The Android Tablets FAQ - For Those New to Android

Discussion in 'Android Tablet Q&A' started by xaueious, Aug 4, 2010.

  1. lauren123

    lauren123 Member

    Joined:
    Oct 21, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    somerset
    Tablet / Device:
    eTouch 10"
    it wont let me do anything
     
  2. ReneeM

    ReneeM Member

    Joined:
    Oct 22, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Perth Australia
    Tablet / Device:
    WizTab WT7.03
    I have recently purchased 2 android wiz tab Wt7.03 tablets for christmas presents. I charged one of them up last night, well so I thought. I was looking at my manual and it said there would be a battery display on the screen (which there wasnt). I constantly have a white screen that says WIZ TAB WT 7.03. I can not seem to move on from this page. I have tried turning it on with the on button and all it does is go black and then the same white page reappears. I also tried the reset button and same thing as the on button, screen goes black then turns white with the WIZ TAB on it again.

    Can anyone please tell me what I am missing to get these set up for my kids for Christmas?

    Thanks
     
  3. MartyFried

    MartyFried Member

    Joined:
    Oct 15, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    San Francisco
    Lauren, I did a quick Google search for "elonex etouch 10" freeze reset", and found this on the elonex website (1012ET V2 eTouch Support)

    Resetting your eTouch & Freezing


    If you experience any issues with your eTouch such as the screen freezes or the eTouch becomes sluggish this is most likely caused by too many applications being opened. Android never shuts down apps so every time you open an app it keeps adding to the system resources used. Its recommended that you periodically shut down apps using the "ES Task Manager" app.
    If you have more persistent issues you can reset the unit by pressing the reset button (on the bottom edge of the eTouch). These will shutdown the system and close the apps you have open. If you continue to have issues please contact our support helpdesk on 0871 222 3456 (mon-fri, national rate) who will be able to analyse the issue further.
     
  4. jeffbankart

    jeffbankart Member

    Joined:
    Aug 25, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Newzealand
    Tablet / Device:
    s7 slim s7202u
    Hi my name is jeff i own a s7 slim my internal memory is full and my android doesn't do updates i may have deleted some files opps :(
    My Question is if i do a factory reset then format my internal memory will it fix the problem?

    I Have usb backup of most files will i be able to put it back on with external sd card
     
  5. kichkichkich

    kichkichkich Member

    Joined:
    Jul 31, 2011
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    62
    wow this is helpful :) Thanks
     
  6. Kluless

    Kluless Member

    Joined:
    Dec 9, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Sherwood,OH
    Tablet / Device:
    KLU by Curtis Android Version 4.0.3
    I too am a "newbie" with a KLU by Curtis 7" tablet model -LT 7052 Android 4.0.3 o/s my connection in the house is strong and I get the same message so I'm not sure if I don't have something set up right or what so I hope we both can get an answer to this I too would appreciate the help!
     
    Last edited: Dec 10, 2012
  7. confussed.person

    confussed.person Member

    Joined:
    Dec 10, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    in a house
    Tablet / Device:
    internet tablet
    $hhm.PNG what modle of tablet is this i bought it im waiting for it to be delivered
     
  8. stevencito8

    stevencito8 Member

    Joined:
    Mar 20, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    anaheim ca 92806
    Tablet / Device:
    10.1 android tablet (real)
    I have found that the modem has to be recalibrated. try to reset the modem.
     
  9. sylrdz9411

    sylrdz9411 Member

    Joined:
    Dec 10, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Pasadena, texas
    Tablet / Device:
    brilliant pad 7026C
    Can I purchase a exstended warranty? Is there a warranty for this pad?
     
  10. Ammar979

    Ammar979 Member

    Joined:
    Dec 17, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Maldives, Male City
    Tablet / Device:
    Wowpad infotmic [ Green screen freezing one ]
    My E pad freezes at the Green page [powered by Wow-pad every time I open my E pad I've read these threads a lot and other threads as well..and I cant seem to find a solution, but i have done something some users have advised to do..yet I'm getting stuck where I have to recover image. It says to recover from SD card..I got an SD card but I don't know where I can download the software that needs to be put on to m SD card so that I can recover and fix my E pad..Can anyone help me and direct me on what I should do?

    Thanks!

    Here are some pictures that look exactly like my E pad which have been posted by another Member:
    [​IMG]
     
  11. shinta30031985

    shinta30031985 Member

    Joined:
    Jan 19, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    El Salvador
    Tablet / Device:
    Tcc8902 07c
    Hello confused.person did you find the model of your tablet cause i have the same and can not find it if someone can help me what is the model cause I bricked out mine ty
     
  12. jellybin

    jellybin Member

    Joined:
    Feb 16, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    hi .when i wanna use my gtalk on tablet to talk someone that have gtalk on pc his gtalk automaticly stop working and gets offline is there a soloution for that?why is that happening?thanks
     
  13. galekaizer

    galekaizer Member

    Joined:
    Feb 22, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Tablet / Device:
    mid c 070a
    please help with my amlogic mid c 070a, it freezes in the screen where amlogic is displayed, how can i fix this?
     
  14. cands

    cands Member

    Joined:
    Mar 30, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Tablet / Device:
    Superpad 9
    Help Please
    FLYTOUCH 9 10.1" DUAL CORE ANDROID 4.1 TABLET 3G NETBOOK
    I bought this tablet in December and it has always worked with no problems. Never been dropped or bumped or anything like that. Today when I went to turn it on it gets stuck at the Android symbol and does not progress any further. What is wrong and what can we do.
     
  15. angela07

    angela07 Member

    Joined:
    Apr 5, 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Q: why didnt my screen rotate even though I ticked the box that says enable auto rotate?
     

Share This Page

Search tags for this page
android 7026c
,
Android Brilliant Pad 7026C
,
android tab ram
,

android tablet faq

,
android tablet faqs
,
Android Tablet Questions
,
android tablet ram upgrade
,
android tablets faq
,
can i upgrade my tablets ram
,
faq android tablet
,
faq on android tablets
,
faq tablets
,
faqs on tablets
,
how to get extra memory for brillant pad android tablet
,
how to upgrade ram in android tablet
,
possible question asked about android tablets
,

tablet faq

,
upgrade ram tablet
,
what is faq in tablet
,
why cant i open my android brilliant pad 7026c