Transfer Box problems, no USB or Ethernet connection

Discussion in 'Android Tablet Q&A' started by Curt_Lee, Jan 6, 2012.

  1. Curt_Lee

    Curt_Lee Member

    Dec 26, 2011
    Likes Received:
    Trophy Points:
    Tablet / Device:
    MID 7 Tablet
    Hi All,
    I need some help please…

    This is a cross-post, I posted this in the “Infotmic Based” forum, but didn’t get no love, so ether I was at the wrong place or no one had an idea, so I’m here to try for possible different eyes that could help me or send me to the right forum…

    I have the this tablet a Via 8650 Epad: Wholesale - Best selling Xmas Gifts Tablet PC 7 inch Via 8650 Epad 800M 256M 2GB Two point | **********

    From device information:-
    Model Number :- m799ca V2.0
    Android Version :- 2.3.3
    Baseband version :- unknown
    Kernel Version :- neville@neville-desktop #4
    Build Number :- m799ca-eng 2.3.3 GRI40 eng.petter.20111128.170033 test-keys

    Internet via Wi-Fi works and SD card read ok! The problem is I can’t get the USB/RJ45 “Transfer Box” to work. It don’t look like it’s interfacing because I don’t see LED light up on the USB thumb drive or LED on the modem to show that is a connection on the other end of Ethernet or see any existence of the two on the tablet. I know it’s the correct version (24 PIN) because the 3 groves fits and it only goes in one way. I tried to ask the seller but their English is really bad.

    The H/W is ok, I read some Transfer Boxes were factory faulty being too shout but this is not the case I tested this theory and it’s all the way in, when I disassemble it (taking out the shell) and pushed it in all the way.

    I’m thinking it’s the S/W, need a flash or I need to enable something. I brought 2 of these units and they both have the same fault.

    *Link of what the Transfer Box looks like:

    Any help will be appreciated, Thanks in advance,

Share This Page