Tablet knows SD card is there...0.0 memory

Discussion in 'Android Tablet Q&A' started by Kighyakek, Oct 19, 2015.

  1. Kighyakek

    Kighyakek Junior Member

    Joined:
    Oct 19, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    2
  2. leeshor

    leeshor Senior Member

    Joined:
    Dec 27, 2011
    Messages:
    6,331
    Likes Received:
    1,037
    Trophy Points:
    700
    Location:
    Norcross, GA
    Tablet / Device:
    Samsung Galaxy Tab S 10.5
    Welcome to the forum

    Were they name brand SD cards? What size? did you try formatting them in a PC?
     
  3. Kighyakek

    Kighyakek Junior Member

    Joined:
    Oct 19, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    2
    They were Sandisk. One was 2gb the other was 8gb and my dad tried a couple of 16gb before handing the tablet over to me. I formatted BOTH the 2gb and 8gb on tablet, phone, and then finally computer. Both SD cards work in my android phone.. As you can see in the picture the tablet knows it is there, but doesn't at the same time. Because it is "mounted" but no memory available. The tablet I believe can use up to 32gb external.
     
  4. leeshor

    leeshor Senior Member

    Joined:
    Dec 27, 2011
    Messages:
    6,331
    Likes Received:
    1,037
    Trophy Points:
    700
    Location:
    Norcross, GA
    Tablet / Device:
    Samsung Galaxy Tab S 10.5
    No ideas here. Sorry.
     
  5. androidguys

    androidguys Junior Member

    Joined:
    Nov 2, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    2
    Maybe some data lost,or reinstall the SD.
     
  6. Traveller

    Traveller Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    2,276
    Likes Received:
    878
    Trophy Points:
    460
    Tablet / Device:
    Coby Kyros MID9742, Dell Streak 5, Samsung Galaxy S4, Nexus 6
    Potential hardware fault with the SD card reader. The contacts are either damaged or dirty, allowing the reader to still detect the presence of the card but nothing else. If dirty, some contact cleaner will fix that up. Otherwise, the slot needs to be replaced.
     
    • Agree Agree x 1

Share This Page