[ROM] Singapore ROM (S7V100R001C61B011) - Newer

Discussion in 'Huawei Ideos S7 Technical' started by pvella, Jan 31, 2011.

  1. pvella

    pvella Senior Member

    Joined:
    Dec 20, 2010
    Messages:
    392
    Likes Received:
    38
    Trophy Points:
    102
    Location:
    Melbourne
    Tablet / Device:
    Huawei S7
    Last edited: Jan 31, 2011
    • Like Like x 6
  2. ivyvisors

    ivyvisors Senior Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    233
    Likes Received:
    52
    Trophy Points:
    102
    Location:
    melbourne
    Tablet / Device:
    huawai s7
    Hi Pvella,

    Just as I got happy with my tablet setup they release a new rom. Aieee ;)

    Anything different can you see with this rom at all?

    ~Ivy
     
    • Like Like x 2
  3. pvella

    pvella Senior Member

    Joined:
    Dec 20, 2010
    Messages:
    392
    Likes Received:
    38
    Trophy Points:
    102
    Location:
    Melbourne
    Tablet / Device:
    Huawei S7
    I am just downloading it now. I know your pain. I have my S7 humming along nicely and a ROM upgrade means a few hours of setup on top of the load. I will get to it in the next day or two, but not really looking forward to it. At the same time I am curious about what is in the new ROM, and cannot wait to load it. :)
     
  4. ivyvisors

    ivyvisors Senior Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    233
    Likes Received:
    52
    Trophy Points:
    102
    Location:
    melbourne
    Tablet / Device:
    huawai s7
    It's fun =) I don't really expect many changes. Though the serial number for the new version of the telstra rom:

    V100R001C13B021SP02

    Has SP02, after it. I wonder what they changed for telstra.

    I just wish I knew what the breakdown was for the serial numbers.

    Might have a look at all of the other rom serial numbers, and see if I can find a pattern. =)

    ~ivy
     
    • Like Like x 2
  5. pvella

    pvella Senior Member

    Joined:
    Dec 20, 2010
    Messages:
    392
    Likes Received:
    38
    Trophy Points:
    102
    Location:
    Melbourne
    Tablet / Device:
    Huawei S7
    My file had an invalid CRC, so I will download it from home tonight. I might try the Telstra and the Singapore one tonight.
     
  6. ivyvisors

    ivyvisors Senior Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    233
    Likes Received:
    52
    Trophy Points:
    102
    Location:
    melbourne
    Tablet / Device:
    huawai s7
    It's interesting I think I've worked out the format of the Rom serials:

    S7 V100 - Our Tablet
    R001 - Release number (I guess if we see a R002 It's going to be android 2.2)
    C13 - Provider (who's selling the tablet in this case Telstra)
    B021 - Build number (I think this is provider based)
    SP02 - Service pack? (this doesn't appear on all of the firmware files)

    One thing I noticed when looking at all of the firmware lists @modaco all of the Orange firmwares (be it Spain or Slovakia) are C15.
    and a number of the early firmware images have C01 (maybe for testing when they initially released the tablet.)

    Anyway I could (and probably am) be totally wrong here, as I've noticed patterns.

    ~ivy
     
    • Like Like x 4
  7. SikYou

    SikYou Member

    Joined:
    Dec 25, 2010
    Messages:
    180
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    87
    Location:
    Detroit
    Tablet / Device:
    S7
    Any testers yet? I think I loaded one of these last week (gotta verify firmwate version) and I didn't see anything different.

    Sent from my nonsensikal froyo
     
  8. jwinn1812

    jwinn1812 Member

    Joined:
    Jan 25, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Tablet / Device:
    Huawei S7
    I had trouble with the Singapore rom yesterday I got stuck in a boot loop so I tried the new one S7100R001C62B011 and it is working fine It came up in a different language but I managed to switch it to english. The only differnce I see is the Boot image now is Ideos in big letters instead of Huawei with the circles in small letters. Everything is working fine and I also did the apps2sd mod to it. the CPU clocks a 998
     
  9. ivyvisors

    ivyvisors Senior Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    233
    Likes Received:
    52
    Trophy Points:
    102
    Location:
    melbourne
    Tablet / Device:
    huawai s7
    well I have installed the newer Telstra firmware. Other than the bloat of pre installed apps which I have since removed.

    I cant see any real changes to be honest.

    ~Ivy

    Sent from my sdk using Android Tablet Forum App
     
  10. goodoane

    goodoane Senior Member

    Joined:
    Nov 25, 2010
    Messages:
    269
    Likes Received:
    90
    Trophy Points:
    210
    Location:
    Dacia
    Tablet / Device:
    Huawei s7 104
    telestra Its an old build. Is from september last year.

    Sent from my Ideos S7 using Tapatalk
     
  11. ivyvisors

    ivyvisors Senior Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    233
    Likes Received:
    52
    Trophy Points:
    102
    Location:
    melbourne
    Tablet / Device:
    huawai s7
    The Telstra build here is from Dec 29.

    uname -a

    will show you when the kernel was compiled.

    Sent from my sdk using Android Tablet Forum App
     
  12. Markus31788

    Markus31788 Member

    Joined:
    Dec 13, 2010
    Messages:
    39
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    72
    Location:
    Moultrie, Georgia
    Tablet / Device:
    Huawei Ideos S7
    How does the front and back cams operate in the S7100R001C62B011 build?

    Thanks
     
  13. xaueious

    xaueious Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 9, 2010
    Messages:
    3,483
    Likes Received:
    435
    Trophy Points:
    222
    Location:
    Canada
    Tablet / Device:
    Asus Transformer TF300, Huwaei Ideos S7-104, HSG X5A, (Past APAD IMX515, APAD RK2808, RK2818 RT7)
    New Singapore ROM iname -a: Linux localhost 2.6.29-s70 #6 PREEMPT Thu Jan 6 12:06:12 CST 2011 armv7l GNU/Linux

    S7V100R001C62B011

    Fresh as can be

    Cameras work just like stock?
     
  14. SikYou

    SikYou Member

    Joined:
    Dec 25, 2010
    Messages:
    180
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    87
    Location:
    Detroit
    Tablet / Device:
    S7

    Where do I command uname? I tried through shell and terminal and didn't work.
     
  15. pvella

    pvella Senior Member

    Joined:
    Dec 20, 2010
    Messages:
    392
    Likes Received:
    38
    Trophy Points:
    102
    Location:
    Melbourne
    Tablet / Device:
    Huawei S7
    busybox uname -a
     

Share This Page