Teclast P85 currently just a shiny paperweight :(

Discussion in 'Android Tablet Discussions' started by marx, Sep 24, 2012.

  1. marx

    marx Member

    Joined:
    Sep 24, 2012
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    USA
    Tablet / Device:
    teclast p85
    My Teclast P85 tablet constantly comes up with a "Unfortunately, the process android.process.acore has stopped".

    Does this indicate that the Android OS is buggy? What can I do to make it usable --how can it be fixed?

    Perhaps I should contact McBub.com, I bought it there.

    Any insight appreciated. I'm a guy with no computer/high tech background.

    Thanks for your consideration!
     
  2. leeshor

    leeshor Senior Member

    Joined:
    Dec 27, 2011
    Messages:
    6,331
    Likes Received:
    1,037
    Trophy Points:
    700
    Location:
    Norcross, GA
    Tablet / Device:
    Samsung Galaxy Tab S 10.5
    I can only think of one thing for you to try. Go to settings - apps - all and find that process. Tap it and tell it to clear the cache and anything else that's there, then force close (or stop) and restart your tablet.
     
  3. marx

    marx Member

    Joined:
    Sep 24, 2012
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    USA
    Tablet / Device:
    teclast p85
    Thank you for your help, leeshor!

    I looked for the process under settings - apps - all and couldn't find it.

    I have really not been able to use the tablet, and have done nothing with it since getting it in the mail.

    Soooo, I jumped to resetting it to factory settings. Never really added anything, so nothing to lose, I figure.

    Sure didn't consider that it is a native Chinese machine, LOL.

    Yes, I have gotten English back as the interface language. I'll use it a bit and let you know how that came out, if the message still appears...
     
  4. leeshor

    leeshor Senior Member

    Joined:
    Dec 27, 2011
    Messages:
    6,331
    Likes Received:
    1,037
    Trophy Points:
    700
    Location:
    Norcross, GA
    Tablet / Device:
    Samsung Galaxy Tab S 10.5
    If it said the process stopped it should be there, possibly not by that exact name. I would check again to be certain.
     
    Last edited: Sep 24, 2012
  5. marx

    marx Member

    Joined:
    Sep 24, 2012
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    USA
    Tablet / Device:
    teclast p85
    I'll do that. Your help is much appreciated, leeshor.
     
  6. marx

    marx Member

    Joined:
    Sep 24, 2012
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    USA
    Tablet / Device:
    teclast p85
    I'll run through the steps you offer, ivanz.

    Funny thing- the problem was gone after I did the reset.

    But I wanted apps, that means googleplay. I set that up, tried to dowload an app (unsuccessfully I'll add) and next thing that freakin message starts appearing again.

    Let me get to work on it ;)

    Thanks, ivanz!
     
  7. marx

    marx Member

    Joined:
    Sep 24, 2012
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    USA
    Tablet / Device:
    teclast p85
    Ran through the steps you outlined, ivanz -- the problem persists.

    How do I re-install google apps?
     

Share This Page