Thor A500 ROM v14.2 - Android 3.2.1

Discussion in 'Acer Iconia Tab A500 Forum' started by HD87, Nov 21, 2011.

  1. HD87
    Offline

    HD87 Junior Member

    Joined:
    May 14, 2011
    Messages:
    222
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    0
    Location:
    US
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500 tab
    Best ROM I've installed on my a500, & I've tested them all (HoneyVillain, Taboonay, Flexspeed, Lightspeed, etc..)
    If you know how to flash a ROM, get it!

    Thor A500 ROM v14.2 – Android 3.2.1 « TegraOwners – Nvidia Tegra2 & MultiCore Tablets, Phones – ROM, Apps, News


    What did I notice improve?
    *The sound! tweaks to the sound driver made it much louder (to me this alone was worth the flash!)
    Youtube does not stutter! which has been an issue on past ROM's for my a500.
    Holding down the power button prompts Shutdown, Reboot, Recovery, Statusbar (hides bottom taskbar)
    Able to exit out of specific apps from the recent apps list (view 2nd pic)
    Setting you can switch on for taking pictures of the screen by holding down the recent apps button.

    & it's got an Ice Cream Sandwich theme, very nice.. :)


    [​IMG]

    ADW Launcher EX- https://market.android.com/details?...1bGwsMSwxLDEsIm9yZy5hZHdmcmVhay5sYXVuY2hlciJd

    Wallpaper -> http://fondos.portalgeek.org/wallpaper-original/wallpapers/android-ice-cream-sandwich-157.jpg

    HD widgets (Clock/Weather) - https://market.android.com/details?...t=W251bGwsMSwxLDEsImNsb3VkdHYuaGR3aWRnZXRzIl0.


    [​IMG]

    Notice the X on the recent apps

    [​IMG]


    For the Ice Cream Sandwich boot animation check out post #192 -> Publish Your A500 Boot Animation efforts HERE - Page 20 - xda-developers
    Rename file to bootanimation.zip & move to /data/local/

    Here's a video review of the Thor's new ROM




    Compare it to the new tegra 3 ASUS PRIME running on Ice Cream Sandwich, looks almost the same? ;)


    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    For those on unrooted 3.2, read this -> [TUT] Revert OTA 3.2 back to 3.0.1 - xda-developers

    If you've never flashed a ROM watch this



    Warning
    : to all newbies, rooting voids warranty, you need to root to flash CWM recovery (download Acer Recovery Installer from the Market)
    Once you install CWM, your good to go, if you flash a bad ROM, you might get stuck in a bootloop but DONT PANIC, just go back into recovery & flash again! ;) Always flash ROM's through CWM! NEVER flash a ROM through Acer Recovery Installer (or else...)



    Dont get all the Android lingo? Check out this thread -> http://www.androidtablets.net/forum/acer-iconia-tab-a500-forum/24584-android-dummies.html
    Last edited by a moderator: Jul 29, 2014
    • Like Like x 6
  2. Killjoy
    Offline

    Killjoy Junior Member

    Joined:
    Oct 5, 2011
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Los Angeles
    Tablet / Device:
    Acer Iconia a500
    I want to play on your side of the fence! Help me! I am 3.2 but not rooted. What now?
  3. HD87
    Offline

    HD87 Junior Member

    Joined:
    May 14, 2011
    Messages:
    222
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    0
    Location:
    US
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500 tab
    Need to downgrade.. Its a process.. Worth it! If your willing to take the time, updated 1st post with links.
  4. Killjoy
    Offline

    Killjoy Junior Member

    Joined:
    Oct 5, 2011
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Los Angeles
    Tablet / Device:
    Acer Iconia a500
    I'm going to try this tonight........
  5. m_reza_ab
    Offline

    m_reza_ab Junior Member

    Joined:
    Jul 13, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500
    I;m using this rom. it is excellent but there is a problem, maybe you can help me to pass that. usually I use oovoo to video chat with my relatives. oovoo on acer a500 is OK but on asus epad is not right. as you know, thor 14.2 is based on asus epad ROM HC 3.2.1 . SO what should I do? ask all of my relatives to use Gtalk????
  6. Sherwood315
    Offline

    Sherwood315 Junior Member

    Joined:
    Nov 18, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Seattle
    Tablet / Device:
    Acer Iconia Tab A500
    Hello,
    I'm new here so take it easy on me. I've been reading a lot and you smart people are kind of over my head. The short of it is my Acer Iconia A500 is brand new and has 3.2 on it but from what I'm reading I'll be better off rolling back to 3.0.1 then getting Thor 3.2.1 to take advantage of the list of feature enhancements. Is this similar to what people do with routers like Linksys wrt54g but obviously more advanced? Being new to tablets my comfort level with making dramatic changes to firmware is pretty low so a nudge is what I need to get me started.
    Thanks in advance for your sage wisdoms :)
  7. rchrdcrg
    Offline

    rchrdcrg Junior Member

    Joined:
    Nov 23, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Denver, CO
    Tablet / Device:
    Acer Iconia Tab A500
    If I'm understanding your confusion correctly, what they're saying is that in order to root your tablet you will need to downgrade to something prior to 3.2... or I could be mistaken, but I rooted mine back when 3.0.1 was stock cuz I just HAD to have USB gamepad support, lol. Once you've rooted, you can definitely give this ROM a go.
  8. Sherwood315
    Offline

    Sherwood315 Junior Member

    Joined:
    Nov 18, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Seattle
    Tablet / Device:
    Acer Iconia Tab A500
    ...and it was very easy after I got out of my own way.
    My Acer Iconia A500 is currently running Thor 14.2 Android 3.2.1 and it has many obvious improvements in performance.
  9. HD87
    Offline

