Unable to scan for networks

Discussion in 'APAD IMX515' started by Kameleon, May 5, 2011.

  1. Kameleon

    Kameleon Member

    Joined:
    May 5, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Japan
    Tablet / Device:
    Apad IMX515
    Hi all,

    I just recieved my first ever tablet, the Apad IMX515, and unfortunately have an immediate big problem. Everytime I switch on Wi-Fi, it starts scanning, then stops with the message:

    Unable to scan for networks.

    I have absolutely no idea why. Wi-Fi is definitely working on my PS3 and iPhone.

    Basically it won't even find any Wi-Fi signal in my area at all.

    Any help is most appreciated.
     
  2. Kameleon

    Kameleon Member

    Joined:
    May 5, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Japan
    Tablet / Device:
    Apad IMX515
    This is weird.... I bought it where I live, in Japan; the system language was set as Japanese. I changed it to English and had the Wi-Fi problem above. Switched it back to Japanese & now it's fine.... But I want English!!
     
  3. roo

    roo Member

    Joined:
    Feb 26, 2011
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Location:
    Marseille
    Tablet / Device:
    ZTE Blade/Herotab M802
    Have you rebooted it after switching language? It's sometimes needed for me for then WiFi gets connected.. I've noticed when it doesn't connect that i don't have MAC address anymore in advanced settings..!? Reboot then it's ok..!

    Envoyé depuis mon aPad8 avec Tapatalk
     
  4. Kameleon

    Kameleon Member

    Joined:
    May 5, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Japan
    Tablet / Device:
    Apad IMX515
    Hi there:)

    I found it happened because I rooted the pad, so after unrooting, it all works fine now between languages.

    Any idea why Wi-Fi goes off after rooting?
     
  5. nakamuramiku

    nakamuramiku Member

    Joined:
    May 20, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    日本 シンガポ&
    Tablet / Device:
    heroTAB M802 With Camera, Apad RK2808, Motorola DEXT MB200,
    mine still doesn't work even after unrooting :( So sad!
     
  6. roo

    roo Member

    Joined:
    Feb 26, 2011
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    70
    Location:
    Marseille
    Tablet / Device:
    ZTE Blade/Herotab M802
    WiFi too isn't working? Check language, and what have you customised?


    Sent from my Blade
     

Share This Page

Search tags for this page

android tablet will not scan for networks