See more Market apps on Archos Market fix

Discussion in 'Archos Tablets' started by Bilgediver, Jan 8, 2011.

  1. Bilgediver

    Bilgediver Member

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Messages:
    163
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    87
    Location:
    VA
    Tablet / Device:
    Archos 70 250 GB, Nook Color, Motorola Droid2Global, Droid 1
    Edit: I neglected to tell you I used this Google Market hack. After a reboot I ended up with the latest version of Android market
    http://code.google.com/p/archos-apps-installer/downloads/list


    However once you do that, only some of the apps appear.



    Try searching for Copilot, Titanium Backup, or even any of the Home Replacements, like ADW Launcher or Launcherpro, nothing appears.
    Here's a fix:

    Go to your Application settings > Manage Applications > Running Tab
    Find Market > Force Stop then Clear Cache (Do NOT press clear data)
    Find Google Services > Clear Data then Force Stop
    If you try to run Market now you will get a data connection error.
    Reboot

    Now you will see EVERYTHING on the market.
    To test, do a search for Copilot, ADW Launcher, Launcherpro or Titanium Backup.

    It worked great on my Archos 70 250GB Internet Tablet.
     
    Last edited by a moderator: Jul 29, 2014
    • Like Like x 2
  2. probbiethe1

    probbiethe1 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    1,838
    Likes Received:
    139
    Trophy Points:
    310
    Location:
    Gilbert, Arizona
    very useful thanks for sharing
     
  3. Bilgediver

    Bilgediver Member

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Messages:
    163
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    87
    Location:
    VA
    Tablet / Device:
    Archos 70 250 GB, Nook Color, Motorola Droid2Global, Droid 1
  4. CarsnGadgets

    CarsnGadgets Member

    Joined:
    Dec 6, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    62
    Location:
    UK
    Tablet / Device:
    Asus Eee Pad Transformer and HTC Desire
    by the way, this will allow 'more' app to be seen in the market, but not 'all' apps.

    protected apps and apps not compatible with your device will probably not show
    in search results still. Try searching for Vplayer or Need for speed for example.
    These dont show up on my 101 even after the market hack and cache/data clearance.
    (I had to sideload Vplayer from my Desire).
     
  5. Bilgediver

    Bilgediver Member

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Messages:
    163
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    87
    Location:
    VA
    Tablet / Device:
    Archos 70 250 GB, Nook Color, Motorola Droid2Global, Droid 1
    That is true, I still had to sideload arcmedia myself.

    If the moderators wish to rename /y thread I would not be offended.

    Sent from my DROID2 GLOBAL using Android Tablet Forum App
     
  6. gurgle

    gurgle Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Aug 6, 2010
    Messages:
    1,463
    Likes Received:
    130
    Trophy Points:
    162
    Location:
    Near 39.11°N 94.6°W
    Tablet / Device:
    Better question What don't I own, Oh a generic APAD
    You are spot on. The other thing discovered is some individuals have to clear the cache more than once to see more apps. Do not ask me why. I have no idea. This does seem to make a difference especially for 43/32 and 101 users.
     
  7. bigblue206

    bigblue206 Member

    Joined:
    Dec 2, 2010
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Location:
    Massachusetts
    Tablet / Device:
    Huawei S7
    I have noticed that I do see more apps but not all.
     
  8. cuzza

    cuzza Member

    Joined:
    Nov 9, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    NULL
    where did you get arcmedia to sideload?
     
  9. accolon

    accolon Member

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Tablet / Device:
    Archos 70
    I had a strange experience with the market hack. After I had applied it I could see Flash Player 10.1. Then I tried the method described in this thread. Then Flash player disappeared from market. I once again reset my device and once again applied the market hack. I could see Flash once again and installed it. Then I once again tried the method from this thread and flash disappeared from market... What could be the reason for this? (Flash still works on my device thou!)

    Sent from my A70S using Tapatalk
     
  10. MennoW

    MennoW Member

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    I see the same behaviour on my A70, where the market is not always consistent. Also, I cannot find Google Maps and Voicesearch for example. In my previous install (same 2.2.1 level, same market hack) I -could- find them ..... Can somebody share some experiences with a different market hack like gAppsForArchos2.apk - can it find all apps and is it stable and consistent?
     
  11. pkarza

    pkarza Member

    Joined:
    Aug 15, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    62
    Location:
    NULL
    I can't see airport mania: first flight .

    where can you buy apps when they don't show up on the market??
     
  12. Bilgediver

    Bilgediver Member

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Messages:
    163
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    87
    Location:
    VA
    Tablet / Device:
    Archos 70 250 GB, Nook Color, Motorola Droid2Global, Droid 1
    There are other markets, as well as the appslib market.

    For those who can't get appslib to work, visit the appslib.com website for the latest version and it should work.

    There's also the Slideme market.

    As for Arcmedia, I sideloaded it by extracting the .apk from my Motorola Droid's system app folder and putting it on my sd card.

    Sent from my DROID2 GLOBAL using Android Tablet Forum App
     
  13. vja4Him

    vja4Him Member

    Joined:
    Jan 14, 2011
    Messages:
    102
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    87
    Location:
    California
    Tablet / Device:
    Archos 80 G9 250GB Tablet
    What is "sideload?"
     
  14. gurgle

    gurgle Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Aug 6, 2010
    Messages:
    1,463
    Likes Received:
    130
    Trophy Points:
    162
    Location:
    Near 39.11°N 94.6°W
    Tablet / Device:
    Better question What don't I own, Oh a generic APAD
    Sideloading is taking the .apk file and placing it on a SD or MicroSD card and installing it directly. You get the apk file like Bilgediver states or finding it on the Internet.
     
  15. Bilgediver

    Bilgediver Member

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Messages:
    163
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    87
    Location:
    VA
    Tablet / Device:
    Archos 70 250 GB, Nook Color, Motorola Droid2Global, Droid 1
    cool, I rate a sticky!
     

Share This Page

Search tags for this page
appslib missing after reboot archos 70 250gb
,
archos 250gb tablet market app
,
archos 40 gapps
,
archos market app
,

fix data conectivity on archos 70 tablet

,
fix market archsos gen 8
,
moremarket apk