM on an SD card and flash to that then proceed back. I think that might work. Kind of a noob at this so someone else might be more informed.
     
  7. manfly9884

    manfly9884 Member

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Location:
    NULL
    I'll try it. Thanks much.

    Sent from my Nexus One using Tapatalk
     
  8. mrkrad

    mrkrad Member

    Joined:
    Jul 21, 2011
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Location:
    atl
    Tablet / Device:
    s7 ideos
    the indo 2.2.2 based roms run 998mhz (the 2.1 eclair is 768max) - you want to use conservative or powersave. with conservative make sure the values are not all -1 or that would be bad. try powersave - that will give you boost to 998mhz but it will take its time to get there. max power. you can always switch to performance to watch videos at high bitrate.


    768 max sounds like eclair 2.1 kernel not indo 2.2.2 kernel. you get the full 1ghz with 2.2.2 indo and the hacks based on it. on performance mode it will eat battery but you'd be surprised at how fast this bugger is. so it's give an take of course.
     
  9. mnabilsh

    mnabilsh Member

    Joined:
    Jul 27, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    62
    Location:
    Jakarta
    Tablet / Device:
    Huawei Ideos S7-105
    The new ROM is based on the indo 2.22, for best battery and balance performance, what do you suggest? Thanks

    Sent from my IDEOS S7 using Android Tablet Forum
     
  10. shian

    shian Member

    Joined:
    May 31, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Hi
    Can I use Data2emmc on external SD card?
     
  11. manfly9884

    manfly9884 Member

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Location:
    NULL
    Everything is up and running . Thanks!

    Sent from my IDEOS S7 using Tapatalk
     
  12. OttoDeFe

    OttoDeFe Member

    Joined:
    Feb 3, 2011
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Glad to hear - I have a question - running FroyoFusion on my main tab and am thinking about switching to this one. Can I flash over the current ROM or should I start with a scrub?
     
  13. manfly9884

    manfly9884 Member

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Location:
    NULL
    From what I've heard and read; if you come from another rom you must do a full wipe.

    Sent from my IDEOS S7 using Tapatalk
     
  14. Cocobean

    Cocobean Member

    Joined:
    May 5, 2011
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Tablet / Device:
    Ideos s7 galaxy s
    Hi wandering if anyone can help..
    I have installed set cpu..
    I have created setcpu.txt and discovered this file in device options..
    Set cpu states max 998 however does not go above 768 mhz..
    Am I missing something?

    Same process followed on current rom and froyofusion with same result.

    Any help appreciated.

    Sent from my IDEOS S7 using Android Tablet Forum
     
  15. mrkrad

    mrkrad Member

    Joined:
    Jul 21, 2011
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Location:
    atl
    Tablet / Device:
    s7 ideos
    eclair -> indo 2.2.2 -> froyofusion

    indo 2.2.2 is where the 998 is done.
     

Share This Page

Search tags for this page
cara pasang cwm huawei ideos s7 slim
,
froyo ideos s7
,
how to hardreset huawei s7 104
,
huawei froyo update
,
huawei ideos s7 slim upgrade beta
,
huawei s7 froyo
,
huawei s7 slim rom download free
,

IDEOS

,
rom for ideos s7
,
update now my tablet huawei s7 to floyo