Screen capture?

Discussion in 'Acer Iconia Tab A500 Forum' started by fuzzface, Jun 25, 2011.

  1. fuzzface

    fuzzface Junior Member

    Joined:
    Jun 3, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Tablet / Device:
    A500
    Hey guys maybe this might be very simple to most but how can one capture a still image of the screen on android? Hopefully its as easy as the print screen on a pc.
     
  2. Raven312

    Raven312 Junior Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Messages:
    325
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Chicago
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    The only one that I know of that works is Screenshot ER, which you have to pay for (unless you know how to Google for the free version...) It works well and is worth the $.99. $screen_20110625_2255.png

    Sent from my A500 using Android Tablet Forum
     
    Last edited: Jun 25, 2011
  3. Icebike

    Icebike Member

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    1,523
    Likes Received:
    186
    Trophy Points:
    63
    You forgot to mention that screenshot er requires you to root your tablet.
     
  4. Raven312

    Raven312 Junior Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Messages:
    325
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Chicago
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    And then there's that^. You're right, I did forget. All of my devices are rooted, so I do tend to forget.
     
  5. jull

    jull Junior Member

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
  6. Icebike

    Icebike Member

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    1,523
    Likes Received:
    186
    Trophy Points:
    63
  7. Icebike

    Icebike Member

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    1,523
    Likes Received:
    186
    Trophy Points:
    63
    Actually screen capture is not even built into Android, like it is on iPhone. You have to add a third party app to get this, and you usually have to root your device.

    Its one of the biggest complaints form Ex-Iphone users coming to android.

    It is mostly missing because Google thought this would be a security risk because of the way Android is engineered.
    I've never seen a detailed explanation as to why Google thinks its a security issue.
     
  8. Mountainbikermark

    Mountainbikermark Junior Member

    Joined:
    Jun 29, 2011
    Messages:
    135
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Funny how Apple is known for being locked down or closed, Android is known for being open yet Apple has screen shot from the box. I've just found that funny.

    Support Our Troops!!
    This post was Tapatalk approved. Sent from an Incredible phone
     
  9. Spider

    Spider Administrator Staff Member

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    14,341
    Likes Received:
    1,712
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Chicago, IL
    Tablet / Device:
    NOOK Tablet Stock NOOKcolor Rooted/Flashed Nexus 7 (2013) 32GB
    The Nook Color has a built-in screenshot.
     
  10. ScottW714

    ScottW714 Junior Member

    Joined:
    May 26, 2011
    Messages:
    25
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Houston
    Tablet / Device:
    A500
    Not true, my Archos 101 had a toggle in the dev section of the stock droid apps area that when activated would take a screen shot when the power button was tapped.

    Not Droid, but written and installed by the the manufacturer of the tab.
     
  11. jull

    jull Junior Member

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
  12. carriel

    carriel Junior Member

    Joined:
    Sep 15, 2014
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    To screenshot on Android devices is very easy, you just need to press the power button and the volume down or home button (It depends on your Android device). This will take a screenshot of the full screen. If you want to capture a specific part or need editing options, you will need third-party screenshot tools. You can download them from Google Play.
     

Share This Page

Search tags for this page
como fazer print no tablet acer iconia b1
,
como tirar print da tela no tablet android acer iconia b1
,
como tirar print no tablet acer
,
como tirar un capture en tablet acer
,
como tirar un screenshot en una tableta vizio
,
how to print screen from tablet
,
how to print screen in acer iconia tab
,

how to print screen in tablet

,

how to print screen on an android tablet

,

how to print screen on iconia b1

,
print screen android tablet
,

print screen iconia a500

,
print screen on android tablet
,

screen capture for android tablet

,
screen capture forum
,

screen capture on android tablet

,

screen capture on tablets

,
screen print tableta acer
,

tem como bater um print da tela do tablet acer b1

,
vizio tablet screenshot