VIZIO Tablet

Discussion in 'Vizio Tablets' started by Rapsudsy, Nov 4, 2011.

  1. Rapsudsy

    Rapsudsy Junior Member

    Joined:
    Nov 4, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Waxhaw, NC
    Tablet / Device:
    VIZIO TABLET
    I purchased a NEW Vizio Tablet today. I came home and removed it from it orginial container and turned it on. The sys started right away but then it asked me to enter my email information. I tried several times to do so but was not successful. I was trying to enter my YAHOO account. I made the purchase of the tablet so I could view emails on the road and send messages. Yahoo is my primary account for email.

    The system kept telling me that my email was wrong or my password was wrong. I tried to reenter everything again but still the same message. Then I tried to download some aps. I was asked to log in to my gmail account or create one. I already had one but could not get the system to accept it. I then turned off the Tablet and tried to reboot or start it again. This time there was a message telling me that my SD Card is damaged and my card may need to be reformated. Is there anyone online that can help me?:confused:
     
    Last edited: Nov 4, 2011
  2. SEMIJim

    SEMIJim Junior Member

    Joined:
    Aug 20, 2011
    Messages:
    358
    Likes Received:
    23
    Trophy Points:
    18
    Location:
    S.E. Michigan, U.S.A.
    Tablet / Device:
    Vizio VTAB1008, Samsung Galaxy Tab 2 10.1
    You need a gmail account. That's what it's looking for.

    After you get it set up you can install something like K9 for whatever additional email account(s) you want.

    Jim

    Sent from my VTAB1008 using Android Tablet Forum
     
    Last edited: Nov 4, 2011
  3. rprr

    rprr Junior Member

    Joined:
    Oct 7, 2011
    Messages:
    122
    Likes Received:
    46
    Trophy Points:
    28
    Tablet / Device:
    Vizio Tablet VTAB1008
    The Yahoo account cannot be configured automatically with the default email app. Download the K-9 email app from the market. It works fine with Yahoo. Just make up a temporary gmail account to get started.
     
  4. droid_dude

    droid_dude Junior Member

    Joined:
    Oct 10, 2011
    Messages:
    44
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    I use the built in email app for my yahoo account. WORKS GREAT. However, there is a trick to getting it set up.

    This is how I set up. You can use this guide

    How to set up yahoo mail on android | Phone Titan

    But instead of typing in imap.mail.yahoo.com for the IMAP server, you type:

    android.imap.mail.yahoo.com

    Everything else is the same.

    Good luck!
     
Similar Threads
  1. flamaest
    Replies:
    5
    Views:
    7,311
  2. Wgaich
    Replies:
    0
    Views:
    1,238
  3. joey2169
    Replies:
    20
    Views:
    12,255
  4. Philtablet
    Replies:
    32
    Views:
    16,719
  5. Jemalas
    Replies:
    1
    Views:
    1,491
Loading...

Share This Page