stop defaut browser from redirecting to mobile sites

Discussion in 'Acer Iconia Tab A500 Forum' started by saurabh, May 22, 2011.

  1. saurabh

    saurabh Member

    Joined:
    May 22, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    India
    Tablet / Device:
    acer iconia a500
    hi all,

    wanted to know if there is some way of configuring the stock browser from not redirecting to mobiles sites while browsing. is the stock browser not tablet ready yet ?
     
  2. johnontheroad

    johnontheroad Member

    Joined:
    May 20, 2011
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    vancouver wa
    Tablet / Device:
    iconia tab500
    Wow, just wanted to ask the same question. Great minds etc. I looked at the URL to see if that could be changed but no dice. Hope someone has a good answer for this.

    == John
     
  3. saurabh

    saurabh Member

    Joined:
    May 22, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    India
    Tablet / Device:
    acer iconia a500
    tried about:config which most of the desktop browser offer but seems this browser doesnt have any such option
     
  4. solpadeine

    solpadeine Member

    Joined:
    May 22, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    dublin ireland
    Tablet / Device:
    acer iconia a500
    Its very annoying, I'm using dolphin hd instead, what is even more annoying there is no way to contact google about it :-(
     
  5. filicj1

    filicj1 Member

    Joined:
    May 22, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    DC
    Tablet / Device:
    xoom, evo
    Enter about:debug
    Then go to setting
    You'll see debug hit that
    Then hit the desktop option under UA agent
    Hit the back button, and enter in again about:debug hit enter and your done
    Takes a minute
     
  6. rkka93

    rkka93 Member

    Joined:
    May 5, 2011
    Messages:
    43
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    72
    Location:
    Chapel Hill
    Tablet / Device:
    Iconia a500
    I believe you also need to use www when entering the website even with the debug option activated.
     
  7. omnisvalidus

    omnisvalidus Member

    Joined:
    May 9, 2011
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    UK
    Tablet / Device:
    Acer A500 and Motorola Xoom 3G
    It does work, but it also has to repeated between sessions, because even though the setting doesn't get 'forgotten' it seems to get ignored eventually. Some sites also seem to ignore the setting all the time as well.
     
  8. Half Colin

    Half Colin Member

    Joined:
    May 10, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    62
    Tablet / Device:
    Acer A500
    I only had to do mine the once but also found you need to check 'Normal Rendering' as well as the Tab will try and resize web sites.
     
  9. urbie

    urbie Member

    Joined:
    May 14, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Netherlands
    Tablet / Device:
    acer iconia tab a500
    Hello
    Forgive me my 'noobiness' but despite searching i couldn't find the settings where you talking about. Can you please give me a clue 'cause the mobile rendering of some sites is annoying indeed.
    Thanks.
     
  10. Icebike

    Icebike Senior Member

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    1,523
    Likes Received:
    186
    Trophy Points:
    310
    About:debug does nothing.
    Sounds like we are missing a step.???
     
  11. Raven312

    Raven312 Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Messages:
    325
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    87
    Location:
    Chicago
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    These instructions are good. You do have to type out the www with each address, witch someone pointed out. For some reason, it makes a difference.

    Sent from my A500 using Android Tablet Forum
     
  12. Icebike

    Icebike Senior Member

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    1,523
    Likes Received:
    186
    Trophy Points:
    310
    Well, the problem is that about:debug (either with or Without a following enter key) shows nothing, nor is there any debug options in the browser settings.

    Therefore there must be something different about your unit and mine.
     
  13. HD87

    HD87 Senior Member

    Joined:
    May 14, 2011
    Messages:
    222
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    102
    Location:
    US
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500 tab

    Yea when I enter 'about:debug' into the address bar it does nothing... but if you do go to 'settings' you will see debug at the bottom of the list. click that and hit UA String.. and select desktop.. hit the back button then enter in about:debug again.. then try going to a site.. does not redirect to mobile! nicely done..
     
    Last edited: May 22, 2011
  14. saurabh

    saurabh Member

    Joined:
    May 22, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    India
    Tablet / Device:
    acer iconia a500
    strange but i am still missing this debug link after hitting 'about:debug' in the browser, so when you all say settings, is it the global system settings that every1 is talking about or the browser has some way of showing up the settings link.

    Thanks,
     
  15. HD87

    HD87 Senior Member

    Joined:
    May 14, 2011
    Messages:
    222
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    102
    Location:
    US
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500 tab
    Yea saura. enter ' about:debug ' into the address bar. then look on the top right corner of the browser & you'll see a square with stripes & a small triangle. If you click that it'll open a drop down menu. You'll see 'settings' down at the bottom. once you click that you'll see 'Debug' at the bottom of the list. inside click 'UA strings 'and you'll see 'android' is selected.. select 'desktop' and back out.. and your done :)
     

Share This Page

Search tags for this page
android stock browser redirect
,
avoid mobile sites android
,
how go stop pages from being redirected on my tablet
,
how to avoid mobile sites android
,
how to stop android going to mobile website
,
how to stop phone from redirecting to mobile site
,
how to stop redirecting to mobile sites android
,
how to stop redirects on android
,

how to stop redirects on android tablet

,
iconia redirection
,
prevent IE redirection to mobile
,
prevent mobile redirect tablet
,
stop android browser redirect
,

stop mobile redirect

,
stop redirects android
,
tablet stop redirecting websites
,

x hamster mobile

,

xhamster mobile

,
xhamstr mobail
,
xvideo redirection