Spell Check

Discussion in 'Android Tablet Discussions' started by britinva, Dec 5, 2012.

  1. britinva
    Offline

    britinva Junior Member

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NoVA
    Tablet / Device:
    Samsung Galaxy 10.1 tab
    First sorry if wrong forum.

    So 4.0 introduced spell check. I see that words get underlined (both correct & incorrect) but when I click on it I get no suggestion just ability to add to a custom dictionary.

    Im I missing some thing? Do I need to load a dictionary for spell check to use or do I really have to manually create a dictionary?

    Samsung 10.1 tablet runing ver 4.04

    Thanks,
    Mark
  2. vampirefo.
    Offline

    vampirefo. Senior Member Developer

    Joined:
    Nov 8, 2011
    Messages:
    3,720
    Likes Received:
    1,371
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Huntington WV
    Tablet / Device:
    Leagoo Lead 1 ZTE OPEN C, Coby 7065, Coby 8042, Coby 9740
  3. britinva
    Offline

    britinva Junior Member

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NoVA
    Tablet / Device:
    Samsung Galaxy 10.1 tab
    Thanks for this but I don't have a system/app folder - I tried both My Files and ES File Exporer - is it a hidden folder? Don't see a way to unhide - I checked show hidden files.
  4. britinva
    Offline

    britinva Junior Member

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NoVA
    Tablet / Device:
    Samsung Galaxy 10.1 tab
    Ok, found how to get to root and now see system/app folder but cannot paste the files
    Last edited: Dec 6, 2012
  5. britinva
    Offline

    britinva Junior Member

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NoVA
    Tablet / Device:
    Samsung Galaxy 10.1 tab
    In ES File Manager --> Root Settings I have enabled "Up to Root" but the "Mount File System" option is not selectable :confused:

    Do I need to root my tablet? If there any other way to get the dictionarys load - seems bizarre that its not easier.
    Last edited: Dec 6, 2012
  6. vampirefo.
    Offline

    vampirefo. Senior Member Developer

    Joined:
    Nov 8, 2011
    Messages:
    3,720
    Likes Received:
    1,371
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Huntington WV
    Tablet / Device:
    Leagoo Lead 1 ZTE OPEN C, Coby 7065, Coby 8042, Coby 9740
    Yes you need to be rooted, to add or remove files.
  7. leeshor
    Offline

    leeshor Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Dec 27, 2011
    Messages:
    4,914
    Likes Received:
    921
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Norcross, GA
    Tablet / Device:
    Transformer TF700
    You could use an alternate keyboard that does spellcheck and doesn't need root access. Check out hackers keyboard.
    • Like Like x 2
  8. britinva
    Offline

    britinva Junior Member

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NoVA
    Tablet / Device:
    Samsung Galaxy 10.1 tab
    Is it just me or is it odd that Google create a capability and a) make it so hard for "Joe Public" to use amd b) you have to hack the OS to do it. Shocking!
  9. vampirefo.
    Offline

    vampirefo. Senior Member Developer

    Joined:
    Nov 8, 2011
    Messages:
    3,720
    Likes Received:
    1,371
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Huntington WV
    Tablet / Device:
    Leagoo Lead 1 ZTE OPEN C, Coby 7065, Coby 8042, Coby 9740
    I agree, but what can we do?
  10. britinva
    Offline

    britinva Junior Member

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NoVA
    Tablet / Device:
    Samsung Galaxy 10.1 tab
    So I installed 'Hackers Keyboard' and the 'English Completion Language' but when I type an email with miss-spelt words I don't get an underline and don't see option to check spelling. Am I missing something?
  11. leeshor
    Offline

    leeshor Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Dec 27, 2011
    Messages:
    4,914
    Likes Received:
    921
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Norcross, GA
    Tablet / Device:
    Transformer TF700
    That may have more to do with the mail client. Try Kaiten mail. $5 US but designed for tablets and more feature rich than the default mail client - which I have used in so long I forgot what it looks like.

Share This Page