Video playback

Discussion in 'Sylvania Tablets' started by vrocko, Nov 16, 2011.

  1. vrocko

    vrocko Member

    Joined:
    Oct 24, 2011
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Lordstown, OH
    Tablet / Device:
    Polaroid PMID701C
    Hey all,
    I tried to play a movie on my Sylvania tablet and the video was okay but the audio was out of sync. The audio played faster than the video. Is this fixable? I used the movie player that came with the tablet. Should I use a different one? I know the movie plays ok on my MP3/MP4 player but not on the tablet. Any help would be appreciated. Thanks.

    Rich
     
  2. Markatisu

    Markatisu Member

    Joined:
    Oct 21, 2011
    Messages:
    35
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    72
    Location:
    Iowa
    Tablet / Device:
    Sylvania tablet, iPad, iPhone
    Download mobo player, its far superior with the formats it can play
     
  3. vrocko

    vrocko Member

    Joined:
    Oct 24, 2011
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Lordstown, OH
    Tablet / Device:
    Polaroid PMID701C
    Well I downloaded mobo player and used it but still had the same problem, sound is not in sync with the video. Any other suggestions or should I not use my tablet to play video?
     
  4. Rrok007

    Rrok007 Member

    Joined:
    Nov 21, 2010
    Messages:
    182
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    87
    Location:
    NULL
    Is the movie file being played from the SD Card or an attached memory stick, or are you streaming across a network/internet? That could have an effect.
     
  5. vrocko

    vrocko Member

    Joined:
    Oct 24, 2011
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Lordstown, OH
    Tablet / Device:
    Polaroid PMID701C
    I'm playing it from the SD card. Would that cause the slow down?

    Rich
     
  6. vrocko

    vrocko Member

    Joined:
    Oct 24, 2011
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    60
    Location:
    Lordstown, OH
    Tablet / Device:
    Polaroid PMID701C
    Well here's a weird one, I played the movie, X the Unknown, on my MP3/4 player and it works fine. Played it on the Sylvania Tablet and the video is not synced with the audio, this is the movie I was talking about above. Now I played Dune and All Star Superman last night on the Tablet, Dune from a flash drive, All Star Superman from a different SD card from the one I used for X the Unknown, and they both worked just fine. I thought maybe it was the card that is the issue but now I think it's the movie. Could the format of a movie be the issue here? Let me know what you think. Oh by the way they are all .AVI.
     

Share This Page

Search tags for this page

polaroid tablet video playback