    HD87 Junior Member

    Joined:
    May 14, 2011
    Messages:
    222
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    0
    Location:
    US
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500 tab
    Glad to hear you got it, & now that you've flashed it opened up a whole new world ;) ICS should be out soon.. way before Acer releases update
  10. Sherwood315
    Offline

    Sherwood315 Junior Member

    Joined:
    Nov 18, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Seattle
    Tablet / Device:
    Acer Iconia Tab A500
    Not sure if it's just me but I have noticed a significant decrease in battery life. Same habits as before Thor, same apps. Battery drains faster, i.e. I used to get a solid 5-6 hours now it's more like 3-4. I'll keep testing to confirm what I can without rolling back to 3.2.
  11. HD87
    Offline

    HD87 Junior Member

    Joined:
    May 14, 2011
    Messages:
    222
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    0
    Location:
    US
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500 tab
    Its overclocked at 1.2 GHz instead of default 1 GHz. Which improves performance but decreases battery life by 10-20%, really depends on what your doing. Go to Settings: Thor Rom Parts>Overclocking: Maximum Frequency: 1000 MHz if you want it back the way it was, if you want longer battery life you can underclock to 800 MHz. I have it @ 1.4 ;) You can see the difference when playing games like Shadowgun, Modern Combat 2, etc..
    Last edited: Nov 29, 2011
  12. Sherwood315
    Offline

    Sherwood315 Junior Member

    Joined:
    Nov 18, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Seattle
    Tablet / Device:
    Acer Iconia Tab A500
  13. HD87
    Offline

    HD87 Junior Member

    Joined:
    May 14, 2011
    Messages:
    222
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    0
    Location:
    US
    Tablet / Device:
    Acer Iconia A500 tab
    try flashing the a500 build prop -> Forum TegraOwners • View topic - [MOD] Build.prop mod to play GameLoft games.(V14.2fix+3Gfix)
  14. stankopp
    Offline

    stankopp Junior Member

    Joined:
    Sep 28, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Tablet / Device:
    AcerIconia A500, Herotab MID816
    I love the speed ans graphics. The GPS works the best it ever has (was almost unusable with the OTA 3.2). The only problem I am having is that I get an "exchange service" FC upon boot and sometimes afterwards. I can live with that though...
  15. atomilluminati
    Offline

    atomilluminati Junior Member

    Joined:
    Aug 24, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Detroit, MI
    Tablet / Device:
    Acer a500 iconia tab
    Nice!!! Great rom ....
    Last edited: Dec 9, 2011
  16. testshoot
    Offline

    testshoot Junior Member

    Joined:
    Nov 27, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Minnesnowta
    Tablet / Device:
    A500
    Hello guys, could use some help please....scenario:
    have a new A500 16GB with a 32GB SD I never let it upgrade, so it was/is 3.1. I installed all my apps, etc. including Acer Recovery.

    I used Iconiaroot to root the tablet, but it seems it installed the 2.XX su binary as I got a complaint when running Titanium. Either way, upgraded it to su 3.x

    Then I used AR to install Clockworkmod and was able to do a boot into it.

    I had already put the gen2 zip on the SD, and then I put the Thor one on there.

    I went into the install procedure, and when I tried to pick a zip, all that showed up was:

    clockworkmod
    data

    no zip file to choose?

    Don't know what I hit, but when the A500 rebooted it was running the Gen2 rom? I had to reenter all the info like a new tablet, but I never chose the option to install gen2 as it didn't show it either.

    I don't know how it installed gen2 although I was unable to see the file, and how if it could do that, that I am unable to find Thor?

    Thanks for your patience with a semi-newbie

    TestShoot
  17. testshoot
    Offline

    testshoot Junior Member

    Joined:
    Nov 27, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Minnesnowta
    Tablet / Device:
    A500
    ps: when I look at my SD directory structure compared to the example youtube video (above), he is putting the zip in a microsd directory, but when I access my microsdhc from my PC, I don't see the directory structure that he has...??
  18. letmein123
    Offline

    letmein123 Junior Member

    Joined:
    Dec 12, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    create a microSD folder and put the file in there.
  19. jpinsl
    Offline

    jpinsl Junior Member

    Joined:
    Dec 3, 2011
    Messages:
    36
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Wait! There's no reason to downgrade in order to root in 3.2. See here for easy way.
    Be sure to follow comment about how to fix bad test.cmd file.
  20. 1andiod
    Offline

    1andiod Junior Member

    Joined:
    Dec 16, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I rooted the iconia as per link provided by jpinsl, after that i was able to install Acer recovery installer (ARI). then I turned off the iconia and tried to get into CWM by presseing the vol+ and power button. i got the android logo with an exclamation mark in a triangle. then rebooted the iconia and ran the recovery installer. in that i ran the cwm removed the cached, removed the dlavink cache, cleared battery status, but was not able to see the thorXXX.zip. so got out of the cw rebooted the iconia and then ARI was gone, since then the androind market says ARI is installed, yet i do not see it on my iconia. all the steps to reinstall ARI failed, the market says it is installed on the device. went to thor's website download the recovery installer 1.6, installed SDK i can go into the adb, tried the steps listed by thor nothing happens, can some one post some more detailed steps atleast how to reinstall teh ARI app on the rooted iconia. also the ARI says that downloading of the rom image is a premium thing, so how can i install the thorxxx14.2.zip. thanks

Share This Page