Tab: How to put Modem.bin via Odin3 1.7

Discussion in 'Samsung Galaxy Note/Tab' started by solo118, Mar 20, 2011.

  1. solo118
    Offline

    solo118 Junior Member

    Joined:
    Mar 8, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    NYC
    Hi All, I bought a used tab and the previous owner placed a european rom that allows phone calls that I really dont care for. Anyways, I want to use t-mobiles 3g network for Data only. As it stands, I get EDGE and get redirected to T-mobiles website.

    I have gathered info, done my research and found out I needed something called modem.bin to allow 3G to work on the Tab (which I got from XDA)

    So now I have the bin file, I have Odin3 1.7, but I have no idea how to get it onto the Tab.

    I really did try searching up and down the forum as well as the internet, but I can not find instructions on how to install this modem.bin.

    If anyone can lend a hand, I would really appreciate it!

    PS If its too hard to do, I do not mind resetting the Tab altogether and going back to stock firmware. I can root it again but at least I will have 3G access.
  2. xaueious
    Offline

    xaueious Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 9, 2010
    Messages:
    3,486
    Likes Received:
    433
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Canada
    Tablet / Device:
    Asus Transformer TF300, Huwaei Ideos S7-104, HSG X5A, (Past APAD IMX515, APAD RK2808, RK2818 RT7)
  3. solo118
    Offline

    solo118 Junior Member

    Joined:
    Mar 8, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    NYC
    I tried this but Odin says failed...

    <ID:0/004> Odin v.3 engine (ID:4)..
    <ID:0/004> File analysis..
    <ID:0/004> SetupConnection..
    <OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)

    does it have to be in "download mode"? Does Kies have to be open?
    Last edited: Mar 20, 2011
  4. xaueious
    Offline

    xaueious Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 9, 2010
    Messages:
    3,486
    Likes Received:
    433
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Canada
    Tablet / Device:
    Asus Transformer TF300, Huwaei Ideos S7-104, HSG X5A, (Past APAD IMX515, APAD RK2808, RK2818 RT7)
    Your device must be in download mode. You are better off closing Kies.
  5. solo118
    Offline

    solo118 Junior Member

    Joined:
    Mar 8, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    NYC
    Thanks but when I put it in download mode, I do not see the yellow box in Odin to show its connected.
  6. xaueious
    Offline

    xaueious Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 9, 2010
    Messages:
    3,486
    Likes Received:
    433
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Canada
    Tablet / Device:
    Asus Transformer TF300, Huwaei Ideos S7-104, HSG X5A, (Past APAD IMX515, APAD RK2808, RK2818 RT7)
  7. solo118
    Offline

    solo118 Junior Member

    Joined:
    Mar 8, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    NYC
    I have the drivers, dloaded this morning. The Tab doesn't get recognized by Odin with the yellow section (nothing shows up) while I am in download mode.

    Edit: somehow in download mode I got odin to show com3 in yellow. When I hit phone and find modem.bin then click start the message area just says "all threads completed (succeed0/failed0)
    Last edited: Mar 21, 2011
  8. solo118
    Offline

    solo118 Junior Member

    Joined:
    Mar 8, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    NYC
    After more playing around I got it to load! Now it shows H which is great.

    The problem is when I go to browser it redirects me to T-mobiles login page! I'm on the mytouch data plan I figure this should be working :( any advice??

Share This Page

Search tags for this page

flash a bin file in odin

,
where to put modem file odin